IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Ρουμανία θα τροφοδοτεί την Ευρωπαϊκή αγορά με το νέο Ford EcoBoost


Η Ford, έχοντας βλέψεις στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οχημάτων στην Ευρώπη, ξεκίνησε την παραγωγή του νέου της μικρού SUV EcoSport στο εργοστάσιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία. Η απόφαση για την παραγωγή του νέου EcoSport στην Ευρώπη, αντί να συνεχίσει να το εισάγει από το εργοστάσιό της στο Chennai της Ινδίας, θα βοηθήσει τη Ford να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών. «Το EcoSport είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Ford αξιοποιεί τα δυνατά της μοντέλα για την επέκταση της επιχείρησής της, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων SUV», δήλωσε ο κ. Steven Armstrong, Ford group vice president & president, Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής. «Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για το EcoSport, και τα συμπαγή SUV γενικότερα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουμε τοπική παραγωγή στην Ευρώπη, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας».
 
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Klaus Iohannis, ο πρωθυπουργός κ. Mihai Tudose, άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας και τοπικοί εκπρόσωποι, πλαισίωσαν σχεδόν 4.000 εργαζόμενους της Ford, τη στιγμή που το 1ο νέο EcoSport πέρασε από τη γραμμή παραγωγής. Οι συνολικές πωλήσεις SUV της βιομηχανίας στις 20 Ευρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές της Ford αυξήθηκαν 27% το 2016 και η αναλογία τους είναι πάνω από 1/4 στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 30% το 2016 κι έχουν αυξηθεί 27% στο 8μηνο του 2017. Η άνοδος των SUV μεταφράζεται και σε περισσότερες θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος του 2017, η Ford δημιουργεί επιπλέον 1.700 θέσεις εργασίας στη Ford Craiova, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό για την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στους 3.900 εργαζόμενους.
 
 
Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Ρουμανία υπερβαίνει το τώρα το 1 δις ευρώ από το Μάρτιο του 2008 που ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου. Η Κραϊόβα είναι η μοναδική πηγή παραγωγής του EcoSport για την Ευρώπη (εξαιρουμένης της Ρωσίας), τροφοδοτώντας 56 ποικίλες αγορές σε 4 ηπείρους, όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Καληδονία στην Ωκεανία, Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και Νότια Αφρική. Η ομάδα της Ford Craiova θα συνεχίσει την παραγωγή του κινητήρα 1.0 EcoBoost της Ford, του μοναδικού που έχει κερδίσει τον τίτλο του Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς για 4 συνεχόμενες χρονιές.

Το νέο EcoSport προσφέρει αυξημένη ευελιξία και μεγαλύτερες δυνατότητες, ανανεωμένο εσωτερικό και εξωτερικό στιλ και μία σειρά νέων τεχνολογιών όπως Ford Intelligent All Wheel Drive, που εξασφαλίζει βελτιωμένη πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου. Ένας νέος προηγμένος πετρελαιοκινητήρας 1.5 EcoBlue αποδίδει μέχρι 125 ίππους κι έχει βελτιωμένες εκπομπές CO2. Η ανασχεδιασμένη καμπίνα διαθέτει εύχρηστα χειριστήρια και μαλακά υλικά, νέα κεντρική κονσόλα και πιο αναπαυτικά καθίσματα. Το EcoSport διατίθεται επίσης για πρώτη φορά σε σπορ έκδοση EcoSport ST‑Line, εμπνευσμένη από τη Ford Performance.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/10/2017, 06:50 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Fiat
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Ευθυγραμμίσεις/Ζυγοσταθμίσεις)
Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής 56 (Περιβόλια), 741 00 Ρέθυμνο
Τηλ.: +302831055252, Fax: +302831025194
 
Χρήσιμα