IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ξεκινάει εντός του 2017 η παραγωγή του Volvo XC90 στην Ινδία


Η Volvo Cars θα ξεκινήσει την παραγωγή του XC90 στην Ινδία πριν το τέλος του 2017, στο πλαίσιο της προσπάθειας διπλασιασμού των πωλήσεών της στην αγορά. Η ναυαρχίδα των SUV της Volvo θα κατασκευαστεί από πλήρεις μονάδες knockdown σε εργοστάσιο ιδιοκτησίας Volvo Group στο Hoskote, κοντά στο Bangalore στη Νότια Ινδία. Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί σε μοντέλα που χρησιμοποιούν την κλιμακωτή αρχιτεκτονική προϊόντων της Volvo (SPA), η οποία στηρίζει τα μοντέλα XC90 και συγγενή μοντέλα όπως το sedan S90 και οχήματα όπως η νέα γενιά XC60. Ενώ η αγορά των premium μοντέλων στην Ινδία εξακολουθεί να είναι σχετικά μικρή, προβλέπεται να αναπτυχθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια. Η Volvo έχει σήμερα ένα μερίδιο αγοράς 5% κι επιδιώκει να διπλασιάσει το ποσοστό αυτό μέχρι το 2020. Το 2016 η Volvo πώλησε περισσότερα από 1.400 αυτοκίνητα στην Ινδία, αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2015. Η αύξηση των πωλήσεων από χρόνο σε χρόνο στο 4μηνο του 2017 ήταν πάνω από 35%.
 
Η Volvo -που ανήκει στην εταιρία Zhejiang Geely Holding της Κίνας- συνεργάζεται με την Volvo Group, κατασκευάστρια φορτηγών, λεωφορείων και κατασκευαστικού εξοπλισμού και θα χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες άδειες κατασκευής υποδομών και παραγωγής της Volvo Group. Οι εταιρίες δεν προσέφεραν πρόσθετη σύμβαση και οικονομικά στοιχεία. «Είμαι ευτυχής που από φέτος [2017] θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την πώληση Volvo που κατασκευάζονται στην Ινδία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, κ. Hakan Samuelsson, σ’ ένα δελτίο Τύπου. «Η εκκίνηση της συναρμολόγησης οχημάτων στην Ινδία είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Volvo Cars, καθώς επιδιώκουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας σ’ αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και να διπλασιάσουμε το μερίδιο αγοράς μας στην κατηγορία premium στα επόμενα χρόνια», ανέφερε.
 
Ο κ. Tom von Bonsdorff, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Auto India, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη μιας μονάδας συναρμολόγησης. Είναι ένδειξη της ισχυρής δέσμευσης της εταιρίας στην Ινδία. Η απόφαση της Volvo να ξεκινήσει τη συναρμολόγησή της στην Ινδία και να εμπορεύεται τα οχήματα της ως Made in India, ακολουθεί μια πρωτοβουλία της εθνικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να τονίσει και να προωθήσει την κατασκευαστική τεχνογνωσία της χώρας. Η Volvo δήλωσε ότι θα ανακοινώσει αργότερα ποια μοντέλα προορίζονται για τοπική συναρμολόγηση, εκτός από το XC90.
 
Η ανακοίνωση της Volvo ήρθε όταν η General Motors δήλωσε ότι θα σταματήσει να πουλάει αυτοκίνητα στην Ινδία, όπου έχει ποσοστό πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων λιγότερο από 1%. Η GM δήλωσε ότι δεν θα εμπορεύεται πλέον το εμπορικό της σήμα Chevrolet -το μόνο εμπορικό σήμα της που κυκλοφορεί στην Ινδία- παρά την υπόσχεση της Ινδίας ως αγορά που αναμένεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως την 3η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία. Η GM δεν θα εγκαταλείψει πλήρως την Ινδία. Σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί το κέντρο τεχνολογίας της στο Bangalore και να επανεστιάσει τις κατασκευές της στην Ινδία κατασκευάζοντας ένα απ’ τα 2 εργοστάσια συναρμολόγησής της στην Ινδία -το ένα στο Talegaon, περίπου 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Βομβάης- ως εργοστάσιο εξαγωγών. Συνάμα σχεδιάζει να πουλήσει το εργοστάσιό της στο Halol στη δυτική πολιτεία Gujarat στην κινεζική εταίρο κοινής επιχείρησης SAIC Motor.

Ο κ. Stefan Jacoby, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της GM, είπε ότι η κίνηση να μετατραπεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Talegaon σε εργοστάσιο μόνο για εξαγωγές, δεν θα επηρεάσει την GM Κορέας και τη θέση της ως κόμβου εξαγωγών. Η Ινδία θα εξάγει οχήματα κυρίως στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική, μεταξύ άλλων προορισμών, ενώ η GM Κορέας θα μεταφέρει αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τη Νότια Κορέα στη Βόρεια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και το Πακιστάν. Οι εξαγωγές της GM από την Ινδία, κυρίως προς το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, σχεδόν διπλασιάστηκαν σε 70.969 οχήματα στη διάρκεια χρήσης που έληξε 31 Μαρτίου (2017). Το εργοστάσιο Talegaon έχει παραγωγικότητα 130.000 οχημάτων ετησίως.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 18/05/2017, 07:19 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
MS AUTO- ΜΗΝΑΣ ΣΟΥΛΗΣ

Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων (Πολυτελή/Off-Road)
Ηρώων Πολυτεχνείου 77, 163 42 Ηλιούπολη
Τηλ.: +302109960860, +302109911001, Fax: +302109911902
E-mail: msauto@otenet.gr, Websites: www.msauto.gr, http://msauto.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα