IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Αφήστε να ρέει το χρήμα!
 
Συχνά πυκνά κάνουμε αναφορά για το πόσο σημαντικό αλλά και αναγκαίο είναι να έχουμε μια υγιή και αναπτυσσόμενη οικονομία. Για τη σπουδαιότητα της άψογης λειτουργίας των θεσμών και την ύπαρξη ενός σωστού και κατ’ επέκταση δίκαιου, φορολογικού συστήματος. Χρόνια τώρα το «παλεύουμε» στη χώρα μας (αλήθεια το παλεύουμε;) κι ακόμη τίποτα. Κάθε χρόνο έχουμε κι από ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Μάλιστα είναι τόσο σωστό και δίκαιο, που έχει αναδρομική ισχύ, είναι όλο και πιο περίπλοκο και για να διατηρεί την «ευελιξία» του, καταργεί πολλές από τις προηγούμενες διατάξεις.
Ως μία μικρή, πληθυσμιακά, χώρα και με γλώσσα που δυσκολεύει αισθητά όποιον προσπαθήσει να την διδαχθεί και να την κατανοήσει, μοιραία, είμαστε μία μικρή αγορά. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κράτη του κόσμου (πχ. Ισραήλ, Κουβέιτ, Κύπρος), Άρα, χρειαζόμαστε ξένα κεφάλαια. Την προσέλκυση ξένων επενδυτών, που είναι βέβαιο ότι θα «θησαυρίσουν» από το πρώτο κιόλας ευρώ που θα ακουμπήσουν στην... Ακρόπολη. Κι ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολλή καλύτερη μοίρα, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο.
Ο Ελληνικός τουρισμός ζει τα τελευταία 2 χρόνια από τον Ρώσο Τουρίστα (φάνταζε ανέκδοτο αν θα έλεγες κάτι τέτοιο πριν από μερικά χρόνια) και το μέλλον (μας) για πολλούς είναι δυσοίωνο. Κι ερχόμαστε τώρα στις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Έγκυρο αμερικανικό περιοδικό ψήφησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ως τον άνδρα της χρονιάς, κάνοντας τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, να φαντάζει στα μάτια των αμερικανών ακόμη πιο... τζούνιορ. Η Porsche, εδώ και έναν περίπου χρόνο, εμφανίζεται η ίδια στην αγορά της Ρωσίας με νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Μόσχα. Τα πολυτελή αυτοκίνητα της Δύσης (Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Hummer, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Lotus, Maserati, Mercedes, Porsche), ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε πόλεις που μέχρι χτες επικρατούσαν τα Lada, Moscovich, Trabant, Volga και Zastava (πχ. Ρουμανία, Βουλγαρία). Πρόσφατα παραδείγματα έχουμε από την επίσκεψή μας φέτος σε Οχρίδα (ΠΓΔΜ) και Σόφια (Βουλγαρία). Και ο χορός του χρήματος (απ’ όπου και με όποιο τρόπο κι αν προέρχεται) καλά κρατεί.
Όταν υπάρχει ροή του χρήματος, η οικονομία δεν «διαμαρτύρεται». Δείτε με πόσο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Βούλγαροι Εταίροι μας στην Ευρώπη τις προδιαγραφές του νέου και ακριβού (εκεί ακόμη περισσότερο) Mitsubishi Lancer Evolution, στο έκθεμα που βρισκόταν εντός του αεροδρομίου της Σόφιας και θα καταλάβετε. Κι εμείς, ανακαλύπτουμε (για άλλη μια φορά) τα τεκμήρια. Αφήστε λοιπόν το χρήμα να ρέει για να βάζει σε κίνηση την αγορά και να μπορέσουμε όλοι μας να... «ξελαδώσουμε». Γιατί λίγο-πολύ, είμαστε όλοι «βουτηγμένοι» για τα καλά.
 
Δημήτρης Σπυράκης 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Seat
Θ. ΚΑΛΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΚΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Αναγνωστοπούλου 13, 383 34 Βόλος
Τηλ.: +302421061602, +302421065858, Fax: +302421066102
E-mail: seat-service-volos@hotmail.gr
 
Χρήσιμα