IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Test Event του αναμενόμενου Rhodes Circuit


O κόσμος της Ρόδου έδωσε βροντερό παρόν στο πετυχημένο 1ο Test Event του Rhodes Circuit κι έστειλε ηχηρό μήνυμα προς όλους, ότι το κοσμοπολίτικο νησί μπορεί και θέλει να οργανώσει σπουδαία γεγονότα, ανεβάζοντας το τουριστικό ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό σε ψηλά επίπεδα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit, υλοποίησαν με επιτυχία αυτό το 1ο Test Event, μια από τις πρώτες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νησί, με αποκορύφωμα την αναβίωση μετά από μισόν αιώνα του θρυλικού αγώνα ταχύτητας της Ρόδου. Μερικά πανέμορφα supercars παρατάχθηκαν μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας εορταστικό και αγωνιστικό χρώμα.
 
Οι πολυάριθμοι θεατές που βρέθηκαν εκεί, θαύμασαν από κοντά τα αυτοκίνητα και πήραν μια πρώτη γεύση απ’ την εντυπωσιακή εκδήλωση, που θα ακολουθούσε. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων ξεκίνησαν απ’ την πλατεία μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να κάνουν έναν πρώτο αναγνωριστικό γύρο της διαδρομής με πρώτο προορισμό και στάση το Παλάτι του Μεγάλου Μαΐστρου. Εκεί τους περίμενε πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων απ’ όλη την Ελλάδα. Η αυλή του παλατιού γέμισε με λαμπερά αυτοκίνητα, ενώ δεν κρυβόταν η συγκίνηση των παλιότερων και ο ενθουσιασμός των νεότερων από το ξαναζωντάνεμα παλιών αγωνιστικών στιγμών. Στη συνέχεια οι οδηγοί κατηφόρισαν το πλακόστρωτο των Ιπποτών που αντήχησε από τον άγριο ήχο των κινητήρων. Τ’ αυτοκίνητά σταμάτησαν στην πλατεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
 
Ο περιφερειακός σύμβουλος, που έχει και το γενικό πρόσταγμα του όλου εγχειρήματος της αναβίωσης του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος απ’ τις εκδηλώσεις της 1ης ημέρας και τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει για το νησί της Ρόδου, η πραγματοποίηση του αγώνα ταχύτητας με στόχο το διεθνή χαρακτήρα. Την επόμενη μέρα το πρωί, η Ρόδος είχε βάλει τα γιορτινά της. Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Maserati, ΒΜW, Alfa Romeo, Ford Mustang κι άλλα πολλά λαμπερά αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους είχαν παραταχθεί στο «grid», περιμένοντας να σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης του 1ου Test Event του Rhodes Circuit. Πρώτοι στη γραμμή εκκίνησης ήταν οι Ρόδιοι ιππείς του Ιππικού Ομίλου Κάδμος, ζωντανεύοντας την παλιά αίγλη άλλων εποχών. Πίσω ακολουθούσαν τα μέλη της λέσχης μοτοσυκλέτας ΙΚΑΡΟΣ με τις μοτοσυκλέτες τους, θυμίζοντας ότι ο αγώνας ταχύτητας του νησιού ήταν εξίσου θρυλικός για τους λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας.
 
Οι θεατές, που υπολογίστηκαν πάνω από 15.000, είχαν από νωρίς πιάσει θέσεις δεξιά και αριστερά του δρόμου, πάνω στα πεζοδρόμια, υπακούοντας ευλαβικά στις οδηγίες των οργανωτών. Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit είχε σχεδιάσει με ακρίβεια το ημερολογιακό πλάνο του Event, θέλοντας να δώσει έμφαση στο μεγάλο στόχο που είναι, η έλξη τουρισμού υψηλού επιπέδου. Έτσι οι 3.000 επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του 2017 που είχε αγκυροβολήσει στη Ρόδο, εντυπωσιάστηκαν απρόσμενα από το υπέροχο θέαμα του Test Event. Τα supercars έδιναν το ρυθμό της αγωνιστικής γιορτής συνοδευόμενοι από τα μέλη του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που εξ αρχής πίστεψε στην αναβίωση του θρυλικού σιρκουί, με αρωγούς για την υλοποίησή του τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τονίζουν διαρκώς τη σπουδαιότητα και δημοσιότητα σε όλο τον πλανήτη ενός τέτοιου γεγονότος, που εκτός από την αύξηση του τουρισμού σε χαμηλή για το νησί περίοδο, θα τονώσει και την τοπική οικονομία. Μάλιστα, τόσο ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, όσο και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους στην αναβίωση του Rhodes Circuit ως συνοδηγοί στο Test Event με τα δυο πρώτα supercars. Το 1ο Test Event κρίθηκε πετυχημένο, για το μεγάλο αριθμό θεατών που παρακολούθησε το γεγονός, την άψογη οργάνωση και τον έντονο χαρακτήρα, με στόχο την προσέλκυση κόσμου απ’ όλο τον πλανήτη. Ο στόχος της Ρόδου έγινε σαφής σε όλους και είναι, το Rhodes Circuit να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους διεθνής αγώνες του μηχανοκίνητου σπορ.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 17/01/2017, 04:50 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Volkswagen
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
E-mail: georgejeferakos@gmail.com
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα