IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ο Lewis Hamilton εκκινεί 1ος το GP της πατρίδας του στο Silverstone


Την pole position στο Grand Prix της πατρίδας του πήρε ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, εν όψει του αγώνα της Κυριακής 10 Ιουλίου (2016) με ρεκόρ πίστας στο Silverstone των 5,891 χλμ., χρησιμοποιώντας τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Οι συνθήκες ήταν δροσερές με συννεφιά στις κατατακτήριες δοκιμές, με θερμοκρασία περιβάλλοντος και πίστας στους 22 και 27 βαθμούς Κελσίου αντιστοίχως. Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών το πρωί του Σαββάτου (9 Ιουλίου 2016) υπήρξε κάποια βροχή, με τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα ελαστικά να κάνουν την εμφάνισή τους στην υγρή πίστα, η οποία τελικά στέγνωσε αρκετά για να λάβουν δράση τα slick ελαστικά. Τα μαλακά ελαστικό χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή του Q1 για σχεδόν όλους τους οδηγούς. Η πιο μαλακή διαθέσιμη γόμα, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στην πίστα υψηλής ενέργειας του Silverstone.
 
«Μια ημέρα μικτών συνθηκών και πάλι, η οποία είναι χαρακτηριστική του Silverstone και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ίδια περίπτωση και πάλι αύριο [Κυριακή 10 Ιουλίου 2016]», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli κ. Paul Hembery. «Αυτός είναι ο λόγος που τα δεδομένα που συγκεντρώνονται απ’ όλες αυτές τις διαφορετικές συνθήκες μέχρι τώρα είναι πιθανό να είναι πολύ χρήσιμα. Έχουμε δει κάποια απολύτως εκπληκτική ταχύτητα, με την μαλακή γόμα ιδιαίτερα, ενώ η μέση γόμα μοιάζει να πρόκειται να είναι το ιδανικό ελαστικό του αγώνα, χρησιμοποιώντας μια στρατηγική με 2 pit stop», συμπλήρωσε ο κ. Hembery.
 
Μια στρατηγική με 2 pit stop έχει οριστεί να είναι η βέλτιστη επιλογή για τον αγώνα. Αν οι συνθήκες παραμείνουν στεγνές -κάτι που δεν είναι καθόλου εγγυημένο- θα χρησιμοποιηθούν η μαλακή και η μεσαία γόμα. Όπως συμβαίνει συχνά, υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές στρατηγικής που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της θέσης στην πίστα. Ο Hamilton ήδη έσπασε το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο τέλος του Q2 για τα μαλακά ελαστικά, που είναι η επιλογή του top-10 που θα ξεκινήσει τον αγώνα. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στο τελικό Q3, θέτοντας έναν χρόνο κατάταξης 1’29’’287, που ήταν ακόμα 3’’ πιο γρήγορος απ’ ό,τι στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία.
 
Στις δοκιμές του Σαββάτου (9 Ιουλίου 2016) τα σκληρά ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν μόνον στο 1ο μέρος του Q1 από την Force India και δεν φάνηκαν ξανά για το υπόλοιπο της διαδικασίας πρόκρισης. Τα μεσαία ελαστικά φάνηκαν στο FP3 και σχεδόν καθόλου στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά θα είναι το ιδανικό ελαστικό του αγώνα. Η μαλακή γόμα ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή στις κατατακτήριες δοκιμές που χρησιμοποιήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος, από σχεδόν όλους τους οδηγούς. Καθώς στο GP της Αυστρίας είχαμε μια βίαιη κατάρρευση στο πίσω δεξί ελαστικό της Ferrari του Sebastian Vettel, η Pirelli συνέστησε στους οδηγούς να μην υπερβούν τους 26 γύρους με τα σκληρά ελαστικά, τους 28 γύρους με τη μέση γόμα και τους 15 γύρους με τα μαλακά ελαστικά. Η σκληρή γόμα αναμένεται να έχει ανάλογη πίεση, η οποία είναι ο λόγος που η ωφέλιμη διάρκεια ζωής του ελαστικού προβλέπεται μικρότερη από εκείνη της μέσης γόμας.

Οι πιθανές στρατηγικές στον αγώνα αναμένονται διαφορετικές για αρκετές ομάδες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Pirelli. Σ’ αυτή τη βάση, η ταχύτερη στρατηγική θα έχει 2 pit stop (δύο stint με μαλακά των 12 γύρων το καθένα κι ένα stint με 28 γύρους με τη μέση γόμα). Η 2η ταχύτερη στρατηγική θα έχει 3 στάσεις (3 stint με μαλακή γόμα για 12 γύρους το καθένα κι ένα stint 16 γύρων με τη μέση γόμα), ενώ η 3η ταχύτερη στρατηγική είναι με 2 pit stop (ένα stint 12 γύρων με μαλακά ελαστικά, άλλο ένα 14 γύρων με τα νέα μαλακά ελαστικά κι ένα stint  26 γύρων με σκληρή γόμα). Η πιο αργή στρατηγική κατά την Pirelli είναι αυτή των 2 pit stop που θα έχει ένα stint με τα μαλακά ελαστικά για 12 γύρους και 2 stint των 20 γύρων με τα μεσαία ελαστικά. Διαφορετικές παραλλαγές στη χρήση των επιλογών γόμας σε κάθε στρατηγική είναι πιθανές. Τέλος, ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στη 1:00 το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ2 στις 3:00 μμ. (ώρα Ελλάδας).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/07/2016, 01:56 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για BMW
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Λιβαδά 32 (Μπουρνάζι), 121 33 Περιστέρι Αττικής
Τηλ.: +302105760655, Fax: +302105758862
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα