IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Τα πάντα είναι θέμα σωστής διαχείρισης
 
Από τότε που οι Αττικές Διαδρομές ΑΕ έβαλαν «πόδι» στην Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης, ο δρόμος αυτός άρχισε να εμπνέει ποιότητα και ασφάλεια. Όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες, δείχνουν περίτρανα ότι μία καλή διαχείριση, μπορεί να αλλάξει σημαντικά (προς το καλύτερο) την κατάσταση του Εθνικού μας οδικού δικτύου. Ασφαλώς, δεν θέλω να εκθειάσω την εν λόγω εταιρία για τη «δράση» της. Απλά, ως δημοσιογράφοι, πρέπει να καταγράφουμε τα γεγονός όπως ακριβώς είναι, και να τα μεταδίδουμε στο ευρύ κοινό.
Ίσως να δώσω την εντύπωση ότι περιαυτολογώ, όμως, επιτρέψτε μου να πω εδώ, ότι η μορφή της δουλειάς μας, μάς κάνει το καλύτερο «βαρόμετρο» όσον αφορά την οδική ασφάλεια, που έχει να κάνει με την κατάσταση του οδικού δικτύου της χώρας μας, αλλά και με τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας. Και το λέω αυτό, επειδή, λόγω των συνεχόμενων παρουσιάσεων και δοκιμών υπό πραγματικές συνθήκες των νέων μοντέλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων, πραγματοποιούμε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, που, ομολογώ, αρκετές φορές, γίνονται με καταστρατήγηση του Κ.Ο.Κ., όσον αφορά τα όρια ταχύτητας. Ο λόγος, για να μην αφήσω ανοιχτό το περιθώριο λανθασμένων εντυπώσεων από τον οποιονδήποτε, είναι η προσπάθειά μας να καταγράψουμε τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας ενός νέου μοντέλου, τα οποία θα πρέπει να είναι πολύ υψηλά και να υπερκαλύπτουν την απαιτούμενη προσφερόμενη ασφάλεια εντός των ορίων ταχύτητας που κατά τόπους και κατά περίπτωση ισχύουν από τον Κ.Ο.Κ.
 
 
Για πρώτη φορά, μετά από 20+ χρόνια που βρίσκομαι σ’ αυτό το τόσο «ευαίσθητο» επάγγελμα, το περασμένο καλοκαίρι (2008), ένας Υπουργός Μεταφορών μας έκανε ανοιχτή πρόσκληση για να συζητήσει μαζί μας θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια. Μιλώντας ακόμη και ξεχωριστά με τον καθένα μας, ζήτησε την συμμετοχή μας στην προσπάθεια της πολιτείας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό, τη σημασία του δικού μας έργου. Μάλιστα. Έχοντας χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών στο ενεργητικό μας, δεν διεκδικούμε το αλάθητο του πάπα, αλλά μπορούμε να συμβάλλουμε με την εμπειρία και τη γνώση μας από την διαρκή τριβή μας με το οδικό μας δίκτυο.
Οφείλουμε λοιπόν να αποδώσουμε τα εύσημα στους ανθρώπους που διαχειρίζονται (πλέον) σωστά την κατάσταση όσον αφορά την Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης, την οποία έχω διανύσει πάνω από 100 φορές. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα όταν βλέπω προσπάθειες για την καλυτέρευση των συνθηκών οδήγησης στους δρόμους, κυρίως τις Εθνικές Οδούς, στις οποίες, λόγω των υψηλών ταχυτήτων, η κάθε «αόρατη» κακοτεχνία και κακή συντήρηση του οδοστρώματος, μπορεί να αποβεί μοιραία. Οι άνθρωποι της Μορέας ΑΕ, για να έρθουμε στο... δια ταύτα, έχουμε αρχίσει εδώ και καιρό έργα βελτίωσης, τόσο του οδοστρώματος όσο και του περιβάλλοντα χώρου. Είναι ευχάριστο να ξέρεις ότι στο χώρο προσωρινής στάθμευσης του δρόμου θα βρεις χημικές τουαλέτες και κάδους απορριμμάτων, όμως, αν κοιτάξουμε και λίγο πιο μέσα, το θέαμα θα μας χαλάσει την εξ αρχής όμορφη εικόνα και θα μας στείλει πολλά χρόνια πίσω. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα βλέπουμε για πολύ τέτοιο θέαμα, καθώς, οι καλές προθέσεις των υπευθύνων έχουν βάλει μια καλή «υποθήκη» για το μέλλον. Ίδωμεν...
 
 
Δημήτρης Σπυράκης
 
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Είδη Φανοποιΐας & Μηχανικά Μέρη
Αθηνών 208, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105822227, +302105822228, +302105822229
Fax: +302105822437, +302105822501
Αρκαδίας, θέση Μακρύ Λιθάρι (Κεντρική Αποθήκη), 193 00 Ασπρόπυργος
Τηλ.: +302105572183-4
E-mail: papaloudis@hol.gr, Website: www.papaloudis.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα