IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Subaru εισέρχεται στους αγώνες BTCC από το 2016 με το νέο Levorg


Η Subaru θα εισαχθεί στο φημισμένο Βρετανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού (Dunlop MSA British Touring Car Championship) του 2016, αφού πρώτα υπογράψει μια συγκλονιστική 3ετή συμφωνία με την αγωνιστική ομάδα της BMR. Η ομάδα θα τρέξει μ’ ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στο νέο μοντέλο της Subaru, το Levorg Sports Tourer, με τους γνωστούς και πετυχημένους οδηγούς πίστας, Jason Plato και Colin Turkington, αιχμή του δόρατος της επίθεσης της Ιαπωνικής μάρκας για την κατάκτηση του τίτλου. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την BMR από το πρωτάθλημα του 2016, η πρώτη φορά που ένα Subaru θα έχει αγωνιστεί σε BTCC», λέει ο κ. Paul Tunnicliffe, διευθύνων σύμβουλος της Subaru UK & Ireland. «Παρά το γεγονός ότι το Levorg διαθέτει το φημισμένο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς της Subaru, το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα για να ανταγωνιστεί με κίνηση στους πίσω τροχούς, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του BTCC, κι έτσι ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα ενάντια στους κατά πολύ εγκατεστημένους [στον εν λόγω θεσμό] ανταγωνιστές», συμπλήρωσε ο κ. Tunnicliffe.
 
Η παρθενική εμφάνιση της Subaru στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου της Βρετανίας θα βρει την ομάδα της BMR να διαγωνίζεται για το πρωτάθλημα κατασκευαστών για πρώτη φορά στην σύντομη καριέρα της, κάτι που και για τον επικεφαλής της ομάδας, κ. Warren Scott, αποτελεί εξαιρετική τιμή. «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που η Team BMR θα γίνει μια ομάδα κατασκευαστών μόνον στο 4ο έτος μας που ανταγωνιζόμαστε στο BTCC», λέει με ενθουσιασμό ο κ. Scott. «Είχα φιλοδοξίες να γίνουμε μια νικηφόρα ομάδα με εργοστασιακή υποστήριξη από την αρχή και είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα που δίνει στη Subaru την εμπιστοσύνη να συνεργαστεί με την BMR», είπε ο κ. Scott.
 
Με τους Plato και Turkington, η ομάδα διαθέτει ήδη οδηγούς με πάνω από 100 νίκες και 4 τίτλους οδηγών μεταξύ τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι το νέο Levorg Sports Tourer θα είναι σε πολύ καλά χέρια κατά τη διάρκεια της παρθενικής του εκστρατείας στο BTCC. «Μέρος του ρόλου μου, ακολουθώντας την BMR, ήταν να βοηθήσω να εξασφαλιστεί μια συμφωνία κατασκευαστή», δήλωσε ο Plato. «Η θρυλική μάρκα Subaru είναι πάντα στην κορυφή της λίστας επιθυμιών μου. Προφανώς, είναι αυτονόητο ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον μας μαζί και είμαι βέβαιος ότι η BMR θα παράγει ένα φανταστικό πακέτο για μένα να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Πράγματι, είναι συναρπαστικές στιγμές για όλους μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν», λέει ενθουσιασμένος ο Plato.
 
Ο Turkington, ο οποίος κέρδισε του 2 τίτλους του σε πισωκίνητα μηχανήματα, ήταν εξίσου ενθουσιασμένος με την συνεργασία μεταξύ της Subaru και της ομάδας BMR. «Συνεχίζοντας με την ομάδα BMR για τη σεζόν του 2016, ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να χτίσουμε την ήδη σημαντική παρθενική μας εκστρατεία», είπε. «Ανυπομονώ κι εγώ να ξεκινήσουμε με την ανάπτυξη του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου Subaru Levorg BTCC και είμαι πιο πρόθυμος από ποτέ να κερδίσω. Αυτή η ανακοίνωση είναι τεράστια είδηση για το πρωτάθλημα και για μένα τον ίδιο», λέει περιχαρής ο Turkington.
 
Υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής σχεδίασης κ. Carl Faux, η ομάδα BMR -που υποστηρίζεται από τους παγκόσμιους τεχνικούς πόρους της Subaru- θα αναπτύξει το νέο αυτοκίνητο και τον φημισμένο 4-κύλινδρο boxer κινητήρα του, για την πλήρη προδιαγραφή του BTCC. «Είναι τιμή μου να καθοδηγώ όχι μόνον τον πρώτο από «καθαρό φύλλο» σχεδιασμό και κατασκευή αυτοκινήτου της ομάδας BMR, αλλά να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό με το νέο μοντέλο Levorg της Subaru, είναι ένα πραγματικό προνόμιο», επιβεβαίωσε ο κ. Faux. «Οι μηχανικές προκλήσεις είναι αυτό που παρουσιάζει το έργο. Ένα νέο αυτοκίνητο, ένας νέος κινητήρας κι όλα τα νέας γενιάς εξαρτήματα TOCA, απαιτούν μια μεθοδική προσέγγιση. Για τη θέσπιση 3ετούς προγράμματος, σημαίνει ότι μπορούμε να εστιάσουμε στην επίτευξη των βασικών νωρίς, προτού αναπτυχθεί το πακέτο περαιτέρω τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Faux.

Με μόλις 2 μήνες για την έναρξη της σεζόν, η ομάδα εργάζεται ακούραστα για να είναι έτοιμα τα αυτοκίνητά της για τα προγράμματα δοκιμών, πριν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια στο BTCC, στην έναρξη της σεζόν στο Donington Park στις 22 Μαρτίου (2016). Η ομάδα θα επιβεβαιώσει επίσης την πλήρη και τελική γραμμή τους στις προσεχείς εβδομάδες. Στη συνέχεια, το ντεμπούτο της Subaru στο BTCC θα γίνει στο Brands Hatch αρχές Απριλίου για τους γύρους του πρωταθλήματος του 2016, το οποίο ο διευθυντής του θεσμού κ. Alan Gow πιστεύει ότι θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας ευημερούσας συνεργασίας. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε κι άλλον κατασκευαστή στο BTCC και ιδιαίτερα για έναν με μια τέτοια απίστευτη αγωνιστική κληρονομιά. Η Subaru είναι μια θρυλική μάρκα με μια τεράστια ακολουθία και η εισαγωγή της στο BTCC είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει πολλούς οπαδούς μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα BMR με εξαιρετικά έμπειρους και ταλαντούχους οδηγούς, θα κάνει για μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία», δήλωσε ο κ. Gow.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 13/01/2016, 07:20 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΦΟΙ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ ΟΕ

Πώληση/Τοποθέτηση Ελαστικών - Ευθυγράμμιση/Ζυγοστάθμιση - Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου
Βουλιαγμένης 270, 173 43 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ.: +302109751184, +302109707707, Fax: +302109712710
E-mail: butinaros@gmail.com, Website: www.vitinaroscars.gr

 

 
Χρήσιμα