IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Mini Cooper S Clubman & Airstream: Κινητό ξενοδοχείο υψηλής αισθητικής
Μετά την επιτυχημένη αποκάλυψη του νέου Mini Convertible την άνοιξη του 2009, το Mini επιχειρεί διερευνητική βουτιά στο στιλιστικό μέλλον των οδικών ταξιδιών. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
Σε συνεργασία με τα διάσημα ονόματα Airstream και Republic of Fritz Hansen, η αυτοκινητοβιομηχανία υιοθετεί το θέμα «mobile living» στην εξέλιξη μιας καινοτομικής σχεδιαστικής μελέτης με αίσθηση... παραλίας. Από τη συνεργασία αυτή δημιουργήθηκε ο μοναδικός συνδυασμός ενός τροχόσπιτου Airstream μήκους 6,8 μέτρων με ένα τροποποιημένο Mini Cooper S Clubman, του οποίου η απήχηση επεκτείνεται πέραν του κόσμου των watersports.
Το όλο εγχείρημα
Ο Δανέζικος οίκος σχεδίασης επίπλων Republic of Fritz Hansen έχει εξοπλίσει το Αμερικανικό τροχόσπιτο ερμηνεύοντας εκ νέου τον όρο του design classic χαρίζοντας τόσο στο τροχόσπιτο όσο και στο Mini μία εκ βάθρων ανανεωμένη εμφάνιση. Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τη χρήση νεοπρέν (υλικού από το οποίο κατασκευάζονται οι στολές των surfer), φρέσκα χρώματα και λουλουδένια σχέδια. Επίσης, το τροχόσπιτο έχει την δυνατότητα να ανοίγει από τη μία πλευρά και να μετατρέπεται σε στρώμα ηλιοθεραπείας. Αυτό το κινητό «σπίτι από σπίτι», ενσαρκώνει το μυθικό όνειρο των εραστών του surf και των watersports. Αναζητώντας πάντα το τέλειο κύμα, οπουδήποτε στον κόσμο. Πρέπει να είναι ο απόλυτος συνδυασμός αισθητικής και λειτουργικότητας. Επειδή δεν διατίθεται συνήθως με κοτσαδόρο, το Mini Cooper S Clubman έπρεπε να τροποποιηθεί για να εκπληρώσει το ρόλο του σε αυτό το περιπετειώδες concept. Η σχεδιαστική μελέτη παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά στην έκθεση INTERNI Design Energies που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς φήμης έκθεσης επίπλων στο Μιλάνο.
Το concept και η σχεδίαση
Στη συνεργασία κυριάρχησε το πάθος για σχεδίαση και η έμφαση στη λεπτομέρεια που επέδειξαν και οι τρεις μάρκες. Η κινητικότητα και η συνύπαρξη με τη φύση αποτέλεσαν το σημείο σύγκλισης των προσπαθειών τους. Ο κόσμος των watersports και η λαχτάρα των surfer για απόλυτη ελευθερία και αρμονία με το περιβάλλον προσέφερε την τέλεια έμπνευση για τη σχεδιαστική μελέτη. Το τροχόσπιτο και το Mini αποτελούν μία αισθητικά ενιαία μονάδα. Η σχεδίασή τους παραπέμπει σαφώς στην αισθητική των watersports και των υλικών που χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με αυτά.
