IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Porsche απαντά στην Tesla με το ηλεκτρικό σπορ sedan Mission E


Η Porsche παρουσίασε την απάντησή της στην Tesla, το σπορ ηλεκτρικό 4-θέσιο Mission Ε, το οποίο δίνει μια γεύση από το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία στην ιστορία της μάρκας, το οποίο θα μπορεί να μπει στην αγορά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το πρωτότυπο αυτό έχει μια 600 ίππων κινητήρια μονάδα που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε λιγότερο από 3,5’’, χτυπώντας τα 4,2’’ που απαιτούνται από τη νέα 911 να φθάσει την ταχύτητα αυτή. Το Mission E έχει μια αυτονομία περίπου 500 χλμ. σύμφωνα με ανακοίνωση της Porsche. Το σύστημα κίνησης 800 volt του αυτοκινήτου, το οποίο είναι διπλάσιας τάσης έναντι των άλλων συστημάτων, θα μπορεί επίσης να φορτίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου σε περίπου 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 15’.
 
«Η Porsche θα κερδίσει πόντους με γρήγορο pit-stop», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Matthias Mueller σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση του ομίλου VW την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου (2015), παραμονή της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. «Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί μεταξύ σπορ και καθημερινής πρακτικής χρήσης», είπε. Για να βοηθήσει στη λειτουργία του οχήματος, το Mission E έχει μάτι παρακολούθησης και ελέγχου της χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ολογραμμάτων που επιτρέπουν στον οδηγό να αρπάξει τις εφαρμογές από τον αέρα.
 
Η Porsche και η αδελφή μάρκα Audi του ομίλου VW είναι μεταξύ των ελίτ μαρκών αυτοκινήτων που οδηγούνται σε ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία, καθώς η Tesla εξελίσσεται σ’ έναν βιώσιμο ανταγωνιστή. Οι παραδόσεις του δεύτερου οχήματος της Tesla, του crossover Model X, θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο (2015) κι ένα πιο προσιτό αυτοκίνητο είναι επίσης καθ’ οδόν από την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ. Η Tesla απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την επιτάχυνση και τον χειρισμό του Model S, παρέχοντας ένα χτύπημα στις παραδοσιακά high-end μάρκες. Ο κ. Mueller είπε ότι κάθε νέα γκάμα μοντέλων δεν θα ήταν πιθανό να έρθει μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Η Porsche σχεδιάζει να πουλήσει πάνω από 200.000 οχήματα για πρώτη φορά το 2015, καθοδηγούμενη από τη ζήτηση για το συμπαγές SUV Macan.

Η Porsche σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα μπορούσε να απαγορεύσει τη χρήση οχημάτων καυσίμων και επιτρέποντας μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς το νέφος έπνιξε μητροπολιτικές περιοχές, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη. Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά για τα 4-θεσια μοντέλα της Porsche, όπως τα SUV Cayenne και Macan καθώς και το sedan Panamera, ενώ τα διθέσια μοντέλα όπως η Cayman και η 911 έχουν μικρότερη ζήτηση.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 16/09/2015, 03:29 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
AUTO GAS LINES - ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΗ - Ν. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΟΕ

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου & Φυσικού Αερίου (Dilorenzo-Stefanelli)
Συνεργείο Αυτοκινήτων (εξειδίκευση Ford)
Λεωφ. Αθηνών 179, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ. & Fax: +302105822253, Website: www.autogaslines.gr

 

 
Χρήσιμα