IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Μια συλλεκτική Alfa Romeo SZ Coupe σχεδίασης Zagato για 55.000 λίρες


Αυτή η συλλεκτική και μεγάλης ιστορικής σημασίας Alfa Romeo SZ Coupe του 1991 με την υπογραφή του μοναδικού στο είδος του σχεδιαστή Zagato αναζητάει νέο ιδιοκτήτη, προσφερόμενη στις 55.000 Βρετανικές λίρες (περί τα 62.600 ευρώ). Τα γωνιακά θερμοπλαστικά σύνθετα πάνελ του αμαξώματος, διαμορφωμένα με έγχυση, δημιουργούν ένα μοναδικό προφίλ που είναι τόσο διχαστικό τώρα, όπως ήταν στην αρχή εναντίον των όμοιων αντιπάλων του, του Ford Sierra και της Mercedes κωδικής σειράς W124. Η πορώδης φύση του σύνθετου αμαξώματος μπορεί να γίνει προβληματική την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτή η SZ απολαμβάνει τα οφέλη ενός ανακατασκευασμένου πάνελ το 2007.
 
Το βαθύ και φαρδύ εμπρός άκρο του αμαξώματος περιβάλλεται από το σήμα κατατεθέν τρίο των προβολέων, που εμφανίζονται «καθαρά» με τους υπερυψωμένους «ώμους» να δίνουν ευθεία εμπρός ξεκάθαρη κατεύθυνση στο όχημα. Ενώ η λάκα της πίσω αεροτομής έχει κάπως αμβλυνθεί, η γκρι οροφή και οι πυλώνες του αμαξώματος δείχνουν ωραία. Το σκόπιμα και απροκάλυπτα εριστικό στιλ δικαίως βρίσκει θέση μεταξύ των πολύ διακεκριμένων σπορ μοντέλων της δεκαετίας του 1990. Αυτό το ιδιαίτερο κουπέ μοντέλο περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του μεταξύ άλλων, Koni ρυθμιζόμενο υδραυλικό σύστημα αμορτισέρ, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ιμάντες δέρματος για τις αποσκευές, μετρητή θερμοκρασίας λαδιού, μανόμετρο λαδιού, βολτόμετρο, εφεδρικός τροχός, Θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ.
 
Με σπορ πολύ πιο συμβατική διάταξη, η καμπίνα προσφέρει ένα μαλακό μαύρο δέρμα που καλύπτει όλο το ταμπλό και το διαχρονικό Momo τιμόνι. Η ορατότητα είναι εξαιρετική, καθώς το γυαλί δεσπόζει στην κορυφή του αυτοκινήτου, προωθώντας μια ευάερη κι ευρύχωρη αίσθηση, πέρα ​​απ’ τις συμπαγείς του διαστάσεις. Η εργονομία έχουν σαφώς καλά μελετημένη με όλους τους βασικούς διακόπτες και πίνακες σε κοντινή απόσταση κι εντός του πεδίου όρασης του οδηγού, ενώ η αντίθεση με το μαύρο δέρμα σπάει τη μονοτονία στο πλούσιο περιβάλλον. Ο πίσω χώρος αποθήκευσης φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, με ραμμένα δερμάτινα λουράκια και η περιοχή της μοκέτας εμφανίζονται αχρησιμοποίητη. Τα καθίσματα έχουν άψογα διατηρηθεί χωρίς σημαντική φθορά ή παραμόρφωση, ενώ τα πλαϊνά των θυρών και τα πόρτα και τα προσκέφαλα είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Επίσης, μια λεπτή λαβή προσφέρει στον επιβάτη περαιτέρω υποστήριξη σε περίπτωση αυξημένης πλευρικής δυναμικής.
 
 
Μηχανικά η SZ βασίστηκε στο μοντέλο παραγωγής της Alfa Romeo 75 America με τον κινητήρα ελαφρού κράματος V6 3.0 λίτρων βελτιωμένο από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Alfa Romeo, την Alfa Corse. Η αναλογία συμπίεσης του κινητήρα διευρύνθηκε στο 10:1, οι διπλοί εκκεντροφόροι επικεφαλής έχουν λάβει ένα πιο έντονο έκκεντρο προφίλ και το σύστημα διαχείρισης κινητήρα Bosch Motronic προγραμματίστηκε εκ νέου με επακόλουθο την αύξηση της ισχύος κατά τουλάχιστον 20 ίππους, φτάνοντας τους 210. Ο ηχηρός V6 κινητήρας είναι σε άριστη κατάσταση, με ευρύ φάσμα ροπής και γενναιόδωρες επιδόσεις, είτε κινείται σε ήπιους ρυθμούς είτε κοντά στο όριο. Το αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo δεν άφησε την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου την τύχη της, χρησιμοποιώντας ως βάση για την γεωμετρία της ανάρτησης τις προδιαγραφές των αγωνιστικών Alfa 75 Group Α/IMSA. χρησιμοποιήθηκαν.

Οι 10 οπών διαιρούμενες ζάντες Speedline ταιριάζουν όμορφα στο αυτοκίνητο, προσφέροντας εντυπωσιακό σχεδιασμό, κλασικό για την μάρκα Alfa Romeo την εποχή εκείνη. Τα ελαστικά Pirelli P Zero Nero εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα περιθώρια πρόσφυσης, με άφθονο πέλμα να παραμένει και στις 4 γωνίες. Αυτή η Zagato ταξινομήθηκε στη Βρετανία από καινούρια, με την Mario Dellotti Ltd. από του Μπέρμιγχαμ να κάνει την παράδοση του αυτοκινήτου την 1η Μαρτίου του 1991. Το αυτοκίνητο έχει μακροπρόθεσμη σημερινή ιδιοκτησία κατά τα τελευταία 18 χρόνια και η διαδρομή του ως προς το ιδιοκτησιακό μαρτυρεί την καλή του κληρονομιά. Το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου και το βιβλίο service πιστοποιούν την φροντίδα και συντήρηση που είχε όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα. Τέλος, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η προσφερόμενη τιμή ανταποκρίνεται πλήρως στην αξία του αυτοκινήτου, όμως μια Alfa Romeo Zagato, δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή ενός fan της θρυλικής Ιταλικής μάρκας.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 17/01/2017, 03:24 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
SINIOROS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ευθυγραμμίσεις
(Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου, Βελτιώσεις Chip Tuning by Overload)
Α' πάροδος Γιαννιτσών, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ. & Fax: +302721069026, E-mail: mrsinioros@gmail.com

 
Χρήσιμα