IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ένα τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R με 210 χ.α.ώ. στην πίστα Silverstone


Η Nissan Βρετανίας συνεργάζεται με τη Sony Interactive Entertainment Europe, δημιουργώντας το απόλυτο αυτοκίνητο για τους gamers, το τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R/C. Με την κυκλοφορία του Gran Turismo Sport στην Ευρώπη να έχει οριστεί στις 18 Οκτωβρίου (2017), η Nissan σηματοδοτεί τα  20 χρόνια συμμετοχής της στις εκδόσεις των video games του Gran Turismo, με ένα μοναδικό, ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο αυτοκίνητο που «οδηγείται» εξ ολοκλήρου από την μονάδα χειρισμού DualShock 4 του PlayStation. Μικρές «χειρουργικές» κινήσεις των κουμπιών ή του joystick της συγκεκριμένης συσκευής, είναι αρκετές για να απελευθερώσουν τη δύναμη του GT-R. Το τηλεχειριζόμενο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 210 χ.α.ώ. χωρίς να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι του.
 
Το GT-R/C δοκιμάστηκε στη φημισμένη πίστα Silverstone από τον οδηγό αγώνων της NISMO, Jann Mardenborough, ο οποίος ήλεγχε το GT-R/C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό ύψος. Ο Mardenborough είναι εκ των πιο επιτυχημένων οδηγών που έχουν βγει από το GT Academy, του προγράμματος ανακάλυψης και ανάπτυξης οδηγών αγώνων της Nissan. Ο Jann επιλέχθηκε να είναι ο πρώτος οδηγός του GT-R/C, λόγω του ταλέντου του στο Gran Turismo και στον  μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εφευρετικότητα και καινοτομία της Nissan στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αριθμεί περισσότερα από 80 χρόνια. Συνδυάζει τεχνολογία με επιδόσεις, ενώ από το 2008 έχει καταστήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ακόμα πιο προσιτό, χάρη στην Ακαδημία GT, που μετατρέπει ερασιτέχνες video gamers σε επαγγελματίες οδηγούς αγώνων.
 
 
Το GT-R/C κατασκευάστηκε στη Βρετανία από την JLB Design Ltd., χρησιμοποιώντας ένα GT-R V6 R35 542 ίππων του 2011 Στον ταχύτερο γύρο του Mardenborough (1’17’’47) στο Silverstone με το GT-R/C, η μέση ταχύτητα ήταν στα 122 χ.α.ώ. και η τελική ταχύτητα άγγιξε τα 210 χ.α.ώ. Το GT-R/C είναι εξοπλισμένο με 4 ρομπότ που ελέγχουν το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι. Έξι υπολογιστές τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν τις 100 φορές/1’’! Ο μη τροποποιημένος ελεγκτής PS4 DualShock 4 συνδέεται μ’ έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος «ερμηνεύει» τα σήματα του joystick και των κουμπιών και τα μεταδίδει στα εποχούμενα συστήματα του GT-R/C. Η ασύρματη λειτουργία έχει εμβέλεια 1 χλμ.

Παράλληλα, ένας αισθητήρας Racelogic VBOX Motorsport  έχει  εγκατασταθεί για ν’ αναμεταδίδει τα δεδομένα ταχύτητας σε μια οθόνη LCD στο cockpit του ελικοπτέρου, βοηθώντας τον Mardenborough να αντιληφθεί την ταχύτητα του οχήματος στις στροφές της πίστας. Το GT-R/C είναι επίσης εξοπλισμένο με 2 ανεξάρτητα συστήματα ασφαλείας που λειτουργούν σε διαφορετικές ραδιοσυχνότητες, επιτρέποντας σε 2 επιπρόσθετους χειριστές να εφαρμόσουν πλήρη πέδηση με ABS και να «σβήσουν» τον κινητήρα, σε περίπτωση που ο κύριος χειριστής χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Εντός του 2018 το GT-R/C θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βρετανία, προωθώντας την μελλοντική σταδιοδρομία των μαθητών στους τομείς των επιστημών, της  τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/10/2017, 10:54 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Honda
ΠΑΝ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πωλήσεις Καινούργιων & Μεταχειρισμένων Οχημάτων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 604 Δ, 167 77 Ελληνικό
Τηλ.: +302109624362, +302109933380, Fax: +302109634466
E-mail: hondamastoras@ath.forthnet.gr, Website: www.mastoras-motors.gr
 
Χρήσιμα