IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
8 χρόνια δίπλα στο αυτοκίνητο και τον άνθρωπο


Το ixauto.gr τέλος Μαρτίου του 2016 συμπλήρωσε 8 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο κι άλλα τόσα περίπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διεξάγει μία μεγάλη έρευνα με τη μορφή διαγωνισμού για την Ελληνική αγορά αυτοκινήτου.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Με μία μεγάλη έρευνα για την Ελληνική αγορά αυτοκινήτου, συνδεδεμένη μ’ έναν επίσης μεγάλο διαγωνισμό και με διασπορά της δραστηριότητάς μας αυτής, γιορτάζουμε την συμπλήρωση 8 ετών δίπλα στο αυτοκίνητο και δίπλα στον άνθρωπο, τον οποίο εξυπηρετεί το αυτοκίνητο στην αυτόνομη μετακίνησή του. Διανύσαμε τα 8 πιο δύσκολα χρόνια στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας (κι ακόμη παραμένει η δυσκολία). Είχαμε λοιπόν την «τύχη» θα διανύσουμε σχεδόν όλη μας τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο μέσα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια. Όμως αντέξαμε, συνεχίζουμε επιτυχώς και επενδύουμε στο μέλλον, αξιοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα που μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη, άρτια και «καθαρή» ενημέρωση γύρω από το αυτοκίνητο.
 
Η μεγαλύτερη έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η έρευνα που διεξάγουμε αποτελεί την μεγαλύτερη και μόνη που έχει κάνει ποτέ μέσο ενημέρωσης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook. Οι χρήστες του μέσου μπορούν απλά, γρήγορα και εύκολα να λάβουν μέρος, διεκδικώντας αρκετά και σημαντικά δώρα. Μπαίνοντας στην εφαρμογή «Διαγωνισμός» που δημιούργησαν οι συνεργάτες προγραμματιστές μας, ο χρήστης συμπληρώνει τα στοιχεία του, το μοντέλο που έχει (αν έχει) στην κατοχή του, επιλέγει την ηλικιακή του ομάδα και μαζί με τις βασικές ερωτήσεις που αφορούν την πιθανή επιθυμία του να προβεί στην επόμενη αγορά αυτοκινήτου εντός 18 μηνών και την πιθανή επιλογή καινούργιου ή μεταχειρισμένου, υποβάλει την φόρμα τα στοιχεία της οποίας αποθηκεύονται αυτόματα στο σύστημά μας.
 
«Δείτε πού πάει το πλήθος και βρεθείτε πρώτοι εκεί»
Αυτά ήταν τα λόγια ενός γκουρού του μάρκετινγκ εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό ήταν η αιτία και αφορμή, το «ΙΧ αυτοκίνητο motor show» να αποκτήσει την ηλεκτρονική του μορφή, η οποία ετοιμαζόταν για πάνω από έναν χρόνο και στις 26 του Μάρτη το έτος 2008, βγήκε στον αέρα. Από τότε μέχρι και τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ζήσαμε πολλά και σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και φυσικά, άφησαν έντονα σημάδια στον κλάδο του αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική μας μορφή άντεξε κι από τις αρχές του 2010, όπου και σταμάτησε η έντυπη μορφή του περιοδικού, αποτέλεσε τον αποκλειστικό βραχίονα της δημοσιογραφικής μας δραστηριότητας γύρω από την αυτοκίνηση. Μεταβήκαμε εκεί που πήγαινε το πλήθος, εδραιώσαμε τη θέση μας και σήμερα, απολαμβάνουμε τους καρπούς των τότε προσπαθειών μας.
 
Ηλεκτρονική ενημέρωση ενώ κινείστε
Η ενημέρωση πέρασε σε νέα διάσταση, όταν αναπτύχθηκαν τα κινητά τηλέφωνα σε μίνι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα λεγόμενα smartphones. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 57% του διαδικτύου συνδέεται μέσα από το «έξυπνο» κινητό του τηλέφωνο, ένα πολύ σημαντικό στατιστικό δεδομένο. Οι εφαρμογές που δημιούργησαν τα ραγδαία αναπτυσσόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, ενίσχυσαν τη χρήση του διαδικτύου από τα smartphones, ενώ τον δικό τους σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση είχαν και οι πάροχοι σύνδεσης στο διαδίκτυο, με προγράμματα χρήσης που περιλάμβαναν μεγάλο όγκο δεδομένων, που αξιοποίησαν με τη σειρά τους οι χρήστες-πελάτες τους.
 
Πιστοί στην έγκυρη και την ανόθευτη ενημέρωση
Έχοντας εδώ και δεκαετίες παραμείνει πιστοί στις βασικές μας αρχές, υπηρετούμε την δημοσιογραφία του αυτοκινήτου με υπευθυνότητα και συνέπεια, θέλοντας να παρέχουμε σωστή πληροφόρηση στους αναγνώστες μας, πέρα από οικονομικά και λοιπά συμφέροντα, κάτι σύνηθες στις μέρες μας από πολλά «κατευθυνόμενα» ΜΜΕ. Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας-διαγωνισμού, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα και τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας, καθώς και στην σελίδα μας στο facebook. Έχοντας ήδη ένα πρώτο feedback, η έρευνα τρέχει με επιτυχή γοργό ρυθμό και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την αγορά του κλάδου, που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον ιδιωτών και επαγγελματιών.
 
Διαδώστε την έρευνα για ακόμη πιο ασφαλή στατιστικά δεδομένα
Καθώς η έρευνα αυτή είναι μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα, είναι σημαντικό το συνολικό στατιστικό δείγμα να είναι όσο το δυνατό μεγάλο. Γι’ αυτό, παρακαλούμε όλους τους πιστούς μας φίλους και αναγνώστες να συμμετάσχουν στην έρευνα και να την κοινοποιήσουν σε όσους περισσότερους εκ των φίλων και γνωστών τους μπορούν, έτσι ώστε το τελικό συνολικό αποτέλεσμα, να έχει στο ελάχιστο την πιθανότητα λάθους. Είναι καλό να γνωρίζουμε την σημερινή κατάσταση της αγοράς και την τάση που δημιουργείται για τα επόμενα 2 τουλάχιστον έτη. Έτσι, θα μπορούμε να προβούμε σε πιο ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, περιορίζοντας το ποσοστό λάθους στον πάντα αστάθμητο παράγοντα, τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 16/06/2016, 10:37 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth)
Ταξίλου 53, 157 71 Άνω Ιλίσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302107750832, Fax: +302107750833
E-mail: pthanopoulos@ath.forthnet.gr, Website: www.fiatservizio.gr
 
Χρήσιμα