IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
«Στα 3 κόρνερ, πέναλτι»
 
Το θυμάστε; Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και «στήναμε» κανένα «ματσάκι» μπάλα, λόγω περιορισμένου χώρου «δράσης», για ευκολία παιχνιδιού, αλλά και για να ενισχύσουμε την «ανταγωνιστικότητα», λέγαμε ότι για κάθε 3 κόρνερ που θα παραχωρούσαμε, θα ήμασταν αναγκασμένοι να δεχθούμε την «εσχάτη των ποινών» του ποδοσφαίρου, δηλαδή, το πέναλτι. Κι έρχομαι στην ουσία, γιατί είμαι σίγουρος πως δεν έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, σε αίθουσα των στεγασμένων χώρων γύρω του Ζαππείου Μεγάρου της Αθήνας, δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την 4η έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου, με σημαντικούς ομιλητές, όπως οι κκ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), Χαράλαμπος Δαδίτσιος, πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) και Γεώργιος Τσιάμος και Άγγελος Φάλαρης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα της ΟΒΦΥΚ (Ομοσπονδία Βυτιοφόρων Φορτηγών Υγρών Καυσίμων).
Παίρνοντας το λόγο, έθεσα το ακόλουθο ερώτημα: «Αν δεχθούμε το γεγονός ότι οι κανόνες ομαλής και ασφαλούς οδήγησης πρέπει να είναι αυστηρότεροι στους επαγγελματίες οδηγούς, γιατί πιέσατε ώστε ο Κ.Ο.Κ. (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) να προβλέπει τη διαγραφή των πόντων του point system του ΣΕΣΟ (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών) στα 2 χρόνια, αντί των 5 ετών που είναι για τους οδηγούς με ερασιτεχνική άδεια οδήγησης;»
Η απάντηση που δόθηκε από τον σεβαστό κ. Δαδίτσιο ήταν ότι λόγω της φύσης των οχημάτων και του όγκου τους, αλλά και το γεγονός ότι οι οδηγοί τους πραγματοποιούν 12-25 φορές περισσότερα χιλιόμετρα από τους απλούς οδηγούς Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, κρίθηκε δυσβάσταχτη για έναν επαγγελματία οδηγό η απαλλαγή του από τους πόντους του point system σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δηλαδή, με το φτωχό μου το μυαλό, ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, για κάθε 3 κίτρινες κάρτες που θα δέχεται στα παιχνίδια του πρωταθλήματός του, θα χάνει τα 5 επόμενα ματς του θεσμού, ενώ ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αντίστοιχα, για κάθε 3 κίτρινες, θα «τρώει» μόνο 1 αγωνιστική. Μήπως θα μπορούσατε να μαντέψετε το αποτέλεσμα;
Ένα υποδειγματικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, με ανάδειξη του «ευ αγωνίζεσθε» και πλούσιο θέαμα για τους φιλάθλους. Στον αντίποδα, ένα πρωτάθλημα για «γερά νεύρα», με παίχτες-«κλαδευτήρια», πολύ ξύλο και μαλλιοτράβηγμα. Εσείς σε ποιο παιχνίδι θα θέλατε να είστε θεατές; Αν είστε «υγιής» φίλαθλος θα επιλέξετε το πρώτο. Αν όμως δεν ασχολείστε με το σπορ και θέλετε απλά να γελάσετε με το θέαμα, το άλλο. Ας πάρει λοιπόν ο καθένας τη θέση που του αρμόζει. Καλή... διασκέδαση!
 
Δημήτρης Σπυράκης
dimspy@ixauto.gr 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Honda
ΑΦΟΙ ΛΕΛΕΚΑΚΗ ΟΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Ιεράπετρας-Γρα Λυγιάς, 722 00 Ιεράπετρα Κρήτης
Τηλ.: +302842024190, +302842080245, +302842089173, Fax: +302842026424
E-mail: glelekak@otenet.gr, Website: http://lelekakis.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα