IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Νέες μειωμένες τιμές για το Nissan Micra
Η Nissan προσφέρει τώρα το Micra με έκπτωση 1.200 ευρώ, καθιστώντας μ’ αυτό τον τρόπο ακόμα πιο δελεαστική την αγορά του. Χαρακτηριστικά, για την αρχική έκδοση Motiva, η τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της κρατικής απόσυρσης, ανέρχεται στις 8.930 ευρώ.
Το νέο Peugeot 107 και στην Ελληνική αγορά
Το Peugeot 107 ανανεώθηκε και διατίθεται ήδη και στην Ελληνική αγορά. Η «φρέσκια» εμφάνισή του, τα πολλά μοντέρνα χρώματα και τα νέα φωτιστικά σώματα είναι τα νέα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Οι τιμές του νέου 107 ξεκινούν από 9.740 (3θυρο Access) και 10.090 (5θυρο Access).
Προγράμματα επέκτασης εγγύησης για Audi και VW
Η Kosmocar ΑΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των Audi και VW και η Μapfre Asistencia, μέλος της Mapfre SA, συνεργάστηκαν στη διάθεση προϊόντων επέκτασης εγγύησης. Τα προγράμματα επέκτασης εγγύησης αφορούν όλα τα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα VW και τα Audi.
Πιθανό κλείσιμο εργοστασίων της GM σε Αγγλία και Γερμανία
Οι διευθυντές της Opel θα υποβάλουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που πιθανόν θα περιλαμβάνει το κλείσιμο 2 εργοστασίων στην Ευρώπη για τη μείωση της ικανότητας παραγωγής κατά περίπου 30%.
Από κοινού κινητήρες με την Κινεζική SAIC της GM για το νέο μίνι της Opel
Η νέα οικογένεια μικρών κινητήρων βενζίνης της Opel αναμένεται στο σαλόνι του Παρισιού (Σεπτέμβριος 2012). Η μητρική της Opel, η GM και η Κινέζικη εταίρος της, η SAIC, δουλεύουν από κοινού για την ανάπτυξη μιας οικογένειας μικρών κινητήρων με 3 και 4 κυλίνδρους, 1.0-1.4 λίτρα.
Στο τελικό στάδιο δοκιμών το νέο Mercedes Citan
Πριν λίγες μέρες, στην πόλη Arjeplog, το Citan απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στα υπάρχοντα επαγγελματικά οχήματα Mercedes, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις δοκιμές σε δύσκολες πίστες. Στόχος ήταν ο έλεγχος της ποιότητας του αμαξώματος και των υλικών του εσωτερικού.
Δυναμική παρουσία της Porsche στην Techno Classica 2012
Η Porsche Classic έδωσε δυναμικά το παρόν 21-25 Μαρτίου στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κλασικών μοντέλων του κόσμου, στο Essen της Γερμανίας, παρουσιάζοντας την εκτενή γκάμα των υπηρεσιών της, σ’ ένα περίπτερο διπλάσιας επιφάνειας απ' αυτό της προηγούμενης χρονιάς.
Τους πλούσιους Νιγηριανούς έβαλε στόχο η Porsche
Η Porsche άνοιξε επίσημα μια νέα αντιπροσωπεία αυτοκινήτων την Παρασκευή 23 Μαρτίου (2012) στην καρδιά της πλουσιότερης περιοχής του Λάγος, τη Victoria Island, ένας τόπος με μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις εκατομμυριούχων στον κόσμο.
Το ελαστικό Goodyear Spring Tire πάει στη Σελήνη
Το Goodyear Spring Tire, που αναπτύχτηκε σε συνεργασία με τη NASA, αντιπροσωπεύει μια μελλοντική φιλοσοφία ελαστικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην εξερεύνηση των εξωτερικών ορίων του διαστήματος και ίσως στις πιο σκληρές και αφιλόξενες περιοχές στη Γη.
60.000 Ford Ρουμάνικης παραγωγής το 2012
Η Ford σχεδιάζει να παράγει περίπου 60.000 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας το 2012 και να αυξήσει την παραγωγή σε 105.000 οχήματα το 2013, όπως δήλωσε την Πέμπτη 22 Μαρτίου (2012) ο διευθυντής του εργοστασίου της Ρουμανίας, κ. Jan Gisen.
800 νέες θέσεις εργασίας της VW στις ΗΠΑ
Ο όμιλος VW της Αμερικής, εν μέσω αύξησης των πωλήσεων του νέου Passat, θα προσθέσει 800 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό του στις ΗΠΑ για να αυξήσει την παραγωγή του μεσαίου sedan. Η κίνηση αυτή θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου σε 3.500 τέλος του 2012.
