IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Cadillac CTS Sport Wagon: Η αρχή μιας νέας εποχής
Η Cadillac παρουσίασε το νέο CTS Sport Wagon στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ένα αυτοκίνητο το οποίο να μπορεί να ικανοποιεί τις νέες προτεραιότητες των αγοραστών πολυτελών αυτοκινήτων.
Το πρώτο wagon Βορείου Αμερικής όλων των εποχών μάρκας Cadillac είναι μία προηγμένη εκδοχή του κλασικού στιλ wagon που προσφέρει σημαντική λειτουργικότητα και οικονομία καυσίμου και περίπου 28 μίλια/γαλόνι στον αυτοκινητόδρομο. Η παραγωγή ξεκινά φέτος την άνοιξη και οι πωλήσεις θα αρχίσουν λίγο αργότερα στην Αμερική και τις διεθνείς αγορές.
«Η συναρπαστική σχεδίαση του CTS Sport Wagon το καθιστά μία ακαταμάχητη εναλλακτική πρόταση έναντι μοντέλων SUV και μεγαλύτερων αυτοκινήτων», δήλωσε ο Mark McNabb, αντιπρόεδρος Βορείου Αμερικής των Cadillac/Premium Brands. «Το CTS Sport Wagon εναρμονίζεται με τις μεταβολές της πολυτελούς αγοράς και είναι απλά το κατάλληλο αυτοκίνητο, με το κατάλληλο μέγεθος, που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μία επανεμφάνιση των wagon στη Βόρεια Αμερική».
Το CTS Sport Wagon έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το CTS sport sedan, αν και με τη διπλάσια σχεδόν μεταφορική ικανότητα και πλούσιο χώρο φόρτωσης 720 λίτρων πίσω από τα πίσω καθίσματα. Κύρια χαρακτηριστικά της σχεδίασης είναι η σχεδίαση σε σχήμα V στο καπό και το πορτμπαγκάζ, τα μεγάλα κάθετα πίσω φώτα με τεχνολογία λυχνιών LED, η ηλεκτρική πίσω πόρτα (μέσω τηλεχειρισμού ή μπουτόν στο αυτοκίνητο), η αεροτομή οροφής CHMSL (ενσωματωμένη), το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης φορτίου οροφής με εγκάρσιες μπάρες για κομψή εμφάνιση χωρίς αρμούς, το σύστημα διαχείρισης χώρου αποσκευών με ρυθμιζόμενο πρόσθετο χώρο κάτω από το πάτωμα, οι νέοι τροχοί 19 ιντσών και η μεγάλη, προαιρετική πανοραμική πίσω ηλιοροφή. Διαθέτει επίσης όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνει ένα άριστα εξοπλισμένο CTS sedan, όπως all-wheel drive, εσωτερικό σκληρό δίσκο 40GB, αναδυόμενη οθόνη πλοήγησης και ένα πλήρως χειροποίητο εσωτερικό.
Σχεδιαστικές λεπτομέρειες
«Η σχεδίαση είναι δυναμική και λεία», δήλωσε ο Clay Dean, διευθυντής παγκόσμιας σχεδίασης της Cadillac. «Το συναρπαστικό στυλ του sedan ενισχύεται στο wagon, καθώς το σχεδιαστικό στοιχείο της μεσαίας γραμμής που αποτελεί μέρος του εξωτερικού και του εσωτερικού είναι πιο έντονο και παίζει ισχυρότερο ρόλο στον προσδιορισμό της αισθητικής του πίσω τμήματος».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αισθητικής και λειτουργικής αρμονίας είναι το σύστημα διαχείρισης φορτίου οροφής χωρίς αρμούς. Αντί της χρήσης ορθοστατών, βάσεων και εγκάρσιων μπαρών που προεξέχουν πάνω από τη γραμμή της οροφής, το σύστημα του CTS Sport Wagon ενσωματώνεται στην οροφή, διατηρώντας μία ενιαία εμφάνιση. Το κεντρικό τμήμα του πάνελ της οροφής κλίνει προς τα κάτω, στο εσωτερικό των άκρων της οροφής, επιτρέποντας τη διακριτική τοποθέτηση των εγκάρσιων μπαρών και δημιουργώντας μία εικόνα κομψού πτερυγίου στα πίσω άκρα των πίσω πάνελ.
