IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Περιπολικά απόσυρσης σε υπηρεσία


Το πόσο δραματική είναι η κατάσταση στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα στην ΕΛ.ΑΣ., μπορεί κανείς να το δει κι από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά περιπολικά της εν λόγω Υπηρεσίας, ορισμένα δε σε... αποσύνθεση!
Του Δημήτρη Σπυράκη
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι κρατικές υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Οι πρώτες για την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της διατήρησης της ειρήνης απέναντι στους υπόλοιπους λαούς και οι άλλες, για την διασφάλιση της έννομης τάξης, αν πρόκειται για την Αστυνομική Αρχή, για την διατήρηση της εν πλω γαλήνης και ηρεμίας, αν πρόκειται για το Λιμενικό Σώμα και για την αντιμετώπιση κάθε σοβαρής ανάγκης, αν πρόκειται για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις σπάνια έρχονται σ’ επαφή και τριβή με τους πολίτες. Τα Σώματα Ασφαλείας όμως και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία, έρχεται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες.
 
Διασφάλιση της άριστης εικόνας
Εκ των πραγμάτων, η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να διασφαλίζει την άριστη εικόνα της προς το κοινό -αφού γύρω απ’ αυτό κατά βάση προσδιορίζεται η δράση της- και να διαθέτει έναν άρτιο εξοπλισμό, σε άριστη κατάσταση και καλά συντηρημένο. Μέρος τους εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. είναι και τα οχήματά της και κυρίως τα περιπολικά, αυτά που χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο από κάθε άλλο μέσο της Υπηρεσίας. Πέραν της άριστης εικόνας που πρέπει να έχει προς το κοινό, είναι κι ένα μέρος του «καθρέπτη» της χώρας μας απέναντι στους ξένους επισκέπτες της χώρας, εμπορικούς κι επαγγελματίες ή και τουρίστες, κυρίως σ’ αυτούς.
 
 
Δραματική κατάσταση οχημάτων
Συνεχώς βλέπουμε στο δρόμο περιπολικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. των οποίων η κατάσταση παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα. Αναρίθμητες εκδορές και χτυπήματα στο αμάξωμα, ελαστικά με μεγάλη φθορά και μεγάλης χρονολογίας (7 ετών), εσωτερικό κυριολεκτικά μέσα στη βρώμα με σκισμένες ταπετσαρίες σε θύρες και καθίσματα και εξαρτήματα που από την πολλή χρήση έχουν αρχίσει -χωρίς υπερβολή- να λιώνουν. Σίγουρα, αυτή δεν είναι εικόνα περιπολικού οχήματος, το οποίο θα πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να επέμβει άμεσα σ’ ένα σοβαρό περιστατικό.
 
Σε κίνδυνο η ασφάλεια του προσωπικού
Με όλα τα παραπάνω, είναι εύλογη η σκέψη για τον βαθμό επικινδυνότητας του έμψυχου δυναμικού της Υπηρεσίας, καθώς προτεραιότητα εδώ έχει η ασφάλεια των ένστολων-ένοπλων συμπολιτών μας, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν την υπηρεσίας τους υπονομεύοντας την ίδια τους την σωματική ακεραιότητα και την προσωπική του υγιεινή. Στο δια ταύτα, καλούμε τους υπεύθυνους της Υπηρεσίας και περισσότερο τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., να δώσει άμεσα εντολή για έλεγχο και καταγραφή της κατάστασης κι όλων των προβλημάτων που αφορούν τα οχήματα και τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας και το πόρισμα να προωθηθεί άμεσα στα αρμόδια υπουργεία για να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Είναι κρίμα κι άδικο. Τόσο για την ίδια την Υπηρεσία και το προσωπικό της, όσο και για τους φορολογούμενους πολίτες, που επωμίζονται έξοδα χωρίς αντίκρισμα κι ανταποδοτικά οφέλη.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 03/02/2018, 9:33 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Volkswagen
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
E-mail: georgejeferakos@gmail.com
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα