IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Με 5 κατασκευαστές ξεκινάει το FIA GT World Cup


Η FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) ανακοίνωσε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου (2015) τους 5 κατασκευαστές που έχουν γίνει δεκτοί από την Ομοσπονδία για να συμμετέχουν στο FIA GT World Cup τον προσεχή Νοέμβριο (2015). Οι κατασκευαστές που υπέβαλαν συμμετοχή και θα διαγωνιστούν στον αγώνα GT στο φημισμένο σιρκουί δρόμου του Μακάο είναι οι Aston Martin, Audi, McLaren, Mercedes και Porsche. Τα αυτοκίνητα που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς GT3 της FIA και επιτρέπεται να εισέλθουν σ’ αυτό τον θεσμό για λογαριασμό των ανωτέρω κατασκευαστών, είναι τα Aston Martin Vantage, Audi R8 LMS Ultra, η McLaren MP4-12C, Mercedes SLS AMG και Porsche 911 GT3. Κάθε κατασκευαστής μπορεί να εισέλθει με 3 αυτοκίνητα μέσα από ιδιωτικές ομάδες. Τα επόμενα βήματα για τους κατασκευαστές είναι να ορίσουν τις ομάδες και τους οδηγούς που θα τους εκπροσωπήσουν για τους αγώνες ταχύτητας.
 
Το FIA GT World Cup ανακοινώθηκε τον Ιούλιο (2015) κι έγινε αποδεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από την αγωνιστική κοινότητα των GT οχημάτων. Αυτή η μοναδική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Μακάο της Κίνας (AAMC) και την FIA, θα περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς GT και φημισμένες μάρκες αγώνων στον κόσμο, που ανταγωνίζονται στην πιο δημοφιλή κατηγορία GT3 για την κατάκτηση του άτυπου τίτλου υπεροχής έναντι του ανταγωνισμού. Ο αγώνας εκεί δεν θα αφορά μόνον τους οδηγούς, αφού μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των κατασκευαστών που συμμετέχουν, θα επιδιώξουν τη νίκη στο FIA GT World Cup για λογαριασμό των κατασκευαστών, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τους πόντους που θα έχουν πετύχει τα δύο αυτοκίνητα της κάθε μάρκας με την υψηλότερη κατάταξη.
 
 
Ο κ. Christian Schacht, πρόεδρος της επιτροπής FIA GT, λέει ότι οι κατασκευαστές επιβεβαίωσαν το σκηνικό για έναν συναρπαστικό αγώνα στις 19-22 Νοεμβρίου (2015). «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε λάβει εγγραφές από 5 από τους πιο διάσημους κατασκευαστές αγώνων του κόσμου για το πρώτο event», είπε ο κ. Schacht. «Είναι το αποτέλεσμα των δύο ιστοριών επιτυχίας: την έννοια του FIA GT3 που χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των GT πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο, και το θρυλικό Grand Prix του Μακάο. Για τις Aston Martin, Audi, McLaren, Mercedes και Porsche, το FIA GT World Cup αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να επιδείξουν τα αυτοκίνητά τους σε μια μεγάλη σκηνή, στην καρδιά της αναπτυσσόμενης Ασιατικής αγοράς. Τα GT3 της FIA παράγονται απευθείας από τα μοντέλα παραγωγής και τα στοιχήματα θα είναι υψηλά στο 1ο παγκόσμιο κύπελλο GT της FIA», είπε ο κ. Schacht.

«Χάρη στην ιδιότητα του Grand Prix του Μακάο και των ραδιοτηλεοπτικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από τον AAMC, ο αγώνας θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, καθώς και με τον αγώνα ταχύτητας, οι θεατές του αγώνα και αυτοί εντός πίστας, θα αξιωθούν να παρακολουθήσουν ένα υπέροχο θέαμα», συμπλήρωσε ο κ. Schacht. Ο αγώνας είναι ανοιχτός για 28 αυτοκίνητα το μέγιστο, το πεδίο θα συμπληρωθεί από τους εισερχόμενους που θα έχουν επιλεγεί από την επιτροπή του παγκόσμιου κυπέλλου GT και θα είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε αγωνιστικό μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς FIA GT3, όχι μόνο εκείνων που προέρχονται από τις συμμετοχές του κατασκευαστή. Οι ομάδες έχουν μέχρι 25 Σεπτεμβρίου (2015) προθεσμία να δηλώσουν τις ομάδες και τους οδηγούς τους. Ο πλήρης κατάλογος θα ανακοινωθεί 7 Οκτωβρίου στη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου στο Μακάο.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/09/2015, 02:10 πμ.)


McLaren MP4-12C GT3
McLaren MP4-12C GT3
Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Vantage GT3
Audi R8 LMS Ultra GT3
Audi R8 LMS Ultra GT3
Mercedes SLS AMG GT3
Mercedes SLS AMG GT3
Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
BENZ AUTO SERVICE

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Καλλιφρονά 36, 173 41 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ. & Fax: +302109701618, E-mail: autoservice@yahoo.com

 

 
Χρήσιμα