«Αυτά δεν είναι πτερύγια με την κλασική έννοια, αλλά προσπαθούν να καμουφλάρουν το σύστημα μεταφοράς, ενώ παραπέμπουν παράλληλα στη σχεδιαστική κληρονομιά της Cadillac. Ασφαλώς, η λειτουργικότητα υπήρξε καθοριστικός παράγοντας κατά τη διάρκεια εξέλιξης, αλλά επιθυμία μας ήταν επίσης να εμποτίσουμε με συναίσθημα την συνήθως συντηρητική κατηγορία wagon», δήλωσε ο Dean.
Το εσωτερικό του Sport Wagon είναι ίδιο με του sedan, και περιλαμβάνει μοντέρνα όργανα, φωτισμό LED και χειροποίητες πινελιές με Γαλλική ραφή.
Κινητήρες προσαρμοσμένοι στο στιλ του μοντέλου
Χάρη στην τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, το CTS Sport Wagon προσφέρει αυξημένη ισχύ, με την ίδια οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Διανέμει το καύσιμο με μεγαλύτερη ακρίβεια για αυξημένη απόδοση καύσης. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνεται λιγότερο καύσιμο και παράγονται λιγότεροι ρύποι. Ο άμεσος ψεκασμός μειώνει τους υδρογονάνθρακες που συνήθως αυξάνοντα έως και 25% στις κρύες εκκινήσεις. Το CTS Sport Wagon χρησιμοποιεί τον 3.6 V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού της Cadillac που παράγει 304 ίππους, με απλή αμόλυβδη βενζίνη. Μία μικρότερη έκδοση 3.0 του V6 άμεσου ψεκασμού θα είναι ο νέος στάνταρ κινητήρας για το CTS Sport Wagon από το καλοκαίρι του 2009, προσφέροντας βελτιωμένη οικονομία καυσίμου. Όπως και στην περίπτωση του sport sedan, το CTS Sport Wagon προσφέρει AWD προαιρετικά. Ένας οικονομικός κινητήρας 2.9 turbo-diesel εξελίσσεται για μοντέλα κυρίως των Ευρωπαϊκών και Ασιατικών αγορών. Πρόκειται για έναν συμπαγή, 4-βάλβιδο V6 με διπλούς επικεφαλής εκκεντροφόρους από την οικογένεια πετρελαιοκινητήρων της GM, ο οποίος προσφέρει άριστη οικονομία καυσίμου καθώς και μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβων. Ο κινητήρας θα παράγει περίπου 250 ίππους.
Δυναμική συμπεριφορά
Το στιβαρό και δυναμικό πλαίσιο CTS επιτυγχάνει στο νέο wagon μία θαυμάσια ισορροπία επιδόσεων και άνεσης. Χρησιμοποιεί ανεξάρτητο σύστημα εμπρός ανάρτησης με ανισομεγέθεις βραχίονες (SLA) και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Η προηγμένη τεχνολογία με τη μορφή του ηλεκτρονικού ελέγχου πλαισίου StabiliTrak της Cadillac περιλαμβάνει το στάνταρ 4-κάναλο ABS του αυτοκινήτου με έλεγχο πρόσφυσης πλήρους λειτουργίας, υδραυλικό brake assist και συστήματα ελέγχου ροπής κινητήρα, με στόχο να προσφέρει μία ασφαλή οδηγική εμπειρία. Ανάμεσα στις πρόσθετες λεπτομέρειες του πλαισίου είναι μια μπάρα θόλων κάτω από το καπό, μεγάλα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και προηγμένο σύστημα διεύθυνσης. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Εμπόριο Λιπαντικών & Ειδών Αυτοκινήτου (Χονδρική Πώληση)
Ασπρόχωμα Καλαμάτας, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721063520, E-mail: vag_zaxarakis@yahoo.gr

 
Χρήσιμα