IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Το Opel Insignia Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009
 
Το Opel Insignia ανακηρύχθηκε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009 (COTY) από μία επιτροπή δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 23 χώρες, που αναγνώρισαν ότι το μεσαίο μοντέλο είναι πραγματικά επαναστατικό για τη μάρκα. «Πολλά μέλη της επιτροπής εκτίμησαν την εμφάνιση και οπτική ποιότητα του αυτοκινήτου, αλλά το νέο μοντέλο της Opel είναι κάτι πολύ παραπάνω από στιλ», σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό COTY. «Η ενεργητική και παθητική ασφάλεια, η άνεση και μία ευρεία γκάμα αποδοτικών κινητήρων χαρακτηρίζουν αυτό το μοντέλο. Ο πλούσιος εξοπλισμός του μπορεί να αυξηθεί με προηγμένες επιλογές, όπως η κάμερα Opel Eye, που διαβάζει σήματα οδικής κυκλοφορίας, την ανάρτηση FlexRide και το σύστημα Adaptive Forward Lighting με 9 λειτουργίες φωτισμού».
Ο Hans Demant, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel και Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της GM Europe, δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που το Insignia αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Αυτό αποτελεί επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των σχεδιαστών, μηχανικών και εργαζομένων μας, αλλά και της δέσμευσής τους στην ποιότητα που καθιστά το Insignia αληθινή ναυαρχίδα για τη μάρκα μας». Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» είναι ένας τίτλος που δίδεται από 59 ανώτερους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου, προερχόμενους από 23 Ευρωπαϊκές χώρες.
Το Insignia επικράτησε έναντι 37 ισχυρών αντιπάλων στο φετινό διαγωνισμό, ενώ 20 δημοσιογράφοι επέλεξαν ως 1ο το Insignia. Για τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου του 2009, οι δημοσιογράφοι έπρεπε να λάβουν υπόψη τους κριτήρια όπως σχεδίαση, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά και επιδόσεις. «ΟΙ τεχνικές καινοτομίες και η σχέση αξίας/τιμής είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες», δήλωσε ο COTY. Με συναρπαστική σχεδίαση και κορυφαία τεχνολογία, το νέο Opel Insignia, που κυκλοφορεί σε εκδόσεις sedan, 2 όγκων και station wagon, πραγματικά ξεπερνά αυτά τα κριτήρια.
Η κομψότητα του Insignia συνοψίζεται στη φράση «η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια». Το αυτοκίνητο αποδεικνύεται επίσης άκρως αεροδυναμικό με εντυπωσιακό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,27, που επηρεάζει θετικά την οικονομία, τη δυναμική και τις ακουστικές ιδιότητες του αυτοκινήτου. Επιπλέον, καινοτομίες όπως το Opel Eye, που μπορεί να διαβάζει οδικά σήματα και να προειδοποιεί τους οδηγούς όταν ξεφεύγουν από τη λωρίδα τους, αποτελούν επίσης κορυφαίες τεχνολογίες για την κατηγορία.
Το νέο Insignia αναμένεται στις εκθέσεις Opel της Ευρώπης φέτος και στις αρχές του 2009 με μία γκάμα 9 κινητήρων. Όλοι πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro5 και συνδυάζονται με 6άρια κιβώτια, μηχανικά ή αυτόματα. Οι 5 βενζινοκινητήρες ξεκινούν από έναν 4κύλινδρο με 115 ίππους και φτάνουν μέχρι μία V6 μονάδα με 260 ίππους. Οι 4 νέοι turbo diesel άμεσου ψεκασμού που εξελίχθηκαν αποκλειστικά για το Insignia έχουν κυβισμό 2.0 λίτρων. Παράγουν 110-190 ίππους και ροπή 260-400 Nm. Όλοι οι συνδυασμοί επιτυγχάνουν ανταγωνιστικές τιμές εκπομπών CO2.
Μία έκδοση ecoFLEX με αισθητά χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές CO2 θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον. Με αυτόν τον τίτλο, το Insignia είναι το 3ο μοντέλο Opel που κερδίζει αυτό το βραβείο. Το Kadett κέρδισε την κορυφαία διάκριση το 1985 και το Omega μετά από 2 χρόνια. Επιπλέον, είναι το 1ο μεσαίο sedan που κατακτά τον τίτλο αυτό από το 1998. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Toyota
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Σολωμού 6 (Μπουρνάζι), 121 33 Περιστέρι Αττικής
Τηλ.: +302105769253, Fax: +302105769999
E-mail: alexandris.xr@hotmail.com, Website: www.toyotaalexandris.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα