IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Με στόχο την 10άδα η Renault Duster Dakar Team στο Dakar του 2016


Η ομάδα Renault Duster Dakar Team στην 4η απόπειρά της στον θρυλικό αγώνα Ντακάρ, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την εμπειρία που αποκτήθηκε στη διάρκεια των τελευταίων τριών αγώνων της, σε μια προσπάθεια να τερματίσει μέσα στην πρώτη 10άδα. Τα δύο αυτοκίνητα θα οδηγήσουν ο Emilio Spataro και ο Γάλλος Christian Lavieille, πλαισιωμένοι από τους συνοδηγούς τους, Benjamin Lozada και Jean Michel Polato αντιστοίχως. Η Renault Duster Dakar Team ξεχωρίζει ως μία από τις πιο ανταγωνιστικές συμμετοχές του 2016 και χαίρει στήριξης της μονάδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας, Renault Sport Technologies, η οποία έφερε την τεχνολογική της τεχνογνωσία και cross-country ράλι εμπειρία της στην τραπέζι.
 
Το ντεμπούτο της Renault Duster Dakar Team στον αγώνα αυτό χρονολογείται από το 2013, όταν το πλήρωμα José García και Mauricio Malano τερμάτισαν στην 29η θέση της γενικής κατάταξης. Το 2014 οι Emiliano Spataro και Benjamin Lozada χρησιμοποιήσαν αυτή την εμπειρία για να διεκδικήσουν την 14η θέση στη γενική κατάταξη και την 4η στην κατηγορία 1. Το 2015 η 3η συνεχόμενη συμμετοχή της ομάδας με το Renault Duster βραβεύτηκε με το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα της Αργεντινής και για 2η συνεχόμενη χρονιά, για ένα πλήρωμα από την Αργεντινή, σε ένα προετοιμασμένο αυτοκίνητο από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Εν τω μεταξύ, Spataro και Lozada ήταν οι 2οι καλύτεροι φιναλίστ της διοργάνωσης από την Αργεντινή, μετά την 3η θέση το 2014. Έχουν επίσης 5 τερματισμούς ΕΔ στο top-10, συμπεριλαμβανομένων 2 τερματισμών στην 3άδα και άλλον έναν στην 5άδα.
 
Για το ράλι Dakar του 2016, η Renault Sport Technologies έχει για άλλη μια φορά φέρει την cross-country ράλι εμπειρία της και την προηγμένη τεχνολογία στο τραπέζι. Οι προετοιμασίες της ομάδας, ενόψει του αγώνα, επικεντρώθηκαν κυρίως στη μείωση του βάρους του Duster, τη βελτίωση του πλαισίου του και την αύξηση της ισχύος του κινητήρα της Renault-Nissan Alliance, VK-50 V8 με 387 ίππους. Οι τελευταίοι μήνες έχουν αναλωθεί παρέχοντας εκπαίδευση σε βάθος στους 30 τεχνικούς και μηχανικούς, οι οποίοι θα φροντίσουν τα δύο Duster στη διάρκεια του ράλι, τον Ιανουάριο του 2016. Προχωρούν επίσης οι εργασίες για την εδραίωση εφοδιασμού εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της ομάδας.
 
Το Dakar του 2016 υπόσχεται να είναι άλλος ένας εξαιρετικά δύσκολος μαραθώνιος αγώνας ράλι, που θα προσφέρει ανταγωνιστική δράση στην Αργεντινή και την Βολιβία. Για να συμπέσει με το Dakar του 2016, η Renault εισήγαγε τη νέα περιορισμένη έκδοση Renault Duster Dakar. Βασισμένη στο επίπεδο εξοπλισμού Dynamique του μοντέλου, αυτή η έκδοση ενσωματώνει μια σειρά από καλλωπισμούς που υπογραμμίζουν την σπορ εμφάνιση του Duster. Το Renault Duster Dakar εδράζεται στους αποκλειστικά μαύρους τροχούς 26 ιντσών. Τα διακριτικά στο πνεύμα Dakar όπως το λογότυπο Dakar, είναι ορατό στο μαρσπιέ και κάτω από τους εξωτερικούς καθρέφτες αντίστοιχα και δείχνουν τα διαπιστευτήρια του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, η άνετη και ευρύχωρη καμπίνα του Duster, διαθέτει μια σειρά από στιλιστικές λεπτομέρειες, που ταιριάζουν απόλυτα με το πνεύμα του Dakar (Dakar λογότυπο στα μπροστινά προσκέφαλα και το τιμόνι, αποκλειστική ταπετσαρία και σχετικές χρωματικές λεπτομέρειες στα πάνελ των θυρών και το ταμπλό). Εκτός από τις επισκέψεις του ράλι στη Villa Carlos Paz, στις Rosario και Salta (ημέρα ανάπαυσης), η μάρκα έχει διοργανώσει συναντήσεις κατά μήκος της διαδρομής για τους πελάτες και οπαδούς της, οι οποίοι θα είναι σε θέση να λάβουν μέρος σε μια σειρά από παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Το ράλι Dakar του 2016 ξεκινάει στις 2 Ιανουαρίου από το Buenos Aires και τερματίζει 14 ημέρες μετά, στις 16 του μήνα στη Rosario.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 13/12/2015, 10:13 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Seat
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Κουτουμάτσα Αρχαίας Κορίνθου, 201 00 Κόρινθος
Τηλ.: +302741076100, Fax: +302741074155
E-mail: moustakas@kor.forthnet.gr

 

 
Χρήσιμα