IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Opel ξεκίνησε την παραγωγή του Crossland X στη Zaragoza


Η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής του νέου Crossland X στη Zaragoza της Ισπανίας. Ο Δρ. Karl-Thomas Neumann, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Opel Group, οδήγησε το πρώτο νέο Opel Crossland X, ένα λευκό μοντέλο με μαύρη οροφή, εκτός γραμμής παραγωγής. «Είναι μία θαυμάσια ημέρα για την Opel και το εργοστάσιο της Zaragoza. Το Crossland X είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προϊοντικής μας επέλασης καθώς προσθέτουμε ένα ακόμα συναρπαστικό αυτοκίνητο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά SUV/CUV, που θα υποστηρίξει τη στρατηγική ανόδου μας», δήλωσε ο Δρ. Neumann.
 
Ο ίδιος εκθείασε την αφοσίωση και τις επιδόσεις όλης της ομάδας του εργοστασίου, που για μία ακόμα φορά κατάφερε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα παραγωγής και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι το νέο Crossland X για γίνει μεγάλη επιτυχία. Έχει το σωστό DNA για να ακολουθήσει τα χνάρια του Mokka X που πραγματικά ξεκίνησε δυναμικά την επιτυχημένη ιστορία μας στην κατηγορία subcompact SUV. Το γεγονός ότι και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται εδώ στη Zaragoza, υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του εργοστασίου για την προϊοντική μας επίθεση», συμπλήρωσε.
 
Το Crossland X είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PSA που ξεκίνησε το 2012. Το μοντέλο αυτό και το νέο Grandland X, το 2ο προϊόν κοινής εξέλιξης, δείχνουν ότι μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία των Opel και PSA δημιουργούνται καταπληκτικά αυτοκίνητα. Στο μέλλον θα υπάρξει συνεργασία και στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς Corsa, που θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική της PSA. Όπως ήδη ανακοινώθηκε το 2016, το αυτοκίνητο θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Zaragoza μέχρι τα τέλη του 2019.
 
Το Crossland X συνδυάζει πρακτικότητα και ευρυχωρία με τη μοντέρνα εμφάνιση ενός SUV και προσφέρει εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Προβολείς Full LED με λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση δέσμης, head-up display και πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών με προηγμένο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος και συστήματα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, αναγνώρισης παρέκκλισης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης οδικής σήμανσης και πλαϊνού τυφλού σημείου, είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Το νέο Crossland X διατίθεται επίσης με συνδεσιμότητα χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto IntelliLink και με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών, ενώ αντιπροσωπεύει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στη μεγαλύτερη προϊοντική επέλαση στην ιστορία της Opel/Vauxhall. Το 2016-2020 η εταιρία θα λανσάρει 29 νέα μοντέλα, με τα 7 μέσα στο 2017. Η Opel έχει ιστορία πάνω από 3 δεκαετίες στην Ισπανία και είναι Νο1 ιδιώτης εργοδότης στην αυτόνομη επαρχία της Αραγονίας. Το εργοστάσιο της Zaragoza παράγει 3 μοντέλα (Corsa, Mokka X και Crossland X) και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της Opel στην Ευρώπη, έχοντας κατασκευαστεί πάνω από 12.000.000 αυτοκίνητα εκεί. Η Opel ήταν 1η στην Ισπανική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων το 1ο 3μηνο του 2017. Με πάνω από 25.000 ταξινομήσεις επιβατών αυτοκινήτων το 1ο 3μηνο του 2017, η μάρκα συγκέντρωσε μερίδιο αγοράς 8,2% στην Ισπανία.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 07/05/2017, 10:26 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά (Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth)
Ταξίλου 53, 157 71 Άνω Ιλίσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302107750832, Fax: +302107750833
E-mail: pthanopoulos@ath.forthnet.gr, Website: www.fiatservizio.gr
 
Χρήσιμα