Τροχόσπιτο Airstream
Με το τροχόσπιτο αυτό μπορούμε να γνωρίζουμε κάθε γωνιά της γης μέσα από το δικό μας σπίτι. Στο εσωτερικό, φρέσκες ιδέες της Republic of Fritz Hansen, μάς βοηθούν να ξαναβρίσκουμε την αναπνοή μας μετά από μία μάχη με τα κύματα. Το τραπεζάκι Superellipse, που πλαισιώνεται από 4 καρέκλες Series 7,είναι ιδανικός χώρος για ομαδικό πικνίκ, ενώ 2 καρέκλες Swan στη γωνία διαμορφώνουν ένα πρόσθετο χώρο χαλάρωσης. Το πάτωμα του τροχόσπιτου έχει εμφάνιση ξύλου τύπου καταστρώματος γιότ και ο πίσω τοίχος είναι διακοσμημένος με λουλουδένια σχέδια και 2 μισές σανίδες του surf, που λειτουργούν και σαν ράφια. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα, η μία πλευρά του τροχόσπιτου ξεδιπλώνεται αποκαλύπτοντας ένα ενσωματωμένο στρώμα ηλιοθεραπείας, που μας προκαλεί να απολαύσουμε τη θαλπωρή των ηλιακών αχτίνων. Τα γλυκά καλοκαιρινά βράδια δίπλα στο τροχόσπιτο είναι επίσης κάτι που θα απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία, ενώ 2 καρέκλες Egg κι ένα τραπεζάκι, είναι αποκλειστικά, χειροποίητα έργα. Τέλος, πινελιές από νεοπρέν στα εξωτερικά τοιχώματα του τροχόσπιτου αποτελούν έναν ακόμα φόρο τιμής στο άθλημα του surf.
Cooper S Clubman
Η σχεδίαση αυτού του μοντέλου ξεχωρίζει με τις καθαρές γραμμές και τα έντονα πράσινα στοιχεία του εξοπλισμού. Η σχεδίαση του τροχόσπιτου Airstream εναρμονίζεται με του Cooper S Clubman συνθέτοντας μία ενιαία εικόνα. Όπως πάντα, «ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια», με την αίσθηση «αδιάβροχης στολής» να προστίθεται στην οροφή, κάτω από τους προφυλακτήρες και στο πλάι του αυτοκινήτου. Επιπλέον, πράσινα στοιχεία υπάρχουν στα διακοσμητικά των παραθύρων, στους προβολείς, το καπό και το πλαίσιο της μάσκας του ψυγείου. Τα στοιχεία αυτά κάνουν αντίθεση με το λευκό στους εξωτερικούς καθρέπτες, τις ζάντες, τα πλαϊνά πάνελ και τις λωρίδες του καπό. Μία ειδική σχάρα οροφής επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά της σανίδας του surf σε σχεδίαση Republic by Fritz Hansen και είναι σίγουρο ότι γοητεύσει όσους κυνηγούν τα κύματα. Οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες συνεχίζονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το νεοπρέν δίνει για μία ακόμα φορά το παρόν στα καθίσματα, το ταμπλό και τα πλαϊνά πάνελ, μεταξύ των άλλων, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν μετατοπιστεί και ο χώρος αποσκευών έχει απογυμνωθεί. Για τους μανιακούς των watersports που επιθυμούν αποθηκευτικούς χώρους, τα τέσσερα ειδικά ράφια ασφαλείας, με ειδικά κατασκευασμένες βάσεις για σπορ κιτ, αντιπροσωπεύουν μία νότα αφειδούς πολυτέλειας: καταδυτικός εξοπλισμός, όπως βατραχοπέδιλα, μάσκα, στολές και μπουκάλες οξυγόνου, όλα μπορούν να μεταφέρονται εκεί.
 
«Στη MINI έχουμε μακρά και, πάνω από όλα, επιτυχημένη παράδοση στις συνεργασίες. Μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με μάρκες που μοιράζονται το πάθος μας για σχεδίαση. Οι συνεργασίες εξάπτουν τη δημιουργικότητά μας. Με το concept MINI & Airstream, σε σχεδίαση Fritz Hansen, επιθυμούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέες και καινοτόμες προοπτικές για το Clubman και να προβάλλουμε μία οραματική διάσταση της μελλοντικής αυτοκίνησης».
Dr. WolfgangArmbrecht, SeniorVicePresidentBrandManagementMINI 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Εμπόριο Λιπαντικών & Ειδών Αυτοκινήτου (Χονδρική Πώληση)
Ασπρόχωμα Καλαμάτας, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721063520, E-mail: vag_zaxarakis@yahoo.gr

 
Χρήσιμα