IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Έρχονται κι άλλα «κανόνια»!!!
 
Να είστε σίγουροι, ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα σκάσουν κι άλλα «κανόνια» που θα αφορούν τον επιχειρηματικό χώρο του αυτοκινήτου. Η ξαφνική μείωση του ΕΤΤ και μάλιστα με ημερομηνία λήξης (θα δοθεί τελικά παράταση, να το δείτε!), απλά, θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Οι «μπαταριές» θα ακουστούν μέχρι το Γιβραλτάρ!
Μετά το «κανόνι» μεγάλου βεληνεκούς του Κώστα Απέργη, μεγάλου και εκ των καλύτερων εμπόρων αυτοκινήτων τα τελευταία 20 χρόνια, που πέραν των πολυτελών αυτοκινήτων που εμπορευόταν, ήταν και επίσημος έμπορος των Chrysler-Jeep-Dodge Ελλάς και Citroen Ελλάς του ομίλου Συγγελίδη, όλα είναι πιθανά να συμβούν, ακόμη και για μεγαλέμπορους αυτοκινήτων, που ποτέ δεν θα μας περνούσε από το μυαλό ότι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.
 
 
Δημοσιεύματα και ανακοινώσεις από ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφέρονταν σε διάφορες επιχειρήσεις του χώρου, με τα περισσότερα «πυρά» να κατευθύνονται τον τελευταίο καιρό σε μεγάλες και γνωστές εταιρίες του χώρου, με διαδόσεις που (σκοπίμως ίσως), ξεκινούσαν κατά βάση από τον τραπεζικό χώρο. Το αστείο (αν μπορεί να το πει κανείς αυτό), είναι ότι διαδόθηκε πριν από αρκετό καιρό ότι γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο του αυτοκινήτου αυτοκτόνησε(!)
Οι αντιπροσωπείες και εισαγωγείς αυτοκινήτων που σχετίζονται άμεσα και που προϊόντα και υπηρεσίες τους προσφέρονται και πωλούνται από τις αναφερόμενες εταιρίες, μέσω των εκπροσώπων τους, Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, διέψευσαν αυτά τα σενάρια. Ορισμένοι μάλιστα θεώρησαν ότι τέτοιες ενέργειες γίνονται από τραπεζικούς υπαλλήλους (αν κι εφ όσον προέρχονταν πράγματι από εκεί) με σκοπό την έμμεση πίεση των εταιριών του χώρου σε άμεση αποπληρωμή τυχόν δανείων ή άλλων ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν δραστηριότητα των εν λόγων εταιριών μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Ένα μεγάλο ζήτημα που «κλονίζει» και τις δύο πλευρές είναι τα αυτοκίνητα stock finance, τα οποία δεν έχουν αποπληρωθεί από τους εμπόρους στις τράπεζες, ενώ «καταρρέουν» και οι εγγυητικές που τους είχαν δοθεί για επέκταση των δραστηριοτήτων τους και των όποιων επενδυτικών τους προγραμμάτων όλα αυτά τα χρόνια που οι χορηγήσεις από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς πήγαιναν... σύννεφο!
Το «μπαλόνι» φούσκωσε επικίνδυνα και το σκάσιμό του είναι πλέον θέμα χρόνου. Έχω πολλά να σας πω για το πώς οδηγήθηκαν (και πολλοί ακόμη είναι έτοιμοι να οδηγηθούν) οι έμποροι αυτοκινήτων στον «επαγγελματικό» τους διασυρμό. Τα ρεπορτάζ μας αργούν να βγουν στον αέρα, είναι αλήθεια. Όμως, όσο καλύτερα και περισσότερο σκαλίσεις το έδαφος, τόσο πιο εύφορο και καρπερό το κάνεις (πιάσατε το υπονοούμενο). Έχετε να διαβάσετε πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε(!!!)
 
Δημήτρης Σπυράκης
dimspy@ixauto.gr
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Προς τους πιστούς μας φίλους αναγνώστες
Αγαπητοί μας φίλοι αναγνώστες,
Δίνουμε ειλικρινά καθημερινά τη μάχη για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, με σκοπό να γνωρίζετε όσο το δυνατό περισσότερη αλήθεια απ’ αυτή (τη λίγη) που (σκοπίμως) εισπράττετε από διάφορες πλευρές. Να ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο. Τα ξενύχτια πάνε σύννεφο, οι συναντήσεις και οι επαφές μας με διάφορα πρόσωπα δίνουν και παίρνουν, τα πληκτρολόγια των υπολογιστών μας μαρτυρούν (θα το έχετε ήδη καταλάβει), μας βγαίνουν καθημερινά τα μάτια, η ανάπαυση είναι είδος πολυτελείας για μας, ενώ πολλές φορές πλήττεται και η προσωπική μας ζωή (υπάρχει ακόμη;), με αποτέλεσμα να αποκαλούμε ήρωες και ηρωίδες, όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα που στέκονται δίπλα μας.
Ως «αντάλλαγμα» όλων των παραπάνω, δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από εσάς, απ’ το να διαδίδετε τις αλήθειες που μας αφορούν όλους. Αλήθειες που σίγουρα θα θέλετε να ξέρουν συγγενικά ή φιλικά σας πρόσωπα, του επαγγελματικού ή του πολύ στενού σας προσωπικού περιβάλλοντος. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τις δυνατότητες του μέσου που η ίδια η τεχνολογία μας δίνει, προωθείστε κάθε θέμα που διαβάζετε εδώ και που θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο να το διαβάσουν κι άλλοι. Όσο καλύτερα ενημερωμένοι είμαστε για τα πάντα γύρω μας, τόσο καλύτερη γίνεται και η ίδια μας η ζωή. Αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε, αξιολογούμε σαφώς καλύτερα καταστάσεις και βελτιώνουμε το επίπεδο διαβίωσής μας.
Αυτό είναι το πραγματικό νόημα της ενημέρωσης του Τύπου και η αξία της δύναμής του. Μια δύναμη που πολλές φορές αξιοποιείται λανθασμένα και οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, τις συνέπειες των οποίων βιώνουμε όλοι μας.
Θα μας επιτρέψετε λοιπόν, να σας εκφράσουμε κατ’ αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει για την ενημέρωσή σας σε θέματα που αφορούν τον κλάδο μας (αυτοκίνητο) και ένα μεγάλο ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο παραπάνω κάλεσμά μας. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mercedes
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ

Εισαγωγή & Εμπορία Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών & Αξεσουάρ
Λιοσίων 194 & Μωραϊτίνη, 104 45 Κάτω Πατήσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302108542663, Fax: +302114110346
E-mail: kostas_ax@windowslive.com,
Website: www.smartaxouristos.com, www.axouristos.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα