IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Porsche 911 Targa: Η συνέχεια της παράδοσης
Η νέα Porsche 911 με γυάλινη οροφή και πίσω τμήμα έρχεται το φθινόπωρο. Γνωστή με την ονομασία Targa, διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα μετάδοσης και τη γνωστή κλασική της φινέτσα.
 
Με την παρουσίαση της 911 Targa, η Porsche ολοκληρώνει την ταχύτερη αλλαγή γενιάς που πραγματοποίησε ποτέ στη σειρά μοντέλων 911. Δύο νέοι κινητήρες με άμεσο ψεκασμό καυσίμου βελτιώνουν τόσο τις επιδόσεις όσο και την οικονομία καυσίμου του νέου μοντέλου, το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με τις γρήγορες αλλαγές σχέσεων αντικαθιστά το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S, ενώ το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Σύστημα Διαχείρισης Πρόσφυσης PTM παίρνει τη θέση του προηγούμενου συστήματος 4κίνησης. Η πιο πρόσφατη σειρά μοντέλων της νέας γενιάς 911 διατίθεται, όπως και στο παρελθόν, σε 2 εκδόσεις, 911 Targa 4 και 911 Targa 4S. Στη βασική έκδοση τοποθετείται πλέον ένας 6κύλινδρος κινητήρας boxer 3.6 λίτρων που αποδίδει 345 ίππους, προσφέροντας στο αυτοκίνητο τελική ταχύτητα 284 χ.α.ώ. Ο κινητήρας της 911 Targa 4S έχει χωρητικότητα 3.8 λίτρα και μέγιστη ισχύ 385 ίππους που του εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 237 χ.α.ώ.
Διακριτικές αισθητικές αλλαγές
Το οπτικό highlight της 911 Targa, όπως πάντοτε, είναι η γυάλινη οροφή με επιφάνεια 1,54 τμ., η οποία αποτελείται από 2 τμήματα, την κομψή συρόμενη οροφή μπροστά και το πρακτικό πίσω τμήμα. Όταν ανοίγει εντελώς, η οροφή σύρεται μέσα σε 7’’ κάτω από το πίσω τμήμα, προσφέροντας ένα άνοιγμα πάνω από την καμπίνα με εμβαδόν που αγγίζει τα 0,45 τμ. Η συρόμενη οροφή διαθέτει, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, ένα νέο αλεξήλιο που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα σε σχέση με το παρελθόν κι όταν είναι κλειστό, καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της συρόμενης οροφής, ενώ ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά και ανεξάρτητα από την οροφή αυτή καθεαυτή. Η γυάλινη οροφή και το πίσω τμήμα έχουν κατασκευαστεί από ειδικό φιμέ κρύσταλλο που προστατεύει τους επιβαίνοντες από την υπεριώδη ακτινοβολία και την υπερβολική θερμότητα, ακόμα και σε ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια.
Νέο κιβώτιο, μοναδικές επιδόσεις
Με την παρουσίαση της νέας Carrera, η Porsche χρησιμοποιεί για πρώτη φορά και στα σπορ αυτοκίνητά της σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος αυτού είναι η αύξηση της ισχύος του κινητήρα έως και κατά 8,5%, η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 11,2% και η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 13,6%, ανάλογα με το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του. Με την παρουσίαση του νέου 7τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (PDK), η Porsche προσφέρει πλέον μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή, ως εναλλακτική λύση στο μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Το κιβώτιο ταχυτήτων PDK αντικαθιστά το προηγούμενο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S και ξεχωρίζει ειδικά για την ασύγκριτη ταχύτητα με την οποία αλλάζει σχέσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου συνολικά. Με αυτό το εξαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων, η νέα Targa ικανοποιεί πραγματικά κάθε απαίτηση σε ό,τι έχει να κάνει με την απόλαυση της δυναμικής οδήγησης. Η 911 Targa 4 επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ώ. σε 5,2’’, ενώ το δυνατότερο μοντέλο S για την ίδια επιτάχυνση χρειάζεται μόλις 4,9’’ και στις δύο περιπτώσεις, με το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Το προαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK αλλάζει σχέσεις ακόμα πιο γρήγορα και έτσι θέτει ακόμα πιο υψηλές προδιαγραφές. Η νέα Targa 4 των 3.6 λίτρων με το PDK πετυχαίνει τα 0-100 χ.α.ώ. σε 5’’ ακριβώς, ενώ η Targa 4S έχει ταχύτερη και δυναμικότερη επιτάχυνση που αγγίζει τα 4,7’’.
Προηγμένη 4κίνηση
Ακόμα μία τεχνολογική αλλαγή υπάρχει στο σύστημα 4κίνησης του αυτοκινήτου. Στη νέα 911 Targa το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Σύστημα Διαχείρισης Πρόσφυσης PTM (Porsche Traction Management) αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα 4κίνησης, διαθέτοντας συνεκτικό πολύδισκο συμπλέκτη. Το βελτιωμένο αυτό σύστημα συνδυάζει την οδηγική απόλαυση που τόσο έντονα χαρακτηρίζει κάθε Porsche, χάρη στην τοποθέτηση του κινητήρα πίσω και τη βασική επιλογή της πίσω κίνησης, με ακόμα υψηλότερων προδιαγραφών ευστάθεια, πρόσφυση και ευέλικτη οδική συμπεριφορά. Για να εξασφαλίζει πάντοτε αυτό το εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης, το σύστημα PTM μεταδίδει ακριβώς το κατάλληλο ποσοστό ισχύος και ροπής από τον κινητήρα και στους μπροστινούς τροχούς σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη. Κι όπως σε όλα τα νέα μοντέλα Carrera 4, στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει και μηχανικό πίσω διαφορικό που προσφέρει στο αυτοκίνητο ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά κατά την οδήγηση. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η τιμή της νέας 911 Targa 4 δεν ανακοίνωσε από το εργοστάσιο, αν και δεν αναμένεται να έχει σημαντική διαφορά από την τιμή της μέχρι σήμερα αντίστοιχης έκδοσης. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
MS AUTO- ΜΗΝΑΣ ΣΟΥΛΗΣ

Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων (Πολυτελή/Off-Road)
Ηρώων Πολυτεχνείου 77, 163 42 Ηλιούπολη
Τηλ.: +302109960860, +302109911001, Fax: +302109911902
E-mail: msauto@otenet.gr, Websites: www.msauto.gr, http://msauto.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα