IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Porsche σχεδιάζει την παραγωγή ενός ακόμη μοντέλου


Η Porsche οριστικοποιεί σχέδια για να προσθέσει ένα νέο μοντέλο για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για σπορ αυτοκίνητα πολυτελείας. «Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα παρουσιάσουμε ένα 7ο μοντέλο, που θα χτυπήσει την αγορά μέχρι το 2020», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche κ. Matthias Mueller, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Υπάρχουν ήδη πολλά υποσχόμενα σχέδια, αλλά δεν ελήφθη απόφαση από το συμβούλιο ακόμα», είπε. Η εταιρία μελετάει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την αντιμετώπιση της αύξησης του Tesla. Τον Ιανουάριο (2015) ένα Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου ανέφερε ότι η Porsche θα πουλήσει το μεγάλο της προγραμματισμένο sedan Pajun, μια μικρότερη έκδοση της Panamera, μόνο ως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για να ανταγωνιστεί με οχήματα όπως το Tesla Model S.
 
Επιπλέον, η Porsche είπε προηγουμένως ότι θα μπορούσε να επεκτείνει την γκάμα του μοντέλου Panamera με μια πιο ευρύχωρη βάγκον παραλλαγή. Η Porsche εξετάζει ένα νέο σπορ αυτοκίνητο μεταξύ της 911 [η οποία ξεκινάει από 90.417 ευρώ στη Γερμανία] και της 918 Spyder, του plug-in υβριδικού supercar των 768.026 ευρώ. Το νέο σπορ μοντέλο θα σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί την Ferrari. Η Porsche σχεδιάζει να πουλήσει πάνω από 200.000 οχήματα για πρώτη φορά το 2015, από τη ζήτηση για το Macan, το compact SUV των 59.715 ευρώ της μάρκας, το οποίο λανσαρίστηκε τον Απρίλιο του 2014. Η προγραμματισμένη επέκταση της γκάμας μοντέλων έρχεται, καθώς η ζήτηση για πολυτελή οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται. Το 2014 η Porsche, οι αδελφές μάρκες της Audi και Bentley, η Mercedes του ομίλου Daimler και ο όμιλος BMW, όλοι ανέφεραν νέα ρεκόρ πωλήσεων.
 
Οι παραδόσεις της Porsche αυξήθηκαν 17% σε 189.849 αυτοκίνητα το 2014 και 34% τον Φεβρουάριο σε 14.836 μονάδες. Η ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα προβλέπεται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω το 2015 λόγω της ανάπτυξης στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Το περιθώριο κέρδους για την Porsche μειώθηκε σε 15,8% το 2014 από 18% το 2013, λόγω των επενδύσεων για να προσθέσει το Macan και να αναδιοργανώσει το best-seller της, το Cayenne. Ακόμα κι έτσι, η απόδοση της Porsche στις πωλήσεις παρέμεινε από τις υψηλότερες μεταξύ των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών.
 
Η Porsche θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη κινητήρων και στον χειρισμό, αντί για ώθηση προς τις τελευταίες εξελίξεις στο αυτοκίνητο, του διαδικτύου και της αυτοματοποιημένης οδήγησης. «Οι πελάτες της μάρκας δεν θέλουν ένα smartphone με 4 τροχούς ή τη μεγαλύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα», είπε ο κ. Mueller. «Στην Porsche δεν υπάρχει κανένας χώρος για βιτρίνα», συμπλήρωσε. Τα κέρδη από την Porsche και την Audi είναι ζωτικής σημασίας για τη χρηματοδότηση του συνολικού σχεδίου επέκτασης του μητρικού ομίλου VW, που έχει ως στόχο να περάσει την Toyota και να γίνει η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο μέχρι το 2018.

Οι προβλέψεις της Porsche για το 2015 αναφέρουν ότι τα έσοδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω του υψηλότερου όγκου πωλήσεων, ωστόσο, η αύξηση του κόστους για την ανάπτυξη νέων μοντέλων και η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας, αναμένεται να επηρεάζει αρνητικά τα κέρδη. «Η επανάληψη των αποτελεσμάτων στο επίπεδο του 2014, αποτελεί έναν φιλόδοξο στόχο», είπε ο κ. Lutz Meschke, οικονομικός διευθυντής της Porsche. «Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στον στρατηγικό μας στόχο, σε αποδόσεις του 15%. Οι τρέχουσες σειρές μοντέλων της σπορ μάρκας του ομίλου VW από την Στουτγάρδη, είναι οι 911, Boxster/Cayman, 918 Spyder, Panamera, Cayenne και Macan.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 20/03/2015, 11:10 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζ. & Γ. ΧΑΛΙΔΑΣ

Χρώματα Αυτοκινήτων, Σκαφών, Κτιρίων
Μυστρά 25, 165 61 Γλυφάδα Αττικής
Τηλ.: +302109631114, +302109623199, E-mail: halidaszg@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα