IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ο όμιλος VW σκέφτεται την επαναγορά 115.000 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ


Ο όμιλος VW υποθέτει ότι θα πρέπει να αγοράσει πίσω περίπου 115.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα του σκανδάλου που την βασανίζει από τον Σεπτέμβρη του 2015 για τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με Γερμανική εφημερίδα.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Η VW αναμένει ότι θα πρέπει είτε να επιστρέψει την τιμή αγοράς περίπου στο 1/5 των 580.000 πετρελαιοκίνητων οχημάτων της που επηρεάζονται από το σκάνδαλο των παραποιημένων εκπομπών ρύπων, ή να προσφέρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο με σημαντική έκπτωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung στο φύλλο της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2016. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι το υπόλοιπο των οχημάτων θα χρειαστεί σημαντικές μετασκευές επιφέροντας σημαντικές δαπάνες για ανταλλακτικά και μακρά παραμονή στα επίσημα συνεργεία της μάρκας VW, καθώς εξαρτήματα της εξάτμισης πρέπει να ανακατασκευαστούν και να εγκριθούν, όπως ανέφερε η εφημερίδα, ενώ η VW δεν μπορούσε να προβεί άμεσα σε σχολιασμό γι’ αυτό το δημοσίευμα.
 
 
Εξακολουθεί να πιστεύει σε συμβιβασμό η VW
Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου (2016), ο επικεφαλής της μάρκας VW κ. Herbert Diess, είπε πως ήταν βέβαιος ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα καταλήξει σε συμφωνία με τις Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για να φέρουν τα επηρεαζόμενα πετρελαιοκίνητα οχήματα σε συμμόρφωση με τους νόμους των εκπομπών των ΗΠΑ. Ο κ. Diess είπε ότι ο καθορισμός παλαιότερων αυτοκινήτων VW που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες diesel 2.0 λίτρων θα είναι πιο δύσκολος, από το να φέρουν πιο πρόσφατα μοντέλα σε συμμόρφωση. Μερικές Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και νομοθέτες έχουν πει ότι η VW μπορεί να χρειαστεί να αγοράσει πίσω τα παλαιότερα μοντέλα. Ο κ. Diess δεν ανέφερε αν η VW το είχε συζητήσει αυτό, αλλά είπε ότι ήταν αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σύντομα.
 
 
Κυβερνητική μήνυση 48 δις δολαρίων
Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος δήλωσε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου (2016) ότι οι συζητήσεις ανάκλησης με την εταιρία δεν έχουν αποδώσει έναν αποδεκτό τρόπο προς τα εμπρός κι ότι η Υπηρεσία εξακολουθεί να επιμένει ότι η VW αναπτύσσει αποτελεσματικές, κατάλληλες λύσεις το ταχύτερο δυνατό. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε την VW την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου (2016) μέχρι και 48 δις δολάρια (43,945 δις ευρώ) για δήθεν παραβίαση της Αμερικανικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
 
 
Περισσότεροι πληροφοριοδότες
Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε επίσης ότι περίπου 50 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών στελεχών της μονάδας της μάρκας, είχαν έρθει προς τα εμπρός, ως μέρος ενός εσωτερικού προγράμματος αμνηστίας, για να βοηθήσουν την εταιρία να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο. Η VW έχει παραδεχθεί ότι το εγκατεστημένο λογισμικό σε ορισμένα μοντέλα diesel που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, επέτρεψε στα αυτοκίνητα να περάσουν τις κυβερνητικές δοκιμές εκπομπών ρύπων, αλλά στη συνέχεια εξέπεμπαν σχεδόν 40 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα ρύπων στο δρόμο. Ο κ. Diess είπε ότι η VW αναμένει ότι η εταιρία θα είναι σε θέση να επισκευάσει μέχρι το τέλος του 2016 περίπου 8.500.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη και που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα των εκπομπών ρύπων.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/01/2016, 03:33 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Audi
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ιερά Οδός 176, 122 42 Αιγάλεω Αττικής
Τηλ.: +302103428671, Fax: +302103421286
E-mail: audiinfo@filippaios.gr, Website: www.filippaios.gr

 

 
Χρήσιμα