IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Pirelli Cinturato P7: Συνεχίζοντας την παράδοση
20% της συνολικής κατανάλωσης των οχημάτων επηρεάζεται απ’ τα ελαστικά, που αποτελούν ένα απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια, ως το μοναδικό σημείο επαφής των οχημάτων με το δρόμο.
ΤοCinturato P7 εγγυάται επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας και της οικονομίας (βελτίωση 4,2%), χάρη στις καινοτόμες λύσεις που υιοθέτησε το τμήμα R&D της Pirelli. Ασφάλεια και οικολογία μπορούν να συνυπάρχουν, χωρίς να υπονομεύεται η συμπεριφορά του οχήματος. Ασφαλής οδήγηση σημαίνει μείωση της φθοράς του ελαστικού, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον, χάρη στη μικρότερη κατανάλωση άρα και την επακόλουθη μείωση των βλαβερών εκπομπών ρύπων. Ωστόσο, για μεγαλύτερη ασφάλεια και περιβαλλοντική συμβατότητα, απαιτείται κάτι παραπάνω από ένα ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, το ελαστικό θα χρειαστεί τακτικούς ελέγχους πίεσης.
Οικολογικές επιδόσεις
Η Pirelli παρουσιάζει το Cinturato P7, το πρώτο eco ελαστικό υψηλών επιδόσεων για αυτοκίνητα μεσαίας και υψηλής ιπποδύναμης. Το ελαστικό προσφέρει οικονομία, ασφάλεια σε όλες τις οδικές επιφάνειες καλή συμπεριφορά, αλλά είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Το P7 ολοκληρώνει τη σειρά Cinturato, της οποίας οι εκδόσεις P4 και P6 για οχήματα μεσαίας ιπποδύναμης λανσαρίστηκαν το 2008. Το νέο ελαστικό διατίθεται στην αγορά ελαστικών αντικατάστασης από Μάιο του 2009, ενώ τοποθετείται σε νέα μοντέλα Audi,Mercedes,Alfa Romeo, BMW και Volvo για τα νέα τους, υψηλού κύρους οχήματα στην κατηγορία των μεγάλων οχημάτων.
Σύγχρονες τεχνολογίες και απόλυτη ασφάλεια
ΤοCinturato P7 χρησιμοποιεί προηγμένα υλικά και σύγχρονες τεχνικές κατασκευής. Γόμες, υλικά, δομή και σχεδίαση πέλματος, όλα εξελίχθηκαν ανάλογα, προκειμένου να διασφαλιστούν σταθερές επιδόσεις σ’ όλη τη διάρκεια της ενεργούς ζωής του ελαστικού, σ’ ό,τι αφορά τον περιορισμό βλαβερών ρύπων, τη μείωση θορύβων, το λειτουργικό κόστος, τις μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος και τη συμπεριφορά. Το οικολογικό προφίλ του Cinturato P7 αποκαλύπτει ένα ελαστικό που κατασκευάζεται αποκλειστικά από υλικά χωρίς αρωματικά έλαια, διασφαλίζοντας μία συνολική μείωση κατανάλωσης ως 4%, και 30% λιγότερο θόρυβο. Στον τομέα της ασφάλειας, το P7 προσφέρει αυξημένες επιδόσεις στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, της τάξεως των δύο και του ενός μέτρου αντίστοιχα.
Πράσινες επιδόσεις
Η τεχνολογίαPirelli προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στην οικολογία και την οδική ασφάλεια. Εκτός από το Cinturato P7, όλες οι προσπάθειες του Pirelli Group στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) εστιάζονται στις πράσινες επιδόσεις και τους επόμενους μήνες θα λανσαριστούν πολυάριθμες καινοτομίες, οι οποίες θα αποτελέσουν σταθμό για όλη τη βιομηχανία, όπως συνέβη με το radial Cinturato τη δεκαετία του 1950 και το χαμηλό προφίλ στη δεκαετία του 1970. Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν τμήμα μιας παγκόσμιας, ενιαίας, οικολογικής φιλοσοφίας.
Με γνώμονα την ασφάλεια και την οικονομία
Το Cinturato P7 εξελίχθηκε για πιο ισχυρά αυτοκίνητα, ένα ελαστικό που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά των P4 καιP6, σηματοδοτώντας μία πρόκληση πρωτοφανή στον κόσμο του αυτοκινήτου, ένα υψηλών επιδόσεων, περιβαλλοντικά συμβατό ελαστικό που δεν θυσιάζει ούτε το κράτημα ούτε την ασφάλεια, και μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση και τους βλαβερούς ρύπους. Η ασφάλεια, η οποία μαζί με άλλα κριτήρια υψηλής απόδοσης ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς στην έρευνα της Pirelli, και η οποία είχε ήδη μεγιστοποιηθεί στη δεκαετία του 1950, είναι ένα ακόμα θεμελιώδες στοιχείο που υποστηρίζει τη σχεδίαση του νέου Cinturato. Το νέο ελαστικό εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, βελτιώνει το κράτημα στις στροφές και σε βρεγμένους δρόμους, ενώ πάνω από όλα μειώνει την απόσταση φρεναρίσματος.
Ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει με 80 χ.α.ώ. σε βρεγμένο δρόμο χρειάζεται 11% μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος (29,9 αντί 34 μέτρα), ενώ από τα 100 χ.α.ώ. σε στεγνό δρόμο, η απόσταση φρεναρίσματος είναι κάτι παραπάνω από 38 μέτρα αντί των 40,5 μέτρων που απαιτούν εφάμιλλα ελαστικά. Το Cinturato P7 προσφέρει ασφάλεια και κράτημα χάρη στις καινοτόμες γόμες και τη σχεδίαση πέλματος με 4 φαρδιές, διαμήκεις αυλακώσεις κι ένα ενισχυμένο εξωτερικό ώμο που παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια σε βρεγμένες επιφάνειες. Ειδικότερα, η σχεδίαση πέλματος επιτρέπει την απομάκρυνση νερού της τάξεως των 7 χλστ. που ισοδυναμεί με 30 λίτρα/1’’ με 80 χ.α.ώ. (υπολογισμός με ελαστικά 225/50 R17). Το πλεονέκτημα αυτών των βελτιώσεων σε βρεγμένο δρόμο είναι καλύτερο κράτημα σε στροφές και 2% μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στα 80 χ.α.ώ. Σε στεγνό δρόμο, η απόσταση φρεναρίσματος από 100 χ.α.ώ. είναι 5% μικρότερη. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Τρίπολης-Άργους, 221 00 Τρίπολη
Τηλ.: +302710242858, Fax: +302710241115
E-mail: tzavaras-sa@tri.forthnet.gr, Website: www.tzavaras.com.gr
 
Χρήσιμα