IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Chevrolet Orlando: Διερευνώντας το μέλλον των SUV
Το πρωτότυπο Chevrolet Orlando έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό (2009) σαλόνι του Ντιτρόιτ. Το συμπαγές, 7-θέσιο, πολυχρηστικό όχημα που παρουσίασε τον περασμένο Γενάρη η Chevrolet, ως πρωτότυπο, με την ονομασία Orlando, έχει την πολυμορφικότητα και τα προσόντα ενός SUV, ενός οικογειακού van και ενός wagon. Βασισμένο στο πρόσφατα λανσαρισμένο μικρομεσαίο Cruze sedan, το πρωτότυπο Orlando φέρνει τη σχεδιαστική γλώσσα της Chevrolet σε μία νέα κατηγορία οχημάτων. Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία είναι μία μάσκα 2 επιπέδων, εκφραστικοί προβολείς που ρέουν μέσα στα εμπρός φτερά και μυώδη φτερά που αγκαλιάζουν τους τροχούς.
«Το Orlando αντιπροσωπεύει μία πιθανή προσθήκη στο παγκόσμιο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Chevrolet, παραμένοντας πιστό στην αποστολή της μάρκας να προσφέρει αξία, ποιότητα και οικονομία καυσίμου. Διαθέτει προσαρμοζόμενα καθίσματα, εσωτερικό χώρο που υπερβαίνει τις προσδοκίες και έναν ισχυρό αλλά οικονομικό κινητήρα, χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν για να ικανοποιούν ποικίλες ανάγκες σε διαφορετικές αγορές».
Ed Peper, αντιπρόεδρος GM North America, Chevrolet
Η αποδοτική ισχύς του πρωτότυπου Orlando προέρχεται από έναν 2.0 turbo-diesel, ο οποίος παράγει 150 ίππους και πλούσια ροπή 320 Nm. Ο μικρός 4-κύλινδρος κινητήρας συνδυάζει οικονομία με επιδόσεις, χάρη στην υψηλή ροπή που είναι διαθέσιμη σε όλη την κλίμακα στροφών. Η αρχιτεκτονική του Orlando που βασίζεται σε επιβατικό μοντέλο, χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός crossover, συμβάλλει περαιτέρω στην απόδοση του οχήματος μαζί με την μικρότερη συνολική μάζα και την καλύτερη αεροδυναμική. Στο εσωτερικό, το 5-θυρο Orlando είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες οικογενειών και όσων χρειάζονται πολλές θέσεις επιβατών. Έχει καθίσματα θεατρικού στιλ καθίσματα σε 3 σειρές με δυνατότητα αναδιάταξης, τα οποία φιλοξενούν με άνεση μέχρι 7 άτομα. Τα καθίσματα στη 2η και 3η σειρά αναδιπλώνονται πλήρως στο πάτωμα, όποτε η μεταφορά φορτίων έχει προτεραιότητα. Ένα μακρύ μεταξόνιο 2,76 μέτρα, μαζί με τα φαρδιά εμπρός και πίσω μετατρόχια, αυξάνουν την ευρυχωρία εσωτερικού. Αυτές οι διαστάσεις συμβάλλουν επίσης σε μία ομαλή οδηγική εμπειρία, με τη βοήθεια μιας εμπρός ανάρτησης τύπου γόνατου, ενός ημιάκαμπτου άξονα πίσω και του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά
Κάστρου Υμηττού 3, 131 22 Ίλιον, Τηλ. & Fax: +302102631741
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα