IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Geneva Motor Show 2009: TUNING
Το ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο γούστο ανέδειξαν οι οίκοι βελτίωσης που πήραν την «γενναία» απόφαση να συμμετάσχουν στο σαλόνι του 2009. Το αξιοπερίεργο; Υπήρξε ενδιαφέρον!
Αποστολή: Δημήτρης Σπυράκης
Η διεθνής έκθεση της Γενεύης δεν φημιζόταν ποτέ για την παρουσία οίκων βελτίωσης. Βέβαια, κάποιοι «τολμηροί» συμμετείχαν κι ακόμη το κάνουν (πχ. Brabus), όμως η φετινή χρονιά έδωσε δείγματα μιας νέας τάσης, και μάλιστα, εν μέσω της αποκαλούμενης οικονομικής κρίσης που δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Ασφαλώς, μετά από 16 συνεχόμενες επισκέψεις στο σαλόνι της Γενεύης, το φαινόμενο αυτό μας εξέπληξε από τη μια, από την άλλη όμως, μας έδωσε το μήνυμα της αισιοδοξίας και την πίστης ότι υπάρχουν καλύτερες ημέρες μπροστά μας, και καλό θα είναι να φροντίσουμε να τις δούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Οι σπεσιαλίστες του είδους ήταν εκεί
Όπως και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων υπάρχουν αυτοί που ξεχωρίζουν, έτσι και στο χώρο των βελτιώσεων, έχουμε τους πολύ «ειδικούς». Ο κορυφαίος όλων θα μπορούσε (για άλλη μια φορά) να χαρακτηριστεί ο οίκος Brabus, ειδικευμένος και βραβευμένος στα αυτοκίνητα του ομίλου Daimler (Mercedes-smart). Ο φημισμένος οίκος από το Μπόντροπ της Γερμανίας εστίασε την προσοχή μας με το νέο GLK όπου τοποθέτησε νέο κινητήρα V8, ενώ νέο κινητήρα τοποθέτησε και στο ML. Στο περίπτερο του Brabus όμως ξεχώρισε για άλλη μία φορά και το SLR McLaren στην ανοιχτή έκδοση με την matt βαφή, ενώ δίπλα φιγουράριζε και η «σφαίρα» (Bullit), βασισμένη στο αμάξωμα της C-class. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το ταχύτερο σεντάν αυτής της κατηγορίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο οίκος Carlsson, που κι αυτός ειδικεύεται στα μοντέλα Mercedes και smart, παρουσίασε το Aigner CK55 RS και μία περιορισμένη έκδοση του γνωστού μας smart, και τα δύο σε παγκόσμια πρεμιέρα. Ο οίκος Techart, ειδικευμένος στα μοντέλα της Porsche, παρουσίασε την ανανεωμένη GT Street RS με πρόσθετο φωτισμό ημέρας LED, το Magnum, ένα «θηρίο» βασισμένο στο Cayenne Turbo S, με 680 ίππους και 900 Nm ροπής, καθώς και την δική του πρόταση βελτίωσης για το νέο Cayenne Diesel.
Ο οίκος Sportec, δεν θα μπορούσε να είναι απών, καθώς θεωρείται ο πιο αξιόλογος και διεθνούς φήμης οίκος βελτίωσης με έδρα την Ελβετία. Σε παγκόσμια πρεμιέρα, παρουσίασε το SP550 Mean N’ Clean, ένα όχημα που βασίζεται στην Porsche 911 Turbo, αλλά ανήκει στην κατηγορία των οικολογικών μοντέλων, με 550 ίππους και 730 Nm ροπής, που πηγάζουν από βιοκαύσιμα. Ο ίδιος οίκος παρουσίασε και τη λιμουζίνα RS700, βασισμένη στο Audi RS6, με 700 ίππους και 850 Nm ροπής. Φυσικά, τα βλέμματα τράβηξε και το SPR1 M (911 Turbo) με 859 ίππους και 880 Nm ροπής.
Εκπληκτική δουλειά έκανε και ο RUF, βασισμένη στο 2ης γενιάς Cayenne, με την ονομασία Dakara. Με πολλή βαριά ιστορία, ο οίκος ABT παρατάχθηκε στη Γενεύη με όλες τις νέες του προτάσεις, που βασίζονται στα νέα μοντέλα Audi και VW. Ξεχώρισε εδώ το AS5-R, βασισμένο στο Audi A5, ενώ σημαντικές παρουσίες ήταν και οι προτάσεις του οίκου που αφορούν τα νέα Audi Q5 και VW Scirocco.
Μετατροπές από άλλο... πλανήτη
Αυτό μας έρχεται στο μυαλό βλέποντας τα βελτιωμένα μοντέλα του οίκου Mansory. Πώς να μη νοιώθεις κάπως έτσι, όταν βλέπεις βελτιωμένη Bugatti Veyron; Σ’ ένα περίπτερο ανάλογων διαστάσεων, ο οίκος που τολμά και «αγγίζει» αυτοκίνητα όπως Aston Martin, Porsche, Bentley και Bugatti, έδωσε τη δική του «πινελιά» στο χώρο των βελτιώσεων που εκτέθηκαν στο σαλόνι της Γενεύης το 2009. Κι αν η Porsche 911 Turbo με τα πολύ ειδικά χρώματα εντός και εκτός δεν σε εντυπωσιάζει, κι αν ακόμη και η Bentley Continental GT επίσης δεν σε συναρπάζει, δεν θα μπορέσεις να πεις το ίδιο και για το Chopster, αυτή τη «ρουκέτα» των 750 ίππων που βασίζεται στο Porsche Cayenne Turbo S, ενώ υποκλίνεσαι μπροστά στην Bugatti Veyron Linea Vincero. Αυτό το μοντέλο μας δείχνει περίτρανα πώς μπορεί να γίνει ακόμη πιο ξεχωριστό ένα αυτοκίνητο σαν το μοναδικό αυτό supercar. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
SINIOROS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ευθυγραμμίσεις
(Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου, Βελτιώσεις Chip Tuning by Overload)
Α' πάροδος Γιαννιτσών, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ. & Fax: +302721069026, E-mail: mrsinioros@gmail.com

 
Χρήσιμα