IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Alpine αυξάνει την παραγωγή του Α110 για να μειώσει την αναμονή


Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων Alpine της Renault Group αυξάνει την παραγωγή του A110, προκειμένου να μειώσει τον χρόνο αναμονής που εκτείνεται περισσότερο από έναν χρόνο. Η αναζωογόνηση της αδρανούς επί μακρόν μάρκας ήταν ένα στοίχημα για την Renault, σε μια εποχή μείωσης των πωλήσεων των σπορ αυτοκινήτων, αλλά το αναδρομικό A110 αποδείχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα από τότε που παρουσιάστηκε, τον Μάρτιο του 2017. Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ξεπούλησε τις αρχικές εκδόσεις Premiere των 1.955 μονάδων για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου, λέει ότι έχει 5.000 κρατήσεις για το βασικό μοντέλο παραγωγής. Αυτή η απαίτηση έχει δημιουργήσει μια καθυστέρηση που εκτείνεται σε 14 μήνες, δήλωσε ο κ. Regis Fricotte, επικεφαλής πωλήσεων & μάρκετινγκ της Alpine, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης πριν λίγες ημέρες στο εργοστάσιο της μάρκας στη βορειοδυτική ακτή της Γαλλίας.
 
Σε απάντηση, το ανανεωμένο εργοστάσιο θα αυξήσει την παραγωγή σε 20 αυτοκίνητα την ημέρα από 15 που είναι τώρα, δήλωσε ο κ. Fricotte. Οι αγοραστές που επιθυμούν να αγοράσουν την βασική έκδοση Pure, η οποία κοστίζει 54.700 ευρώ στη Γαλλία και περισσότερο την πολυτελή έκδοση Legende (η οποία είναι 4.000 ευρώ ακριβότερη) εξακολουθούν να είναι σε θέση να κάνουν κράτηση με μόνον 2.000 ευρώ, για να εξασφαλίσουν μια θέση στη λίστα αναμονής. Τα βιβλία παραγγελιών δεν ανοίγουν επίσημα μέχρι τον Σεπτέμβριο (2018) στους 49 Ευρωπαίους εμπόρους της Alpine, αλλά μόνο όσοι δεσμεύονται πολύ καιρό θα παραλάβουν αυτοκίνητα πριν από το τέλος του έτους. Τα περιορισμένης έκδοσης Premiere εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 5 ημέρες, δήλωσε η Renault.
 
 
Η Alpine ξεκίνησε να κατασκευάζει την A110 Premiere Δεκέμβριο του 2017 κι από τότε έχουν παραχθεί 1.200 μονάδες, η οποία χρησιμοποιεί ένα εξατομικευμένο κέλυφος αλουμινίου που συναρμολογείται στο εργοστάσιο Dieppe. Η Alpine ήταν απρόθυμη να αυξήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου, η οποία διαρκεί 1,5 εβδομάδες για την κατασκευή. «Επί του παρόντος, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ποιότητα, και δεύτερη και τρίτη μας. Μετά μιλάμε για ποσότητα», δήλωσε ο κ. Sebastien Erphelin, ενδιάμεσος διευθυντής της Alpine. Το A110, το οποίο χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.8 λίτρων από την Renault που έχει τοποθετηθεί πίσω απ’ τα καθίσματα, καταλαμβάνει μια σχετικά ακατοίκητη θέση που περιλαμβάνει αυτοκίνητα όπως η Porsche Cayman και η Alfa Romeo 4C, η παραγωγή της οποίας διακόπτεται.
 
Οι δημοσιεύσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία που έχουν αναθεωρήσει την A110, έχουν ευνοήσει ευρέως την ευελιξία του αυτοκινήτου. Η αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Dieppe θα επιταχύνει τη συναρμολόγηση και δεν θα γίνει επένδυση περισσότερο στις διαδικασίες. «Δεν θα πάρουμε τόσο πολύ, απλά μειώνουμε τον χρόνο σε κάθε στάδιο», είπε ο διευθυντής του εργοστασίου στο Dieppe, κ. Pierre-Emmanuel Andrieux. «Απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλα τα ποιοτικά στάνταρ». Το εργοστάσιο είχε αρχίσει την παραγωγή αργά για να βοηθήσει σ’ αυτό, είπε. Τα αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα σε μόνον μία βάρδια, και ο κ. Andrieux είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προχωρήσει σε 2η βάρδια.

Το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάσει 6.000 Alpine ετησίως, δήλωσε η Renault. Η αύξηση της παραγωγής σε 20 αυτοκίνητα ημερησίως θα ωθούσε την ετήσια παραγωγή σε 5.200 μονάδες. Το εργοστάσιο της Dieppe συναρμολογεί επίσης τις εκδόσεις Renault Sport του Clio στην ίδια γραμμή παραγωγής με ρυθμό 25 μονάδων την ημέρα. Ο κ. Erphelin δεν αποκάλυψε τα σχέδια της Alpine για το εμπορικό σήμα. Τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης έχουν υποθέσει ότι η Renault θέλει να δημιουργήσει ένα εμπορικό σήμα υψηλής ποιότητας που θα περιλαμβάνει μια σειρά μοντέλων, καθώς και SUV. Ο κ. Erphelin είπε ότι ο στόχος ήταν να είναι κερδοφόρο. «Είμαστε στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν είμαστε εδώ για να χάσουμε χρήματα. Χρειάζεται χρόνος», είπε.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 16/07/2018, 02:00 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΨΑΝΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γεωργίου Ψυχογιού 19, 173 41 Αγ. Δημήτριος
Τηλ.: +302109838850, E-mail: d.lapsanis@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα