IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
BMW X5: Τα πρώτα 10 χρόνια επιτυχίας
Από το 1999 που έκανε την πρεμιέρα του στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου Βόρειας Αμερικής, πάνω από 845.000 έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτά είναι τα πρώτα 10 χρόνια επιτυχίας της BMW X5.
Η BMW X5 βρίσκεται σε μία διαρκή πορεία επιτυχίας επί 10 χρόνια. Η Βαυαρική φίρμα παρουσίασε την 1η γενιά του AWD 5-θυρου οχήματος στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου Βόρειας Αμερικής το 1999, ιδρύοντας έτσι την κατηγορία Sports Activity Vehicle (SAV). Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου σηματοδότησε την έναρξη μιας πρωτοφανούς ιστορίας επιτυχίας. Μέσα σε μία 10ετία πουλήθηκαν πάνω από 845.000 X5. Καθώς η φιλοσοφία SAV εξελίσσεται συνεχώς, υπάρχουν ήδη 3 μοντέλα BMW X, ενώ ένα 4ο ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή το 2009. Επιπλέον, η X5 αποτέλεσε τη βασική έμπνευση για όλο τον ανταγωνιστικό τομέα οχημάτων AWD. Στην επετειακή χρονιά της, η X5 που βρίσκεται τώρα στη 2η γενιά της, παραμένει πρότυπο και σημείο αναφοράς στην κατηγορία της σε δυναμικές επιδόσεις, πολυμορφικότητα, ποιότητα και ασφάλεια.
Το ξεκίνημα
Απ’ την αρχή, το μυστικό για την επιτυχία της X5 βασίστηκε στον συνδυασμό 2 στοιχείων. Το νέο μοντέλο μετέφερε με επιτυχία την χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση BMW σε ένα εντελώς νέο τμήμα της αγοράς. Για πρώτη φορά, η ευρύχωρη X5 με μόνιμη 4-κίνηση συνδύαζε τη δυναμική συμπεριφορά ενός μοντέλου BMW sedan με έξοχες ικανότητες εκτός δρόμου. Ο ολοκληρωμένος κλωβός ασφαλείας και η ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς ξεχωρίζουν σαφώς την X5 από τα συμβατικά οχήματα off-road, με το σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) συμπεριλαμβάνοντας ADB-X (Automatic Differential Brake) και HDC (Hill Descent Control) για τη διασφάλιση υποδειγματικής οδικής συμπεριφοράς εντός και εκτός δρόμου. Οι δυναμικές επιδόσεις και η ευελιξία εκφράζονται επίσης μέσω της σχεδίασης. Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό ήταν η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, η οποία χάρισε στον οδηγό την ίδια αίσθηση υπεροχής που του προσέφερε η τεχνολογία του πλαισίου. Επιπλέον, το ευρύχωρο, πολυμορφικό και υψηλής ποιότητας εσωτερικό σηματοδότησε μία νέα διάσταση οδηγικής εμπειρίας με όχημα 4WD.
Η συνέχεια
Η 2η γενιά X5 που λανσαρίστηκε το φθινόπωρο του 2006, είχε ακόμα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά μοντέλου Sports Activity Vehicle. Με αυξημένη ευρυχωρία, πολυτελές περιβάλλον εσωτερικού, ακόμα πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων και καινοτομικό πλαίσιο σε συνδυασμό με συστήματα υποστήριξης οδηγού, η νέα X5 γίνεται και πάλι σημείο αναφοράς στη διευρυμένη πλέον, ανταγωνιστική κατηγορία μοντέλων BMW X. Όπως το προηγούμενο μοντέλο, κατασκευάζεται στο Βορειοαμερικανικό εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg και είναι η πρώτη BMW που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα. Το εξελιγμένο ευφυές σύστημα 4-κίνησης BMW xDrive βελτιώνει τη δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο και την πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου. Το μόνιμο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4-κίνησης, που συνδέεται επίσης με το DSC, κατανέμει την κινητήρια ισχύ μεταβλητά μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών.
Ανάδειξη και επιβεβαίωση της επιτυχίας
Με την επιτυχία της X5, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για να αναδειχτεί η BMW στην παγκοσμίως πιο επιτυχημένη κατασκευάστρια premium all-wheel drive οχημάτων. Επιπλέον, πολυάριθμα, αναγνωρισμένα βραβεία για τη σχεδίαση, ποιότητα και ασφάλεια του οχήματος επιβεβαιώνουν την αυξημένη απήχηση των μεγάλων μοντέλων SAV της BMW. Το 2007, η X5 κέρδισε το βραβείο σχεδίασης Αutonis του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Motor und Sport για την πιο ελκυστική σχεδίαση και ένα χρυσό βραβείο στην έρευνα ικανοποίησης πελατών J.D. Power στη Βόρεια Αμερική, ενώ διασφάλισε νίκη στην κατηγορία της στο διαγωνισμό Auto 1 του διεθνούς Auto Bild Group. Στη συνέχεια, το 2008, κέρδισε στην κατηγορία της, στο διαγωνισμό του Auto, Motor und Sport, όπου οι αναγνώστες ψήφισαν για τα καλύτερα αυτοκίνητα. Για 2 συνεχόμενες φορές, η X5 κατατάχθηκε μεταξύ των τριών πρώτων αυτοκινήτων με την πιο σταθερή αξία στη Γερμανική αγορά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το περιοδικό Auto Bild να την ανακηρύξει Value Master of the Year το 2007 και 2008.
Πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ασφάλεια
Από το 2000, το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) στην Αμερική ανακήρυξε την X5 1ης γενιάς, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει περάσει ποτέ από τη διαδικασία των crash tests του. To 2003, το πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων στο EuroNCAP crash test. Η σημερινή X5 κατέκτησε το βραβείο κορυφαίας ασφάλειας Top Safety Pick Award για τα έξοχα αποτελέσματά της στα crash test του IIHS το 2007 και 2008.
Επιδόσεις και οικονομία
Η X5 του 2009 κατέχει επίσης κορυφαία θέση στον τομέα της κατανάλωσης. Προηγμένοι 6-κύλινδροι και 8-κύλινδροι βενζινοκινητήρες και εξαιρετικά οικονομικοί 6-κύλινδροι diesel, συνδυασμένες με τη φιλοσοφία BMW EfficientDynamics διασφαλίζουν ότι η X5 συνδυάζει επιδόσεις, οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων υποδειγματικά στην κατηγορία της. Άλλωστε, η κατανάλωση καυσίμου όλων των τύπων κινητήρων της X5 έχει μειωθεί σημαντικά στο διάστημα της 10ετούς ιστορίας της, παρά τη σημαντική αύξηση ισχύος. Η X5 xDrive48i του 2009 έχει μέση κατανάλωση 12,1 λ./100 χλμ. στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, 13% λιγότερη από την X5 4.4i του 2000 που είχε σχεδόν 70 ίππους λιγότερη ισχύ. Η X5 xDrive30i ξεπερνά τα προηγούμενα μοντέλα κατά 41 ίππους, αλλά παρόλα αυτά έχει μέση κατανάλωση μόλις 10,3 λ./100 χλμ., δηλαδή περίπου 20% λιγότερο. Στην X5 xDrive30d, η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 51 ίππους, αλλά η κατανάλωση μειώθηκε πάνω από 15%, στα 8,2 λ./100 χλμ. Οι τιμές αυτές είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές λαμβάνοντας υπόψη τους χώρους και την άνεση που προσφέρονται. Η πρώτη 7-θέσια BMW διατίθεται με κινητήρες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από υποδειγματική κατανάλωση και χαμηλό επίπεδο εκπομπών ρύπων. Με μέση κατανάλωση 8,2 λ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 217 γραμμ., η X5 xDrive30d με 235 ίππους υπόσχεται άριστη απόδοση, κυρίως λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό καθισμάτων της. Ακόμα και στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, σπάνια επιτυγχάνεται μία κατά κεφαλή κατανάλωση μικρότερη των 1,2 λ./100 χλμ. και το σχετικό επίπεδο εκπομπών CO2 31 γραμμ./χλμ. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
MS AUTO- ΜΗΝΑΣ ΣΟΥΛΗΣ

Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων (Πολυτελή/Off-Road)
Ηρώων Πολυτεχνείου 77, 163 42 Ηλιούπολη
Τηλ.: +302109960860, +302109911001, Fax: +302109911902
E-mail: msauto@otenet.gr, Websites: www.msauto.gr, http://msauto.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα