IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
BMW Concept 5 Gran Tourismo: Ακολουθώντας τις εξελίξεις
Η BMW Σειρά 5 Gran Turismo συνδυάζει τη σύγχρονη, μοντέρνα ερμηνεία ενός 4θυρου GT με το κύρος ενός sedan και τη μεταβλητότητα ενός Sports Activity Vehicle. Η αποκάλυψη των μελλοντικών sedan;
Γνωρίζοντας όλο και πιο πολύ την τάση της αγοράς για τα χρόνια που ακολουθούν, η BMW, έρχεται να μας δείξει τις προθέσεις (και προκλήσεις) της για το μέλλον, μέσα από ένα εντυπωσιακό μοντέλο που συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά ενός άνετου και πολυτελούς sedan με όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα σπορ coupe με τα διακριτικά «GT».
Πρωτοποριακή εξωτερική σχεδίαση
Οι αντιπροσωπευτικές αναλογίες του μοντέλου με καταγωγή από το Μόναχο διαμορφώνονται από ένα πολύ μακρύ καπό κινητήρα, το μακρύ μεταξόνιο, την τύπου coupe γραμμή οροφής και τις κρυστάλλινες επιφάνειες που έχουν μετατοπιστεί τελείως προς τα πίσω. Η δυναμική σχεδίαση του εμπρός άκρου υπογραμμίζεται με τη μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα της φίρμας, που τοποθετείται χαμηλά και κάθετα, καθώς και το μεγάλο αεραγωγό. Τοποθετημένοι υπό κλίση και τονισμένοι από ένα εντυπωσιακό πλαίσιο, οι διπλοί στρογγυλοί προβολείς χαρίζουν στο εμπρός τμήμα του μοντέλου, μία πολύ μοντέρνα εμφάνιση. Οι φωτεινοί δακτύλιοι των φώτων ημέρας, για πρώτη φορά υιοθετούν τεχνολογία LED. Από το πλάι, αυτό το εντυπωσιακό sedan GT προβάλλει τον καινοτομικό του χαρακτήρα, ενώ η εντυπωσιακή μεσαία γραμμή και η τύπου coupe γραμμή οροφής, προάγει την κομψότητα και το μήκος του αμαξώματος.
Ακολουθώντας τα πρότυπα ενός σπορ coupe, η Σειρά 5 Gran Turismo διαθέτει 4 πόρτες και παράθυρα χωρίς πλαίσια. Τα αλουμινένια πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων είναι μονοκόμματα και εδράζουν τους κομψούς εξωτερικούς καθρέπτες σαν ένα ακόμα σημαντικό σχεδιαστικό στοιχείο. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του προφίλ είναι η συναρπαστική νέα ερμηνεία του διάσημου «Hofmeister kick» (αλλαγή κλίσης στα πίσω παράθυρα). Οριζόντιες γραμμές πίσω, δίνουν έμφαση στο πλάτος και τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, τα οποία τονίζονται από τη μεσαία γραμμή που εκτείνεται από το πλαϊνό στο πίσω πάνελ, μία τρισδιάστατη χρωμιωμένη μπάρα και τους προτεταμένους θόλους των τροχών. Οι εξωτερικές γραμμές οροφής συγχωνεύονται στην πίσω αεροτομή και αγκαλιάζουν το πίσω άκρο με την σπορ fast-back σχεδίασή του. Ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό χαρακτηριστικό της BMW, είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος «L», που φέρουν οριζόντιες σειρές φώτων που εκτείνονται βαθιά στο πλάι του αυτοκινήτου.
Εντυπωσιακό και λειτουργικό εσωτερικό
Η BMW Σειράς 5 Gran Turismo προσφέρει ένα ευρύχωρο και πολυτελές περιβάλλον με εμπνευσμένη και μοντέρνα σχεδίαση εσωτερικού. Αντιπροσωπεύοντας έναν παγκοσμίως μοναδικό συνδυασμό μεταβλητής ευρυχωρίας και ασυμβίβαστης ανώτερης ποιότητας, αυτό το νέο πρωτότυπο ξεχωρίζει επίσης χάρη στα πολύ προηγμένα υλικά και την άριστη ποιότητα φινιρίσματος. Η υποδειγματική αρμονία στη σχεδίαση εσωτερικού, που αντανακλάται σε όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου, από μπροστά μέχρι πίσω, δημιουργεί μία νέα διάσταση στο ταξίδι για 4 επιβάτες. Η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή, από την άλλη, τονίζει το φωτεινό και ευρύχωρο περιβάλλον μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το κομψό cockpit δίνει έμφαση στο γνήσιο πλάτος του οχήματος μέσω των οριζόντιων γραμμών του, της τεχνολογίας black-panel και της πλήρως ενσωματωμένης Οθόνης Ελέγχου 10,2 ιντσών.
Η έξοχη άνεση των καθισμάτων και ο άφθονος χώρος για το κεφάλι και τους ώμους μπροστά πληρούν τα πρότυπα ενός πολυτελούς οχήματος, ενώ η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων διασφαλίζει άριστη ορατότητα και διευκολύνει την πρόσβαση του αυτοκινήτου. Ελαφρώς κεκλιμένο προς τα εμπρός, το ταμπλό βελτιστοποιεί την άνεση ελέγχου του οδηγού. Βολική και εργονομικά βελτιστοποιημένη πρόσβαση καθώς και μία σημαντική ελευθερία κινήσεων είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα άνετο περιβάλλον πίσω. Η κεντρική κονσόλα που επεκτείνεται μέχρι πίσω προβάλλει το μήκος του εσωτερικού. Έξοχη μεταβλητότητα, από την άλλη, διασφαλίζεται με μονά καθίσματα στο πίσω τμήμα που ρυθμίζονται γραμμικά (σε άπειρες θέσεις) εμπρός/πίσω, με τις πλάτες που αναδιπλώνονται ατομικά και ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός μπουτόν και με τη ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης να διασφαλίζει περισσότερη άνεση και στιλ. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, αυτή η 5άρα GT, προσφέρει στους πίσω επιβάτες χώρο για τα πόδια εφάμιλλο της BMW Σειράς 7 και σχεδόν τον ίδιο χώρο για το κεφάλι που παρέχει η X5. Σ’ αυτή τη διάταξη, η χωρητικότητα για αποσκευές είναι 430 λίτρα.
Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών πίσω από τα πίσω καθίσματα χωρίζει τα διαμερίσματα επιβατών και αποσκευών ως προς την ακουστική αλλά και τις συνθήκες κλιματισμού, όπως σ’ ένα sedan. Αν χρειαστεί, τα πίσω καθίσματα μετατοπίζονται εμπρός/πίσω μέχρι 100 χλστ., έτσι ώστε με τα καθίσματα μετατοπισμένα στην πιο εμπρός θέση τους, οι επιβάτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον ίδιο χώρο για τα πόδια όπως στην sedan σειρά 5, ενώ ο χώρος αποσκευών αυξάνεται στα 570 λίτρα. Στη συνέχεια, με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων και του καλύμματος του χώρου αποσκευών, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται στα 1.650 λίτρα. Το σκληρό κάλυμμα του χώρου αποσκευών αποθηκεύεται στο πάτωμα, επιτυγχάνοντας πρόσθετη άνεση. Η πίσω πόρτα 2 τμημάτων επιτρέπει μοναδική μεταβλητότητα στη φόρτωση του χώρου αποσκευών. Ανοίγοντας τη μικρή πίσω πόρτα τύπου sedan κάτω από το πίσω παρμπρίζ, οδηγός και συνεπιβάτες, σε συνδυασμό με το κλειστό κάλυμμα, μπορούν να φορτώνουν το χώρο αποσκευών χωρίς να δημιουργούν ρεύματα στην καμπίνα επιβατών ή να αλλάζουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Για εύκολη φόρτωση φορτίων μεγάλου όγκου, από την άλλη, το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να ανοίξει τη μεγάλη πίσω πόρτα σε διάταξη παρόμοια με ενός Sports Activity Vehicle.
Μια νέα πρόταση σε μία απαιτητική αγορά
Παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Σειράς 5 Gran Turismo, η BMW έρχεται να μας θυμίσει για μία ακόμη φορά την ικανότητά της στην εξέλιξη καινοτομικών φιλοσοφιών οχημάτων. Η πετυχημένη εταιρία κατασκευής premium αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζει τη δική της πρόταση στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν με τον καιρό, για σύγχρονη μετακίνηση. Η νέα αυτοκινητιστική φιλοσοφία απευθύνεται σε ένα απαιτητικό κοινό, που επιζητεί να προσαρμόσει τη μοντέρνα κομψότητα, την πολυτέλεια και την εντυπωσιακή ατομική μεταβλητότητα, στις απαιτήσεις ενός ενεργητικού lifestyle. Η BMW Concept Σειράς 5 Gran Turismo προσφέρει ακριβώς αυτές τις αρετές, αναβαθμίζοντας την έννοια της που χαρακτηρίζει τη μάρκα μέσα από μία νέα διάσταση που αναμένεται να βρει θετικούς τους γνώστες και γοητευμένους τους ακόμη πιο απαιτητικούς αγοραστές, που εστιάζουν την προσοχή τους στην ελκυστική και συνάμα επιβλητική σχεδίαση, χωρίς συμβιβασμούς άνεσης και λειτουργικότητας.
Το μοντέλο αυτό αποκαλύπτει όλες τις δυνατότητες και αρετές του, όταν συγκρίνεται με τις απαιτήσεις των πελατών από ένα σύγχρονο GT. Με την κομψή εμφάνιση, το προηγμένο περιβάλλον του άνετου και ευρύχωρου εσωτερικού και τις άφθονες και μεταβλητές δυνατότητες μεταφοράς, αυτό το πρωτότυπο υπόσχεται μία θαυμάσια εμπειρία ταξιδιού. Κι επειδή η καινοτομική δύναμη της φίρμας πηγάζει επίσης από ένα εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα, αυτό το νέο πρωτότυπο θα διασφαλίζει ανάλογη οικονομία για τις σημερινές συνθήκες. Η Σειρά 5 Gran Turismo ξεχωρίζει ως μία σύγχρονη ενσάρκωση της κατηγορίας Gran Turismo, τόσο πλούσιας σε παράδοση, με αυτοκίνητα που όλες τις φορές έχουν συνδυάσει έξοχες οδηγικές αρετές σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ένα αληθινά άνετο εσωτερικό. Μοντέρνα κομψότητα, πολυτελής ευρυχωρία και εντυπωσιακή μεταβλητότητα, όλα συνδυάζονται εδώ με μοναδικό στιλ. Καθιερώνοντας μία νέα κατηγορία μέσα από αυτή τη διαδικασία, η BMW συνεχίζει σταθερά την πετυχημένη στρατηγική εξέλιξης. Τυπικά γνωρίσματα της μάρκας για μία ακόμη φορά μεταφέρονται σε μία νέα αγορά, με μία καινοτομική φιλοσοφία μοναδική σε όλο τον κόσμο. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
AUTO GAS LINES - ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΗ - Ν. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΟΕ

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου & Φυσικού Αερίου (Dilorenzo-Stefanelli)
Συνεργείο Αυτοκινήτων (εξειδίκευση Ford)
Λεωφ. Αθηνών 179, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ. & Fax: +302105822253, Website: www.autogaslines.gr

 

 
Χρήσιμα