IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Αντίο νεράκι!
 
Αυτό φαίνεται πως θα πουν σε λίγα χρόνια οι πολίτες της Αθήνας, καθώς το υπερπολύτιμο αγαθό της φύσης, λόγω των κλιματικών αλλαγών αλλά και της σημαντικής αύξησης του πληθυσμού, θα εκλείψει... Τα ποτάμια στερεύουν. Η στάθμη του νερού στις λίμνες χαμηλώνει όλο και πιο πολύ και οι πάγοι στους πόλους της Γης λιώνουν διαρκώς. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολα χρόνια. Βέβαια, οι τρομακτικές αλλαγές δεν αναμένονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σίγουρα, οι σημερινές γενιές δεν θα ζήσουν για να καμαρώσουν τις «επιτυχίες» των προηγούμενων, αλλά και τις δικές τους.
Πόσο προφητικές είναι τελικά ορισμένες κινηματογραφικές ταινίες; Έρχεται στο μυαλό μου η ταινία «Υδάτινος Κόσμος» με τον Κέβιν Κόστνερ στο ρόλο του βασικού πρωταγωνιστή. Οι πάγοι έλιωσαν και η θάλασσα «καταβρόχθισε» κάθε σπιθαμή στεριάς. Και η φαντασία του κινηματογραφικού έργου τελικά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Οι πάγοι λιώνουν και η θάλασσα δεν... αστειεύεται. Από την άλλη, έρχεται μια ξηρασία άνευ προηγουμένου.
Η φύση δίνει συνεχώς μηνύματα κινδύνου στους αλαζόνες ανθρώπους. Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Το νερό δεν είναι απλά η βάση και το στοιχείο που καλύπτει το 75% της στεριάς και του σώματός μας, αλλά το μοναδικό απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη κάθε ζωντανού οργανισμού, χλωρίδας ή πανίδας. Χωρίς αυτό, μετράμε ώρες (2-3 ημέρες οι αντοχές του ανθρώπου χωρίς νερό). Ας δώσουμε προσοχή στο διαφαινόμενο πρόβλημα. Δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια χρόνου.
Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά το νερό είναι η ποιότητά του. Το δίκτυο υδροδότησης των μεγάλων πόλεων και περισσότερο της υπερ-πληθυσμικής πρωτεύουσας, είναι «αρχαίο» και μεγάλο μέρος των σωληνώσεων χρειάζεται «ανακύκλωση». Όσο καθαρό κι αν είναι το νερό που εισέρχεται σ’ αυτές, τόσο ακατάλληλο και επιβλαβές μπορεί να είναι για την υγεία μας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού. Αν εξαιρέσουμε την τιμή «χονδρικής» των συσκευασιών των 6 φιαλών 1,5 λίτρου έκαστης, το κόστος ανά φιάλη στον διψασμένο τελικό καταναλωτή είναι τόσο υψηλό, όσο περίπου κι ένα λίτρο υγρών καυσίμων. Αν πριν από μερικές δεκαετίες λέγαμε ότι θα πληρώνουμε το νερό ακριβότερα από τη βενζίνη, θα εισπράτταμε γέλωτες και τον χλευασμό των συνανθρώπων μας. Να που σήμερα όμως, κάτι τέτοιο επαληθεύεται.
 
Δημήτρης Σπυράκης
  
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Audi
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ιερά Οδός 176, 122 42 Αιγάλεω Αττικής
Τηλ.: +302103428671, Fax: +302103421286
E-mail: audiinfo@filippaios.gr, Website: www.filippaios.gr

 

 
Χρήσιμα