IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Time Attack Ιταλίας: Ένα Mini 450 ίππων κόντρα στο χρονόμετρο


Η Bilstein δεν είναι μόνο μια συνεχώς εμφανιζόμενη φίρμα σε κλασσικά αγωνιστικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο αλλά και ο κύριος χορηγός του θεσμού Time Attack της Ιταλίας. Ένας από τους πιο «cool» ανταγωνιστές είναι σίγουρα το Mini R53 από τον βελτιωτή GPGARAGE, όπου 450 ίπποι από τον κινητήρα 1.6 λίτρων εξημερώνονται με την αγωνιστική ανάρτηση MDS της Bilstein. Με το όχημα να ζυγίζει μόλις 890 κιλά, η έννοια «μαζική αδράνεια» φαίνεται να προέρχεται από το μεγάλο βιβλίο παραμυθιών παρά από την πραγματική φυσική.
 
Αλλά τι είναι το Time Attack; Απλά ένας αγώνας πίστας; Ναι και όχι: Επειδή το Time Attack μοιάζει περισσότερο με έναν εξαιρετικά προκλητικό προκριματικό, το οποίο έχει γίνει το κύριο αξιοθέατο και δικαίως. Αυτός ο τύπος αγώνων έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1980 στη σκηνή βελτιώσεων (tuning) της Ιαπωνίας. Στη διάρκεια των χρονισμένων σιρκουί, δοκιμάστηκε κυρίως η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων μετατροπών και η απόδοση των δικών τους οχημάτων κι επίσης ως σημείο πώλησης, αν γίνει από έναν επαγγελματία βελτιωτή. Σταδιακά, η σκηνή αυξήθηκε όλο και πιο επαγγελματικά, έτσι ώστε σήμερα είναι ως επί το πλείστον για επαγγελματικά εξαρτήματα αγώνων και για αγωνιστικά αυτοκίνητα.
 
Ο θεσμός Time Attack είναι τώρα διαθέσιμος όχι μόνον στην Ιαπωνία, αλλά και στις ΗΠΑ, την Γερμανία, τη Φιλανδία κι ακόμη και στην Ιταλία. Εδώ, η Bilstein έχει εισέλθει σε μια σημαντική συνεργασία με τον αντιπρόσωπο N.T.P., ο οποίος επίσης προσαρμόζει την ανάρτηση ειδικά για αγώνες και οδήγηση. Αυτή η εταιρία μετατρέπει επίσης το Mini σε ένα BILSTEIN MDS (Αρθρωτό σύστημα απορρόφησης κραδασμών) για την GPGARAGE. Σ’ αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται ένα αμφίδρομο σύστημα, όπου τα στάδια πρόσκρουσης κι επαναφοράς για τα αμορτισέρ, μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Δύο τροχίσκοι με 10 απλά κλικ κάνουν την εγκατάσταση εξαιρετικά εύκολη κι εξασφαλίζουν τέλεια αναπαραγωγή των ρυθμίσεων.

Παρεμπιπτόντως, το Time Attack δεν έχει καμία σχέση με τους παράνομους αγώνες δρόμου από τις ταινίες του Χόλυγουντ και την υπόγεια σκηνή. Είναι αγώνες σε σφιχτές αγώνες κι εδώ το Ιταλικό πρωτάθλημα έχει πολλά να προσφέρει με τις διάσημες πίστες του, όπως οι Imola, Monza και Mugello. Συνολικά, θα υπάρξουν 6 αγώνες το 2017. Το Mini από τον GPGARAGE είναι καλά εξοπλισμένο σε κάθε περίπτωση. Παράλληλα με τους τόνους της ιπποδύναμης και μια αναπόσπαστη ανάρτηση, διαθέτει επίσης διαδοχική μετάδοση, ζάντες κεντρικού κλειδώματος (μονομπούλονες) και αμάξωμα από ανθρακόνημα.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 09/07/2017, 07:15 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΛΑΓΚΟΣ

Ελαστικά Παντός Τύπου (Επίσημο Κατάστημα Driver)
Ζυγοσταθμίσεις, Ευθυγραμμίσεις, Αμορτισέρ
Α’ Κατάστημα: Λεωφ. Λαυρίου 156, 190 02 Παιανία, Τηλ. & Fax: +302106647344
Β’ Κατάστημα: Λεωφ. Βάρης 224, 166 72 Βάρη, Τηλ. & Fax: +302109653866
E-mail: elastika_klagos@hotmail.com

 

 
Χρήσιμα