IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ένα πετρελαιοκίνητο Opel Insignia διάνυσε 2.111 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ


Το Opel Insignia είναι πρωταθλητής οικονομίας στη μεσαία κατηγορία. Οι επίσημες τιμές κατανάλωσης μικτού κύκλου της Opel είναι 3,8-3,9 λίτρα/100 χλμ. (99-104 γραμμ./χλμ. CO2), ανάλογα με τον εξοπλισμό, για το sedan με τον 1.6 diesel κινητήρα των 136 ίππων. Στη Γερμανία το αυτοκίνητο κατατάσσεται στην κατηγορία απόδοσης Α+. Ωστόσο, ένας ανεξάρτητος ειδικός από την Ελβετία, απέδειξε ότι αυτή η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί δραστικά στις συνήθεις συνθήκες κυκλοφορίας της Κεντρικής Ευρώπης. Ο κ. Felix Egolf, πρώην πιλότος Airbus, είναι hypermiler, που σημαίνει ότι ανήκει σε μία κοινότητα που προσπαθεί συνεχώς να πετύχει νέες ελάχιστες τιμές κατανάλωσης. Οδηγώντας από τις Άλπεις μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα και επιστρέφοντας πάλι στην Ελβετία κατανάλωσε μόνο 3,46 λίτρα/100 χλμ. Συνολικά διάνυσε 2.111 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου. Το ταξίδι του κ. Egolf ξεκίνησε στη Λουκέρνη στις 6 Απριλίου (2016). Από εκεί, ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία της Opel στο Rüsselsheim μέσω του Μέλανα Δρυμού.
 
Στο Rüsselsheim, έκανε στάση για να συναντήσει τον αντιπρόεδρο του τμήματος GM Global Propulsion Systems-Europe, κ. Christian Müller. «Ο δείκτης καυσίμου στο Insignia εξακολουθούσε να δείχνει ότι το ρεζερβουάρ ήταν σχεδόν γεμάτο όταν ο Felix Egolf έφτασε στο Rüsselsheim. Κατάφερε να ολοκληρώσει τα πρώτα 429 χλμ. με μέση κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρα. Είναι καταπληκτικό το ότι κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2.000 χλμ.», δήλωσε ο κ. Müller. Στη συνέχεια, ο κ. Egolf πέρασε από τις πόλεις Munster, Oldenburg κι έφτασε μέχρι το Cuxhaven στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας. Η διαδρομή της επιστροφής του περιείχε Αννόβερο, Kassel, St. Gallen πριν ολοκληρωθεί στη Ζυρίχη στις 8 Απριλίου (2016).
 
«Ήθελα να σπάσω το φράγμα των 2.000 χλμ. εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούσα να βρω αυτοκίνητο για το εγχείρημά μου. Η τέλεια αεροδυναμική του Opel Insignia (cd 0.26 και μικρή μετωπική επιφάνεια) σε συνδυασμό με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης Eco Contact 5, συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Το hypermiling tour με το Opel Insignia δείχνει επίσης ότι οποιοσδήποτε υιοθετεί ένα προβλέψιμο στιλ οδήγησης, μπορεί εύκολα να πετύχει ίδιες ή και καλύτερες από τις επίσημες τιμές κατανάλωσης. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει hypermiler», είπε ο κ. Egolf. Στο δρόμο για το Cuxhaven, ο κ. Egolf εκτίμησε τα προτερήματα του Opel Insignia, κυρίως στην άνεση που προσέφερε σαν ένα sedan τουρισμού. Ο κινητήρας ήταν εντυπωσιακός με μέγιστη ροπή 320 Nm -διαθέσιμη από χαμηλά κι επομένως στην οικονομική ζώνη στροφών μεταξύ 2.000-2.250 σ.α.λ.- εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και πλούσια ισχύ.
 
Άφθονα αποθέματα ισχύος και ροπής, χαμηλές εκπομπές ρύπων και χαμηλή κατανάλωση, σε συνδυασμό με εξαιρετικά αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία, είναι η ταυτότητα του Insignia 1.6 CDTi ecoFLEX με 136 ίππους. Η εντυπωσιακή μέγιστη ροπή των 320 Nm αποδίδεται στις 2.000-2.250 σ.α.λ. Η ναυαρχίδα της Opel διαθέτει επίσης μία ευρεία γκάμα εξοπλισμού τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης, όπως υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης βασισμένα σε ραντάρ και κάμερες. Περιλαμβάνονται τα πάντα, από Adaptive Cruise Control, μέχρι Side Blind Zone Alert (Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου) και Forward Collision Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης).

Επιπλέον, τα premium καθίσματα που είναι πιστοποιημένα από το AGR -το Γερμανικό οργανισμό ειδικών για υγιή πλάτη Aktion Gesunder Rücken e.V.- προσφέρουν εξαιρετική άνεση και πολυάριθμες δυνατότητες ρύθμισης, όπως υποστήριξη οσφυϊκής χώρας τεσσάρων κατευθύνσεων. Η διαδικτυακή υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης Opel OnStar, διασφαλίζει επίσης ότι το Insignia είναι πλήρως συνδεδεμένο και μπορεί να προσφέρει ένα γρήγορο Wi-Fi Hotspot για μέχρι 7 κινητές συσκευές.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 14/04/2016, 03:52 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
MOTOR CAR

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων)
Λιοσίων 302, 111 45 Αθήνα
Τηλ.: +302108547010, Fax: +302108547020
E-mail: sales@motor-car.gr, Website: www.motor-car.gr (υπό κατασκευή, σύντομα κοντά σας)
 
Χρήσιμα