IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Μία πινακίδα κυκλοφορίας για φιλανθρωπικό σκοπό


Μία μοναδική -Βρετανική- πινακίδα κυκλοφορίας με τα διακριτικά «V12 LAF» θα δημοπρατηθεί από την Ferrari Βόρειας Ευρώπης, για την ενίσχυση του Ιδρύματος Henry Surtees, στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του θρύλου John Surtees.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Έχετε μόλις παραλάβει την καινούργια σας LaFerrari; Τότε γιατί να μην την κοσμεί μία αντιπροσωπευτική πινακίδα; Είτε σας αρέσουν οι εξατομικευμένες πινακίδες είτε όχι, η πώληση αυτής της πινακίδας γίνεται με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για μια μεγάλη υπόθεση, το Ίδρυμα Henry Surtees, που ιδρύθηκε από τον John Surtees, μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του Henry, το οποίο έχει ως στόχο να παράσχει βοήθεια σε όσους έχουν υποστεί εγκεφαλικές ή σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν από ατύχημα.
 
 
Παρών στο τραγικό συμβάν!
Ένα θανάσιμο ατύχημα σε αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να σκεφτώ. Απεύχομαι να είμαι παρών σε τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς όμως, στην πίστα του Brands Hatch, τον Ιούλιο του 2009, όταν ο μόλις 18 ετών Henry, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα για το πρωτάθλημα FIA Formula 2 της χρονιάς εκείνης, έμελλε να βρίσκομαι εκεί. Είχα μεταβεί για επαφές μου με ομάδες του WTCC. Ο θεσμός FIA F2 συνόδευε τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος αυτοκινήτων τουρισμού στην Ευρώπη, κι έτσι συνάντησα τον θρύλο John Surtees, καθώς και το «βλαστάρι» του Henry, τον οποίο ακολουθούσε στους αγώνες του, παρά τη μεγάλη του ηλικία. Βρισκόμουν με Έλληνες και ξένους φίλους στο κτίριο των VIP, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. Μόλις αντίκρυσα το ελικόπτερο να σηκώνεται με τον τραυματία Henry, αφού είχε ήδη εδώ και ώρα διακοπεί ο αγώνας, κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καλά, έχοντας δει και το θλιβερό ατύχημα, μετά την κατηφόρα περνώντας τα pits και λίγο πριν την δεξιά φουρκέτα.
 
 
Στείλτε προσφορά!
Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μία πινακίδα που έχει φιλανθρωπικές προεκτάσεις, οπότε, αν κάποιοι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε την αποκλειστική πινακίδα «V12 LAF», μπορείτε να στείλετε μια σφραγισμένη προσφορά σε έναν φάκελο πριν τις 30 Νοεμβρίου 2015 στη διεύθυνση: HSF Charity Auction, Ferrari North Europe, 275 Leigh Road, Slough, SL1 4HF, Berkshire, UK. Με την ελπίδα να περιοριστούν στο έπακρο οι σοβαροί τραυματισμοί και οι θάνατοι στους αγώνες -ο μηχανοκίνητος αθλητισμός πάντα θα είναι ένα επικίνδυνο σπορ- εκφράζω την αισιοδοξία μου η δημοπρασία αυτή να αποφέρει ένα σεβαστό ποσό στο ίδρυμα, στη μνήμη του Henry Surtees.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 08/11/2015, 04:05 πμ.)


Η μοναδική πινακίδα κυκλοφορία που προορίζεται για κατόχους LaFerrari ή για συλλέκτες
Η μοναδική πινακίδα κυκλοφορία που προορίζεται για κατόχους LaFerrari ή για συλλέκτες
Ο Henry Surtees στα pits του Brands Hatch, λίγο πριν τον τελευταίο του αγώνα
Ο Henry Surtees στα pits του Brands Hatch, λίγο πριν τον τελευταίο του αγώνα
Ο Henry Surtees μέσα σ' ένα μονοθέσιο F2, με τον πατέρα του John Surtees δίπλα του
Ο Henry Surtees μέσα σ' ένα μονοθέσιο F2, με τον πατέρα του John Surtees δίπλα του

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Audi-VW-Seat-Skoda
Σκύρου 21, 341 00 Χαλκίδα
Τηλ.: +302221079696, Τηλ. & Fax: +302221077304
E-mail: skodars@otenet.gr, Website: www.skoda-gianoutsos.gr

 
Χρήσιμα