IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ο όμιλος PSA κόβει θέσεις εργασίας σε Βρετανικό εργοστάσιο της Vauxhall


Ο όμιλος PSA μειώνει τις θέσεις εργασίας σ’ ένα Βρετανικό εργοστάσιο που κατασκευάζει αυτοκίνητα Opel και Vauxhall Astra για τις Ευρωπαϊκές αγορές. Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ολοκλήρωσε την αγορά της Opel/Vauxhall από την General Motors τον Αύγουστο (2017), θα περικόψει 1/4 του εργατικού δυναμικού στο εργοστάσιο της Vauxhall στο Ellesmere Port στη Βορειοδυτική Αγγλία. Η PSA δήλωσε ότι θα μειώσει 400 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της μονάδας παραγωγής. Το Ellesmere Port πρέπει να προσαρμόσει τον όγκο της παραγωγής λόγω των «προκλητικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής αγοράς και της φθίνουσας αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων», δήλωσε εκπρόσωπος του Γαλλικού ομίλου παραγωγής οχημάτων την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου (2017).
 
Το εργοστάσιο πρέπει επίσης να βελτιώσει την απόδοσή του για να προστατεύσει το μέλλον του, είπε ο εκπρόσωπος. Οι περικοπές θα γίνουν μέσω εθελοντικών απολύσεων. Οι περικοπές θα συμβούν με τη μείωση της παραγωγής σε μία μόνον βάρδια, από δύο που είναι τώρα, σύμφωνα με πηγές εκ των έσω. Το εργοστάσιο είναι ένα από τα δύο εργοστάσια παραγωγής Astra στην Ευρώπη μαζί με την Gliwice στην Πολωνία. Παράγει τα hatchback & wagon Astra και απασχολεί 1.667 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Vauxhall. Η κίνηση θέτει σε αμφιβολία την επιβίωση του εργοστασίου μετά το 2021, όταν η παραγωγή του σημερινού Astra τερματίζεται. Ο όμιλος PSA έχει διαβεβαιώσει ότι η παραγωγή θα συνεχιστεί μέχρι την ημερομηνία αυτή, αλλά όχι πέρα ​​απ’ αυτήν.
 
Το μέλλον του Ellesmere Port ήταν ήδη υπό αμφισβήτηση μετά την απόφαση της Βρετανίας το 2016 να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019. Αυτό θα μπορούσε να κάνει την κατασκευή ακριβότερη αν, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, η Βρετανία δεν συμφωνεί με την ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ. Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Ellesmere Port εξαρτώνται από τα μέρη που παραδίδονται από την ΕΕ, ενώ μόνο το 1/4 του περιεχομένου του αυτοκινήτου προέρχεται από προμηθευτές της Βρετανίας. Η Βρετανία είναι η μεγαλύτερη αγορά Vauxhall/Opel, αλλά οι πωλήσεις της Vauxhall μειώθηκαν 20% στο 9μηνο του 2017, καθώς η συνολική Βρετανική αγορά αυτοκινήτων πάγωσε. Οι εταιρικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου τα 3/4 όλων των πωλήσεων της Vauxhall.
 
 
Οι πωλήσεις Astra σε όλη την Ευρώπη μειώθηκαν 2,6% μέχρι τον Αύγουστο (2017), σύμφωνα με τους ερευνητές της αγοράς JATO Dynamics. Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα προκαλέσουν έντονα τις εργατικές ενώσεις, οι οποίες έχουν διαβεβαιώσει ότι η παραγωγή του Astra θα παραμείνει στο Ellesmere Port έως το 2021. «Η PSA δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να παράγει Astra και έχουμε δηλώσει σαφώς ότι επιθυμούμε να επενδύσουμε σ’ αυτό το εργοστάσιο για νέα μοντέλα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εργατικής ένωσης Unite, του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βρετανίας.
 
Η PSA δεσμεύεται στο εργοστάσιο του Ellesmere Port, δήλωσε ο εκπρόσωπός, επισημαίνοντας ότι το σημερινό κόστος κατασκευής ήταν σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των εργοστασίων PSA στη Γαλλία. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PSA κ. Carlos Tavares, δήλωσε τον Σεπτέμβριο (2017) ότι τα εργοστάσια PSA φαίνεται να είναι πιο παραγωγικά απ’ τα εργοστάσια που διαχειρίζεται η Opel/Vauxhall. «Τα κενά που έχω δει μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλα», δήλωσε στο πρόσφατο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ο κ. Tavares δήλωσε τον Σεπτέμβριο (2017) ότι ήταν δύσκολο να αποφασιστεί η στρατηγική του ομίλου για την Vauxhall, δεδομένης της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με τα σχέδια της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος του ομίλου PSA δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να εξετάσει τις μελλοντικές επενδύσεις, όταν θα έχει εικόνα στις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ και μόλις θα αντιμετωπιστεί η ανταγωνιστικότητα της μονάδας. Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, ο όμιλος PSA ανακοίνωσε νέα συμπαγή και μεσαία μοντέλα για τα εργοστάσιά του στο Sochaux και στο Mulhouse στη Γαλλία το 2020 και το 2021, τα οποία δήλωσε ότι εξασφάλισε το μέλλον τους κατά την επόμενη δεκαετία.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/10/2017, 06:24 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Είδη Φανοποιΐας & Μηχανικά Μέρη
Αθηνών 208, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105822227, +302105822228, +302105822229
Fax: +302105822437, +302105822501
Αρκαδίας, θέση Μακρύ Λιθάρι (Κεντρική Αποθήκη), 193 00 Ασπρόπυργος
Τηλ.: +302105572183-4
E-mail: papaloudis@hol.gr, Website: www.papaloudis.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα