IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Geneva Motor Show 2009: FASHION
Η αυτοκίνηση είναι συνδεδεμένη με τη μόδα και το ξεχωριστό, μοναδικό στιλ, που όλοι μας αναζητάμε. Ορισμένοι εκθέτες είχαν το βλέμμα τους και προς αυτή την κατεύθυνση.
Αποστολή: Δημήτρης Σπυράκης
Πολλοί κατασκευαστές, θέλοντας να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους με το δικό τους αγοραστικό κοινό, ή ακόμη και να ικανοποιήσουν τους θερμούς τους φίλους και οπαδούς, που πολλούς εξ αυτών απέκτησαν μέσα από την αγωνιστική τους δράση, δημιουργούν ξεχωριστά τμήματα που έχουν να κάνουν με την δική τους ξεχωριστή μόδα. Ένα στιλ που περνάει μέσα από διάφορα προϊόντα και αξεσουάρ που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ζωής μας. Από αναμνηστικά μπρελόκ, μέχρι πλήρη ένδυση, καθώς και παιχνίδια που θα καλύψουν ανάγκες των μικρών επιβατών των μοντέλων τους. Μέχρι πριν και μερικά χρόνια, boutique είχαν ελάχιστες φίρμες, κυρίως αυτές που παρουσίαζαν μεγάλα, πολυτελή σπορ μοντέλα, καθώς και όσοι κατασκευαστές είχαν έντονη αγωνιστική δράση. Τα πράγματα σήμερα άλλαξαν κι αυτό δεν είναι πλέον προνόμιο των λίγων, αλλά δικαίωμα των πολλών.
Έχει τα πάντα και για όλους!
Η Saab, έδειξε πώς μπορεί να γίνει πλήρως εκμεταλλεύσιμος ο χώρος αποσκευών του βάγκον μοντέλου της (9-3), ενώ δεν δίστασε να στήσει ολόκληρη γκαρνταρόμπα για τους φίλους της φίρμας. Η Subaru είχε στήσει ολόκληρο κατάστημα παραπλεύρως του περιπτέρου της, με όλα τα διαθέσιμα προϊόντα και αξεσουάρ που διαθέτει και μάλιστα με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες (ταμειακή μηχανή, μηχανήματα αποδοχής συναλλαγής με πιστωτική κάρτα).
Σε πιο ήπια μορφή, με δειγματισμό και όχι πώληση, εμφανίστηκε η Opel, της οποίας η boutique διευρύνεται, καθώς μεγαλώνει διαρκώς και η γκάμα των μοντέλων της. Η Ferrari δεν εστίασε τόσο πολύ την προσοχή της σε είδη ένδυσης, όσο στις συλλεκτικές της μινιατούρες, πιστή αντιγραφή των μοντέλων της, τόσο από το παρόν όσο και από το ένδοξο παρελθόν. Φυσικά, στο ιδιαίτερα prive περίπτερό της, υπήρχε κι ένα mini-bar, με σκοπό την συνάντηση φίλων και γνωστών της μάρκας, είτε μέσα από την αγωνιστική της δράση, την οποία τόνισε ιδιαίτερα, είτε από το πολύ εκλεπτυσμένο της αγοραστικό κοινό.
Η Audi, επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για την παρουσίαση της δικής της boutique, η οποία περιλάμβανε όχι μόνο τις καθιερωμένες σε όλους ενδυματολογικές προτάσεις, αλλά και μοντέλα υπό κλίμακα, από το ένδοξο παρελθόν της μέσα από τους αγώνες που συμμετείχε. Παράλληλα, με πολύ διακριτικό τρόπο, έκανε μια γρήγορη αναδρομή στα πρώτα 100 χρόνια της φίρμας που μόλις συμπληρώθηκαν. Η Honda εντυπωσίασε με τον ASIMO, ο οποίος έδωσε μία μίνι «παράσταση», για να πάρουν οι παρευρισκόμενοι μια γεύση για το μέλλον, με τη συνύπαρξη ανθρώπων και ρομπότ.
Στην υπηρεσία του ανθρώπου
Ορισμένοι εκθέτες έδειξαν την ευαισθησία τους στις ανάγκες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το μεταφορικό τους μέσο και για τις προσωπικές τους αποδράσεις στη φύση (ορεινή ποδηλασία), ενώ κάποιοι άλλοι έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στα ΑμΕΑ, που θέλουν κι αυτοί να έχουν δικαίωμα στην οδήγηση, χωρίς να στερούνται την προσωπική τους ελευθερία. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρχαν σε όλα τα περίπτερα χώροι πρόσβασης των ΑμΕΑ, ενώ ορισμένοι εκθέτες (πχ. Renault), είχαν και ειδική σήμανση για τους χώρους που εξυπηρετούσαν την περιήγησή τους στο περίπτερό της. Καλό είναι, αφορμής δοθείσης, να λάβουμε υπόψη μας ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ΑμΕΑ. Κι επειδή ποτέ δεν... ξέρουμε, καλό είναι να δείχνουμε προσοχή και σεβασμό σ’ αυτά τα άτομα.
Party all day long
Ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Μόνο η Mini. Με κανονικό πρόγραμμα (Dj) κι ένα ολόκληρο περίπτερο σε νεανικούς ρυθμούς, οι νεαροί επισκέπτες σ’ αυτό το περίπτερο ένοιωθαν ένα οικείο περιβάλλον. Δροσερά soft drinks και χορευτικοί ρυθμοί, συνέθεταν το ύφος του περιπτέρου, δείχνοντας παράλληλα και ό,τι πιο νέο είχε να παρουσιάσει η φίρμα. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι προσωπικότητες, όπως ο Jackie Stewart. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Audi
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610426027
Έκθεση - Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
3ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, 271 00 Πύργος
Τηλ.: +302621034863, Fax: +302621032272
E-mail: audis@deltacar.gr, Website: www.deltacar.gr
 
Χρήσιμα