IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Όλα έτοιμα για το Grand Prix της Formula 1 στον Καναδά


Μετά 2 βδομάδες από το ντεμπούτο της νέας πάρα πολύ μαλακής γόμας Pirelli P Zero Purple (μωβ σιρίτι) στο Μονακό, ο ίδιος ακριβώς συνδυασμός γομών του πριγκιπάτου θα χρησιμοποιηθεί και στον Καναδά (μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή γόμα). Πάραυτα ο Καναδάς δημιουργεί διαφορετικές προκλήσεις από το Μονακό με σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες και φορτία. Οι θερμοκρασίες πέλματος είναι υψηλότερες, καθώς μεταφέρονται μεγαλύτερα φορτία διαμέσου των ελαστικών.
Όπως το Μονακό, έτσι κι ο Καναδάς είναι μια διαδρομή χαμηλής πρόσφυσης. Επίσης το κράτημα της πίστας βελτιώνεται πολύ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τα μονοθέσιο ξεπερνούν τα 300 χ.α.ώ. σε τελική ταχύτητα. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούνται μικρές κλίσεις στις αεροτομές που δίνουν χαμηλές τιμές κάθετης δύναμης. Η πίστα φημίζεται για το μεγάλο ύψος των curbs, τα οποία δημιουργούν μια μεγάλη πρόκληση για το σκελετό των ελαστικών. Οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες. Πολλές φορές στο παρελθόν, αυτό οδήγησε στην εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Τα κρίσιμα σημεία στον Καναδά είναι η επιτάχυνση και το φρενάρισμα, κυρίως με διαμήκεις κι όχι πλευρικές δυνάμεις.
 
Η διαδρομή στο Μόντρεαλ είναι μια ημιμόνιμη εγκατάσταση γι’ αυτό η επιφάνεια του οδοστρώματος και η πρόσφυση διαφέρουν σε πολλά σημεία. Αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε επιλεγμένη γόμα, είναι, για τη μεν μαλακή η πιο σκληρή από τις επιλεγμένες γόμες που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον αγώνα. Την πολύ μαλακή γόμα έχουν επιλέξει 2 ομάδες να μην την χρησιμοποιήσουν. Η νέα πάρα πολύ μαλακή γόμα επιλέχθηκε σε μεγάλους αριθμούς στον Καναδά, εδώ όπου το 2015 νικητής ήταν ο Lewis Hamilton, με ένα pit stop, εκκίνηση με την πολύ μαλακή γόμα και τη μαλακή στον 32ο γύρο από τους 70 συνολικά. Η καλύτερη θέση με εναλλακτική στρατηγική ήταν του Kimi Raikkonen (4ος με 2 pit stop), που εκκίνησε και τερμάτισε τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα, αλλά ενδιάμεσα έβαλε τα μαλακά ελαστικά. Οι 3 πρώτοι έκαναν μια αλλαγή ελαστικών και σταμάτησαν μέσα σε 3 συνεχόμενους γύρους όλοι.
 
 
«Στον Καναδά υπάρχει πιθανότητα ν’ αντιμετωπίσουμε μεικτές καιρικές συνθήκες, όπως και στο Μονακό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερο περίπλοκο αγώνα όπως συνέβη συχνά στο παρελθόν», λέει ο κ. Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli. «Οι γόμες που έχουμε επιλέξει δίνουν μεγάλα περιθώρια ευελιξίας στη στρατηγική ενώ ταυτόχρονα σ’ αυτή τη διαδρομή υπάρχει η δυνατότητα για προσπεράσματα στην πίστα. Η πάρα πολύ μαλακή γόμα έδωσε το στίγμα της στην πρώτη της εμφάνιση στο Μονακό, όμως ο Καναδάς -όντας εντελώς διαφορετικός τύπος διαδρομής- έχει περισσότερες απαιτήσεις από τα ελαστικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σ’ έναν αριθμό διαφορετικών τακτικών οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την επιλογή γομών που έκαναν οι ομάδες πριν τον αγώνα». εξηγεί ο κ. Hembery.

Τα νέα φαρδύτερα ελαστικά της Pirelli για τη σεζόν του 2017 που αποκαλύφθηκαν στο Μονακό συγκεντρώνουν πλήθος σχολίων. Για τη νέα χρονιά σχεδιάζεται ένα νέο σύμπλεγμα με pit και paddock στο Μόντρεαλ. Θα είναι λοιπόν η τελευταία φορά στο παραδοσιακό paddock, που είναι κατάμεστο αλλά ατμοσφαιρικό. Οι επιλογές ελαστικών που έχουν γίνει για τον Καναδά είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ των ομάδων. Οι Renault και Haas δεν έχουν πάρει καθόλου πολύ μαλακή γόμα, ενώ οι Mercedes, Ferrari και Red Bull έχουν μικρές διαφορές στην επιλογή τους. Λόγω της μεγάλης διαφοράς ώρας μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, ο αγώνας θα είναι νυχτερινός για το Ελληνικό κοινό της Formula 1 που θα θελήσει να τον παρακολουθήσει (Κυριακή 12 Ιουνίου, ΕΤ2, 9:00 μμ.).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/06/2016, 01:09 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Volkswagen
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610423772
Έκθεση - Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
3ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, 271 00 Πύργος
Τηλ.: +302621034863, Fax: +302621032272
E-mail: vw@deltacar.gr, Website: www.deltacar.gr

 

 
Χρήσιμα