IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Παγκόσμια Ώρα της Γης, ή...
 
Λίγες μόλις ώρες πριν από την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8:30 μμ.) κι ακόμη (μεταξύ σοβαρού και αστείου), δεν έχω καταλάβει αν πρόκειται γι’ αυτό που βλέπουμε ή για κάτι βαθύτερο... Και γιατί το λέω αυτό; Θα καταλάβετε στη συνέχεια. Πρώτα απ’ όλα, ας δούμε τι είναι αυτό το «νέο φρούτο» που στα πλαίσια της οικολογικής μας ευαισθησίας καλούμαστε να το φάμε κι αυτό. Σύμφωνα με τους «ειδικούς», πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης. Στην 1η θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.
Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η Ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1.000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο το μεγάλο «στοίχημα» είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/signup/gr:el δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη, αλλά συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως δηλώνει άλλωστε και ο κ. Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του WWF Ελλάς. Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου. δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη, αλλά συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως δηλώνει άλλωστε και ο κ. Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του WWF Ελλάς. Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου.
Κι έρχομαι τώρα εγώ, στον αντίποδα, και λέω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, ούτε κατά το ήμισυ. Ίσως κάποιοι να περιορίσουν την κατανάλωση του ρεύματος και μοιραία να σβήσουν κάποια φώτα, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επέλθει συσκότιση σε κτίρια όπως νοσοκομεία, χώροι εστίασης και συνάθροισης, δημόσια κτίρια σε λειτουργία όπως υπουργεία και στρατιωτικά κτίρια και μια σειρά από άλλα κτίρια και στεγασμένες επιχειρήσεις, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους. Φυσικά, ούτε οι οδηγοί δεν θα σβήσουν ξαφνικά τα φώτα ενώ βρίσκονται σε κίνηση. Με λίγα λόγια, κάτι τέτοιο είναι δυνατό από ελάχιστους πολίτες, κυρίως αυτούς που δεν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα εκείνη την ώρα, ή κάποια άλλη απαραίτητη δραστηριότητα.
Και τώρα, πάω στο «ζουμί» της υπόθεσης. Πριν από μερικά χρόνια, ένας κουμπάρος μου, ιδιοκτήτης (τότε) πιτσαρίας, ημέρα Τσικνοπέμπτη, όπου ασφαλώς και είχε λιγότερη δουλειά από τη συνηθισμένη, μου εξέφρασε το εξής παράπονο: «Υπάρχει η γιορτή του κρασιού, η γιορτή του κρέατος (Τσικνοπέμπτη), η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, της μητέρας, του παιδιού, των ΑμΕΑ, όλου του κόσμου. Εκτός από μία. Τη γιορτή της πίτσας. Αυτό δεν είναι άδικο;» Κι εδώ που τα λέμε, είχε και λίγο δίκιο. Αν σκέπτονταν κάτι ανάλογο και οι κλέφτες, πώς θα μπορούσαν να το πουν; Φαντάζομαι ότι τώρα μπαίνετε στο νόημα. Εντάξει, η ενέργεια αυτή δεν κρύβει κάτι τέτοιο από πίσω της, όμως, καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί, γιατί κάπου ανάμεσα στο σκοτάδι αυτής της ώρας, οι «αετονύχηδες» θα βλέπουν την ευκαιρία της χρονιάς. Προσοχή και καλή επιτυχία στην... Ώρα της Γης! (http://www.earthhour.org/news/gr:el))
 
Δημήτρης Σπυράκης 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
SINIOROS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ευθυγραμμίσεις
(Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου, Βελτιώσεις Chip Tuning by Overload)
Α' πάροδος Γιαννιτσών, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ. & Fax: +302721069026, E-mail: mrsinioros@gmail.com

 
Χρήσιμα