Έναρξη παραγωγής του νέου Lexus GS 450h
Η παραγωγή του Lexus GS 450h υψηλών επιδόσεων, του τελευταίου μοντέλου της νέας γενιάς GS, ξεκίνησε ήδη στο εργοστάσιο Tahara της επαρχίας Aichi της Ιαπωνίας. Οι πωλήσεις του GS 450h θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2012 σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές.
Συνεχίζεται η αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων στη Ρωσία
Οι Ρωσικές πωλήσεις αυτοκινήτων φαίνεται να αυξάνονται 6% σε σχέση με το 2011 σε 2.800.000 μονάδες το 2012, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Alexei Rakhmanov. Η πρόβλεψη δείχνει μια επιβράδυνση από την αύξηση 23% στο 1ο 2μηνο του 2012.
Προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς αυτοκινήτου του Ιράκ
Η 5η σε μέγεθος αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο χώρα και με έναν πληθυσμό μεγαλύτερο από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ προσελκύει την προσοχή των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η GM, η Ford και ο όμιλος VW.
Αύξηση πωλήσεων και κερδών ανακοίνωσε η Porsche
Η Porsche δήλωσε ότι τα ετήσια κέρδη της το 2011 αυξήθηκαν 22%, λόγω της συνεχής ζήτησης του SUV Cayenne. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 2,05 δις ευρώ, από 1,67 δις ευρώ το προηγούμενο έτος, όπως δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.
Διπλασιασμό του παγκόσμιου δικτύου της σχεδιάζει η Maserati
Η Maserati θέλει να διπλασιάσει παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων της από το τέλος του 2013 για να αξιοποιήσει μια επίθεση μοντέλων που αναμένεται να προκαλέσει μια δεκαπλάσια αύξηση των πωλήσεων από τα μέσα της δεκαετίας.
Μείωση παραγωγής και προσωπικού στη μονάδα παραγωγής Renault της Σλοβενίας
H Σλοβενική μονάδα της Renault ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή από τον Απρίλιο μειώνοντας παράλληλα και το εργατικό δυναμικό της 13% (περίπου 2.220 εργαζόμενοι), λόγω της συρρίκνωσης των πωλήσεων στην Ευρώπη.
Ο όμιλος Inchcape ποντάρει στις αναδυόμενες αγορές
Η πολυεθνική εμπορίας αυτοκινήτων Inchcape δημοσίευσε υψηλότερα κέρδη στο σύνολο του έτους, καθώς η ζήτηση για premiumοχήματα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τις αναδυόμενες αγορές οδήγησε στην ανάπτυξη, αντισταθμίζοντας τα ζητήματα προσφοράς στην Ιαπωνία.
Η Ιταλία δεν θα δώσει κίνητρα στην αγορά αυτοκινήτου
Η Ιταλία δεν εξετάζει νέα κίνητρα για τον τομέα των αυτοκινήτων, όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας, κ. Corrado Passera, σε συνέντευξή του την Κυριακή 11 Μαρτίου (2012) στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore. «Δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με αυτό πάνω στο τραπέζι...».
4.000 νέες προσλήψεις από τη BMW το 2012
Η BMW σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 4.000 νέους υπαλλήλους κατά το τρέχον έτος (2012), αυξάνοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της σε περισσότερους από 104.000 ανθρώπους, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Norbert Reithofer.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
QUICK FIT by CAR CENTER (ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ & ΣΙΑ ΟΕ)

Ελαστικά, Ζάντες, Ευθυγραμμίσεις
Δημοσθένους 8 & Πεντέλης (όπισθεν Λεωφ. Αμφιθέας), 175 64 Π. Φάληρο
Τηλ.: +302109422250, +302109428157 (4 γραμμές), Fax: +302109402904
E-mail: carcenter@ath.forthnet.gr, Website: www.center.gr/carcenter

 

 
Χρήσιμα