IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
«Θα μας ενδιέφερε...
 
«Θα μας ενδιέφερε να μας κάνετε συγκριτικό με Mercedes ή BMW»(!!) Τα λόγια αυτά ανήκουν σε στέλεχος εταιρίας όταν ζητήσαμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο της για συγκριτική δοκιμή με άλλο ανταγωνιστικό του. Επιλεκτική δημοσιογραφία; Ε, ναι! Τελικά, οι περισσότερες εταιρίες (αν όχι όλες), αυτό επιδιώκουν.
Κι ενώ δεν πάει πολύς καιρός όπου ευθέως και ανοιχτά σας ζητούσαμε, αλήθειες που προκύπτουν μέσα από τα ρεπορτάζ που κάνουμε, να τις διαδίδετε, έγινε κι αυτό. Ζητήσαμε από στέλεχος εταιρίας εκπροσώπησης αυτοκινήτων να μας παραχωρηθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο της για μία συγκριτική δοκιμή για το περιοδικό «ΙΧ αυτοκίνητο motor SHOW» και κατ’ επέκταση για την ιστοσελίδα μας, «ixauto.gr». Αφού πρώτα μας ρώτησαν ποιο θα ήταν το «αντίπαλο» μοντέλο, μας έβαλαν σε αναμονή επικοινωνίας από μέρους τους για να δούνε τον προγραμματισμό. Με πάσα επιφύλαξη, καθώς μας γνωστοποιήθηκε εξ αρχής ότι πολύ πιθανό να μην είναι διαθέσιμο στις ημερομηνίες που ζητούσαμε. Λίγο αργότερα, σε επικοινωνία του ίδιου του στελέχους της εταιρίας μαζί μας, μάς επιβεβαιώθηκε το με επιφύλαξη εξ αρχής λεγόμενο, ενώ ήρθε και η «μαγική» φράση στο τέλος, σαν κερασάκι στην τούρτα. «Θα μας ενδιέφερε συγκριτικό με Mercedes, BMW... αν ποτέ κάνετε...»(!!)
Κατ’ αρχήν δεν ανεχόμαστε να μας προτείνουν οι ίδιες οι εταιρίες το τι θέλουν από δημοσιογραφικής πλευράς. Δικαίωμά τους να κάνουν τη δουλειά τους όπως νομίζουν. Κι όταν κάτι δεν κάνουν σωστά, ή υποπίπτουν σε «φάουλ», εμείς πρέπει να είμαστε εδώ, επί των επάλξεων, να το «σφυρίζουμε». Αυτή είναι η δουλειά μας. Η κριτική, όταν γίνεται αμερόληπτα, βοηθάει και τις ίδιες τις εταιρίες να γίνονται καλύτερες, τόσο για τα προϊόντα που εκπροσωπούν στην αγορά όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον καταναλωτή, τον εν δυνάμει πελάτη τους.
Οι δικοί μας «πελάτες» είστε εσείς. Εσάς υπηρετούμε. Για σας αγωνιζόμαστε. Από εσάς παίρνει δύναμη ο δικό μας λόγος. Εσείς δίνετε την βαρύτητα ενός ΜΜΕ, όταν διαπιστώνετε ότι φροντίζει μέσα από τα άρθρα του, να σας ενημερώνει σωστά, ότι σας αντιμετωπίζει με σεβασμό και ειλικρίνεια. Κάνουμε τη δουλειά μας εδώ και 60 χρόνια, όπου ποτέ δεν δώσαμε το δικαίωμα για αμφισβήτηση της αλήθειας ενός δημοσιεύματος που να αφορά δοκιμή και αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου. Φυσικά, άνθρωποι είμαστε κι εμείς. Κάπου, κάπως, κάποτε, μπορεί να υποπέσουμε σε λάθη. Το αναγνωστικό κοινό όμως είναι αυτό που θα μας κρίνει και θα μας καταδικάσει, αν το εξαπατούμε, ή θα μας επαινέσει, σε αντίθετη περίπτωση. Όχι τα στελέχη των εταιριών του χώρου του αυτοκινήτου. Αυτοί, κοιτάζουν το εμπορικό τους όφελος και τίποτα παραπάνω.
Το γεγονός ότι πολλές φορές τα ΜΜΕ συνάπτουν εμπορική σχέση με τις εταιρίες των οποίων προϊόντα και υπηρεσίες προβάλλονται έμμεσα από αυτά, δε σημαίνει ότι οι τελευταίες εξαγοράζουν τη σιωπή των πρώτων, το λόγο τους, το μυαλό ή τη συνείδησή τους. Αυτό, πρέπει να το καταλάβουν καλά τα στελέχη των εταιριών. Τα έντυπα και γενικότερα τα ΜΜΕ του κλάδου του αυτοκινήτου, δεν (πρέπει να) είναι ο εμπορικός συνεργάτης των εισαγωγέων αυτοκινήτων και μόνο. Η όποια εμπορική σχέση πηγάζει μεταξύ τους, θα πρέπει να μην επηρεάζει ή επηρεάζεται από τον δημοσιογραφικό λόγο, δικαίωμα του πολίτη στην αρτιότερη ενημέρωσή του για θέματα που τον αφορούν, ως πολίτη ή ως καταναλωτή.
Αυτή τη φορά αγαπητοί μας «συνεργάτες» σας τη χαρίζουμε. Αν υπάρξει όμως συνέχεια, είτε από την ίδια πλευρά είτε από οποιονδήποτε άλλο, να ξέρετε εκ των προτέρων ότι θα σας εκθέσουμε στο «λαϊκό δικαστήριο», τον αναγνώστη-πολίτη-καταναλωτή-πελάτη σας. Είναι καλό για μας, όλους μας, ο κόσμος όλος, να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να ρίξουν «στάχτη» στα μάτια των πολιτών, μέσα από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Άλλωστε, υπάρχει και μία λαϊκή παροιμία που δίνει την πραγματική εικόνα των εμπορικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο: «Εγώ στραβώνω και πουλώ, εσύ βλέπε και παίρνε».
 
Δημήτρης Σπυράκης
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕ

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων, Είδη Φανοποιΐας & Μηχανικά Μέρη
Αθηνών 208, 124 61 Χαϊδάρι
Τηλ.: +302105822227, +302105822228, +302105822229
Fax: +302105822437, +302105822501
Αρκαδίας, θέση Μακρύ Λιθάρι (Κεντρική Αποθήκη), 193 00 Ασπρόπυργος
Τηλ.: +302105572183-4
E-mail: papaloudis@hol.gr, Website: www.papaloudis.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα