IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Υποβρύχια χορευτική παράσταση με την υποστήριξη της Opel


Η Opel ανέλαβε χορηγός μιας διοργάνωσης μοναδικής στα παγκόσμια χρονικά, μιας υποθαλάσσιας θεατρικής σκηνής που για πρώτη φορά θα έχει θεατές πάνω και κάτω από το νερό, καθώς και στην στεριά (παραλία), μέσω οθόνης.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χορηγίες εταιριών του κλάδου του αυτοκινήτου σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο, όπως αγώνες ιππασίας, θαλάσσια σπορ και αγώνες, ή και άλλα αθλήματα της στεριάς, όπως το τένις, το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση και πολλά άλλα. Όμως, χορηγία υποβρύχιας χορευτικής παράστασης, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εταιρίας αυτοκινήτων. Κι όμως, η Opel τολμάει να χορηγήσει μία μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο εκδήλωση -παράσταση θα λέγαμε- η οποία θα τελεστή εξ ολοκλήρου κάτω από το νερό.
 
Προετοιμασίες για ένα παγκοσμίως πρώτο εγχείρημα
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες γι’ αυτό το μοναδικό γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL /Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar / Ελλάδα) σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη (Pelma / Κύπρος) και μία ομάδα από 12 συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Σουηδία), θα παρουσιάσουν μία υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με υποβρύχιο κοινό, στο ακρωτήριο του Σουνίου, μια μοναδική τοποθεσία που φιλοξενεί το ναό του θαλασσοκράτορα Ποσειδώνα, ένας ανεκτίμητος αρχαιολογικός θησαυρός. Σε μία υποθαλάσσια θεατρική σκηνή, 14 επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες (3 άτομα με αναπηρία και 5 παιδιά) από Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο, θα εκτελέσουν μία υποβρύχια χορογραφία στην παραλία του ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα, στο έσχατο άκρο της Αττικής γης με θέα το Αιγαίο πέλαγος.
 
Το καινοτόμο project (Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου) που άπτεται μιας καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής κοινωνικής και ανθρωπιστικής διάστασης, υποστηρίζεται από τη Δημιουργική Ευρώπη, το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σαν χορηγός σε αυτή την πρωτοφανή πρωτοβουλία, η Opel θα συμβάλλει στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης παρέχοντας οχήματα για τη διακίνηση των διοργανωτών, συμμετεχόντων και προσκεκλημένων. Αντανακλώντας τις κοινές ρίζες και τακτικές μας, το project προχωρά σε μία βαθύτερη διερεύνηση πέρα από την αναζήτηση της μοναδικότητας των πολιτισμών μας συγκρίνοντας ομοιότητες και διαφορές.
 
Είμαστε όλοι ίσοι κάτω από το νερό
Το νερό σαν μορφή ενέργειας, σαν κατάσταση της φύσης, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτικές, θρησκείες. Σαν στοιχείο, γεφυρώνει και ενώνει ανθρώπους, χώρες και πολιτισμούς. Η καλλιτεχνική έρευνα και μεθοδολογία που αναπτύχθηκε για τους σκοπούς του project, συνδέεται με την πολυδιάστατη ταυτότητα της Μεσογείου. Ο υποβρύχιος ηχητικός σχεδιασμός της Escoitar (από τον Enrique Tòmas) θα προσφέρει μία συγκλονιστική εμπειρία ήχου στο κοινό, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια του Γιώργου Γεωργίου, θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό εικαστικό σκηνικό. Ο Στέλιος Αποστολόπουλος σκηνοθετεί για την οθόνη μια μοναδική οπτική εμπειρία της υποβρύχιας παράστασης.
 
Πάνω, κάτω και έξω από το νερό
Για πρώτη φορά, 3 τύποι κοινού θα συνυπάρχουν σε μία παράσταση. Οι πιο προνομιούχοι θα βρίσκονται σε βάθος 6 μέτρων με καταδυτικό εξοπλισμό, ενώ θα υπάρχουν και θεατές στην επιφάνεια της θάλασσας με μάσκα/αναπνευστήρα. Όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στην παραλία, όπου θα γίνεται ταυτόχρονη αναμετάδοση της παράστασης σε οθόνη. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής αυτής της μοναδικής παράστασης θα είναι 25-27 Σεπτεμβρίου (2015) στην παραλία του ακρωτηρίου του Σουνίου (Grecotel Cape Sounio) και ώρα 2:00 μμ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας www.dropsofbreath.com.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 03/06/2015, 10:53 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
CAR CENTRE ΚΑΨΑΛΑΣ SERVICE

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
Ασπρόχωμα, Νέα Είσοδος Καλαμάτας
Τηλ.: +302721093530, E-mail: kapsalas.g@hotmail.com
 
Χρήσιμα