IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ονειρούπολη και Δράμα πάνε μαζί; Βεβαίως και πάνε!
 
Με πρωτοβουλία του Δήμου της πόλης της Δράμας, κατασκευάστηκε μία ονειρική πόλη με ομώνυμη ονομασία (Ονειρούπολη) για τις ανάγκες του εορτασμού των ημερών των Χριστουγέννων. Σε μία περίοδο που τα πάντα γύρω μας φαντάζουν φτωχά, μίζερα και δυσάρεστα, αυτή η κίνηση του Δήμου της Δράμας και των πολιτών της, έρχεται να δώσει μία ισχυρή δόση χαράς, ευτυχίας και, ποιος ξέρει, ίσως το ξεκίνημα ενός διαφορετικού κλίματος σε σχέση μ’ αυτό που βιώναμε ως τώρα.
 
 
Πυρετωδώς ετοιμάζονταν τα συνεργεία για όλα τα τεχνικά ζητήματα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια (ξύλινες κατασκευές, φωτισμούς κλπ). Με πολύ μεράκι, στελέχη του Δήμου Δράμας καθώς και δημότες, εθελοντές, φρόντισαν για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των σπιτιών αλλά και γενικότερα του χώρου όπου αναπτύχθηκε η «Ονειρούπολη». Ο Δήμος Δράμας σ’ αυτή την προσπάθεια, ενεργοποίησε εκατοντάδες δημότες-εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Η «Ονειρούπολη» λειτουργεί φέτος για 5η χρονιά. ¶νοιξε τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου 2008 και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουάριου 2009.
 
 
Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώθηκαν όντως σε μια... Ονειρούπολη, ένα πραγματικό χωριό του ¶η Βασίλη. Το φετινό πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις και happenings από την πρώτη έως την τελευταία μέρα, και πρωί και απόγευμα. Το ξεκίνημα λειτουργίας της Ονειρούπολης έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2008, αφού προηγουμένως ο ¶η Βασίλης με πολύ σεβασμό άφησε το δικό του καραβάκι στη λίμνη με όλα τα παιδιά της πόλης. Η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:30 μμ.
 
 
Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Θωμάς Μαργαρίτης, παρέδωσε το χρυσό κλειδί της Ονειρούπολης στον ¶η Βασίλη και ο ανερχόμενος ταλαντούχος νεαρός τραγουδιστής, αγαπημένος της νεολαίας, Κώστας Μαρτάκης, άνοιξε τις πύλες του ονειρεμένου χωριού με μια μοναδική συναυλία. Πριν ακόμα ξεκινήσει η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας και πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ονειρούπολης 2008-2009, είχε ασφυκτικά γεμίσει το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων. Το ενδιαφέρον και η διάθεση των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων για επίσκεψη στην Ονειρούπολη της Δράμας είναι χωρίς προηγούμενο. Σχολεία από κάθε γωνιά της Βορείου Ελλάδος (Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα, Σέρρες κ.ά.) γεμίζουν με χαμόγελα και παιδικές φωνές τα πρωινά της Ονειρούπολης, ήδη, από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2008 (είναι γνωστό ότι από την επόμενη ημέρα και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2009 όλα τα σχολεία είναι κλειστά).
 
 
Η σχετική ενημέρωση στα σχολεία πραγματοποιήθηκε από την οργανωτική επιτροπή στις αρχές του Νοέμβρη. Παρά το γεγονός ότι οι διαθέσιμες μέρες για τις επισκέψεις των σχολείων ήταν πολλές, το πρόγραμμα γέμισε, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους διοργανωτές, που δεν μπορούν πλέον να δεχτούν άλλα σχολεία, εκτός και αν υπάρξει κάποια ακύρωση. Από την πλευρά της Ονειρούπολης, διατίθεται σε κάθε σχολείο ένας ξεναγός-εθελοντής. Σε κάθε μαθητή προσφέρονται δωρεάν μικρά συμβολικά δωράκια από τον ¶η Βασίλη και τους βοηθούς του ενώ για τους υπόλοιπους απλούς επισκέπτες, υπάρχει δυνατότητα να επισκεφτείτε κάθε γωνιά της «Ονειρούπολης» με την βοήθεια ξεναγού που διαθέτει ο ίδιος ο Δήμος Δράμας. Εγώ, δεν μένει να πω τίποτα περισσότερο ή να σχολιάσω, πέραν του να σας προτρέψω, όσοι μπορείτε και θέλετε, να κάνετε τον κόπο να περάσετε μια βόλτα από την Ονειρούπολη. Πάρτε το και ως μία τονωτική ένεση στην ασφυκτική πίεση των ημερών. Ίσως τελικά, να είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.
 
Δημήτρης Σπυράκης 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
Δημητρίου Βερελλή 47, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109603459
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα