IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Τα smartphones οδηγούν το μέλλον των ηλεκτρονικών ΜΜΕ


Σύμφωνα με δημοσίευση στον ιστότοπο του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας), ο αριθμός των «έξυπνων τηλεφώνων» θα είναι μεγάλος στο άμεσο μέλλον. Αυτό θα καθορίσει την ανάπτυξη των ΜΜΕ.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Οι συσκευές κινητών τηλεφώνων smartphones παραμένουν ως επικρατέστερη επιλογή των καταναλωτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΣΕΠΕ, ως τα τέλη του 2015 αναμένεται να κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά 1,44 δις smartphones, αριθμός αυξημένος 10,4% σε σχέση με το 2014. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς smartphone ακολουθεί φθίνουσα πορεία, απέχοντας από την επίδοση του 2014, όταν ο αριθμός τους είχε αυξηθεί 27,5% έναντι του 2013, ωστόσο, ο κλάδος δεν παύει να διατηρεί τη δυναμική του. Η αγορά θα παραμείνει ακμαία και κατά τα επόμενα έτη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1,9 δις συσκευές έως το 2019, λέει το δημοσίευμα.
 
Η διαφαινόμενη κόπωση οδήγησε τους αναλυτές της IDC (International Data Corporation) να αναθεωρήσουν την πρόβλεψή τους για το 2015 σε 10,4%, από αρχική εκτίμηση για άνοδο των πωλήσεων 11,3% για την τρέχουσα χρήση. Από τις βασικές αιτίες της επιβράδυνσης των ρυθμών ανόδου, σύμφωνα με την εταιρία, είναι το ότι η Κίνα, από μια αναδυόμενη αγορά smartphones, αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά ώριμης αγοράς, προσεγγίζοντας ρυθμούς ανάλογους με αυτούς της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης, όπου ο κορεσμός έχει φανεί εδώ και καιρό. Η αγορά της Κίνας που αντλεί το 32,3% της παγκόσμιας παραγωγής smartphones, αποτελεί βαρόμετρο για τον κλάδο των συσκευών, με τα μηνύματα που αυτή στέλνει να εκλαμβάνονται πολύ σοβαρά από τους αναλυτές.
 
 
Επιβράδυνση της Κίνας και άνοδος της Ινδίας
Οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα αναμένεται να αυξηθούν μόλις 1,2% το 2015 (έναντι του 2014), όταν η αγορά πέτυχε αύξηση 19,7% το 2014. Αν και η Κίνα θα παραμείνει το κέντρο βάρους της παγκόσμιας αγοράς smartphone, το μερίδιο στις συνολικές πωλήσεις αναμένεται να περιοριστεί στο 23,1% έως το 2019, με το ενδιαφέρον των κατασκευαστών να μετατοπίζεται προς την Ινδία, που θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε σημαντική αγορά για τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Οι αναλυτές της IDC αναφέρουν ότι οι κατασκευαστές δεν αποκλείεται να μεταφέρουν την παραγωγική δραστηριότητά τους από την Κίνα και το Βιετνάμ, προς την Ινδία. «Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις, υπό τη λογική της μείωσης του κόστους και της κεφαλαιοποίησης των οικονομιών κλίμακας από την επί τόπου παραγωγή», αναφέρουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι τα Ινδικά εμπορικά σήματα του κλάδου, είναι αυτά που θα νιώσουν έντονα τον ανταγωνισμό. Η συνεχιζόμενη με σταθερούς ρυθμούς πτώση της μέσης τιμής πώλησης των smartphones, θα είναι ο παράγοντας που θα τροφοδοτήσει τη διεθνή ζήτηση.
 
Το μέγεθος μετράει...
Η οθόνη και το μέγεθός της θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στην επιλογή μιας συσκευής από τους καταναλωτές. Οι πωλήσεις smartphones με οθόνη από 5,5 ίντσες και άνω θα συνεχίσουν να διευρύνονται με ταχύτατους ρυθμούς κι αυτά με οθόνη 5,5-6 ίντσες θα αυξηθούν 84% το 2015. Όσον αφορά το λειτουργικό τους σύστημα, για το σύνολο του 2015, το Android θα παραμείνει κυρίαρχο, απολαμβάνοντας παγκόσμιο μερίδιο 81%. Οι πωλήσεις συσκευών με λειτουργικό Android αναμένεται να αυξηθούν από 1,06 δις το 2014 σε 1,54 δις το 2019, με τις αντίστοιχες του iOS να αυξάνονται από 192.700.000 το 2014 σε 269.600.000 το 2019. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, δείχνουν ότι η ευκολότερη και μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, θα προκαλέσει και την περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Μάλιστα, όταν η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω smartphones πάψει να γίνεται με ογκοχρέωση αλλά με συνδρομή για απεριόριστη χρήση, τότε θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των αναζητήσεων πληροφοριών ή ειδήσεων μέσω ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
 
(Το θέμα βασίζεται σε άρθρο του ΣΕΠΕ από τον ιστότοπό του)
(Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε την 27/08/2015, 03:58 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΑΡΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Βελτιώσεις
Πόντου 71, 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ.: +302109958545, Fax: +302109945639, E-mail: g.pitarakis@hotmail.gr
 
Χρήσιμα