IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2018 το νέο Volvo XC40


Το νέο συμπαγές SUV της Volvo, το XC40, ονομάστηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2018, λίγο πριν το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία. Είναι η πρώτη φορά που κατακτά αυτό το βραβείο η Volvo. «Η απόκτηση αυτού του βραβείου με το καινούργιο XC40 έρχεται την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Η Volvo διαθέτει τώρα για πρώτη φορά τρία SUV παγκοσμίως διαθέσιμα στην περιοχή της. Το XC40 θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και θα μας οδηγήσει σε μια νέα και ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV», είπε ο κ. Samuelsson. Τώρα πλέον η πλήρης γκάμα των νέων παγκόσμιων SUV της Volvo έχει ονομαστεί Αυτοκίνητο της Χρονιάς σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Στο μεγάλο XC90 και στο μεσαίου μεγέθους XC60 απονεμήθηκαν οι τίτλοι North American Truck/Utility of the Year τα τελευταία 2 χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 ακολουθεί άλλη μια πρόσφατη αναγνώριση για το XC40, μαζί με το βραβείο Car of the Year από την κορυφαία έκδοση αυτοκινήτου της Βρετανίας για το αυτοκίνητο What Car?
 
Το XC40 θέτει ένα νέο πρότυπο στον τομέα του όσον αφορά τον σχεδιασμό, τη συνδεσιμότητα και την τεχνολογία ασφάλειας. Οι πρώτες παραγγελίες ξεπερνούν τις 20.000 σ’ όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το νέο XC40 θα επεκταθεί σύντομα στην Κίνα -η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο- όπου η Volvo αναμένει παρόμοιο ισχυρό ενδιαφέρον. Το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας συμπαγής αρθρωτής αρχιτεκτονικής οχημάτων (CMA) της Volvo Cars, το οποίο θα στηρίξει όλα τα επερχόμενα αυτοκίνητα της σειράς 40, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η πλατφόρμα CMA, που έγινε σε συνεργασία με την Geely, παρέχει στην εταιρία τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας γι’ αυτό το τμήμα της αγοράς. Το XC40 είναι επίσης το πρώτο Volvo που διαθέτει ένα χαρακτηριστικό κοινής χρήσης αυτοκινήτων, το οποίο ενεργοποιείται μέσω της τεχνολογίας ψηφιακού κλειδιού της Volvo και της συνδεδεμένης πλατφόρμας υπηρεσιών Volvo On Call. Οι ιδιοκτήτες του XC40 μπορούν να μοιράζονται το αυτοκίνητό τους με την οικογένεια και τους φίλους χωρίς να χρειάζεται να παραδώσουν ένα φυσικό κλειδί.

 
Άλλη μια πρωτιά, το XC40 ξεκίνησε τη νέα υπηρεσία συνδρομής της Volvo Cars, Care by Volvo, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο αυτοκίνητο μέσω μηνιαίας συνδρομής με κατ’ αποκοπήν επιβάρυνση κι όχι με ιδιοκτησία. Η φροντίδα από τη Volvo καθιστά το αυτοκίνητο διαφανές, εύκολο και χωρίς προβλήματα όπως το τηλέφωνο. Οι λειτουργίες ασφάλειας και οδηγού στο XC40 περιλαμβάνουν το σύστημα Pilot Assist της Volvo Cars, City Safety, Run-off προστασία στο δρόμο και μετριασμό οδικής κυκλοφορίας, ειδοποίηση διασταυρούμενης κίνησης με υποστήριξη φρένων και κάμερα 360 μοιρών που βοηθά τους οδηγούς στους ελιγμούς του αυτοκινήτου τους σε στενούς χώρους στάθμευσης. Το XC40 προσφέρει επίσης έξυπνες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού και αποθήκευσης με πιο λειτουργικό χώρο αποθήκευσης στις πόρτες και κάτω από τα καθίσματα, έναν ειδικό χώρο για τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης της επαγωγικής φόρτισης, ένα γάντζο για μικρούς σάκους, καθώς κι έναν αφαιρούμενο κάδο απορριμμάτων στην κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα.

Το 2017, η εταιρία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να κάνει ηλεκτρικά όλα τα μοντέλα της που θα λανσάρονται από το 2019. Σύμφωνα με αυτή την ηγετική θέση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, θα προστεθεί αργότερα μια υβριδική έκδοση, καθώς και μια καθαρή ηλεκτρική κινητήρια μονάδα για το XC40. «Έχουμε μια σαφή στρατηγική για την ανάπτυξη και δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε στην ασφάλεια αυτοκινήτου, τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και την ηλεκτροκίνηση», είπε σε μια δήλωσή του κ. Samuelsson. «Το XC40 αντικατοπτρίζει αυτή τη δέσμευση κι εξετάζοντας την ανταπόκριση των πελατών μας και της κριτικής επιτροπής εδώ σήμερα, είμαστε στο σωστό δρόμο», συμπλήρωσε ο κ. Samuelsson, εμφανώς χαρούμενος για το βραβείο που κατέκτησε το νέο XC40.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 05/03/2018, 09:52 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mitsubishi
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα