IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Η Κίνα οδηγεί την αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων της VW
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της VW αυξήθηκαν 7% σε 526.300 μονάδες το Σεπτέμβριο (2013), σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου (2013). Η VW ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη στην Κίνα βοηθάει τη μάρκα στους εμπορικούς της στόχους.
Η Aston Martin σταματάει την πώληση του μικρού remake Cygnet
Το μικρό Cygnet, αναμφίβολα το πιο ασυνήθιστο αυτοκίνητο που φέρει το σήμα Aston Martin, φαίνεται ότι προορίζονται να καταλήξει ως τίποτα περισσότερο από μια υποσημείωση στην ιστορία της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η μάρκα επιβεβαίωση την διακοπή της παραγωγής του.
Το νέο Kia Pro_cee’d και στην Ελληνική αγορά
Το νέο Pro_cee’d, από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Kia, αφίχθη και στην Ελληνική αγορά, ελπίζοντας να επαναλάβει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του. H τιμή του 1.4 Diesel Uptown είναι 15.340 ευρώ (με απόσυρση) και του 1.4 Instyle 12.500 ευρώ (με απόσυρση).
Τριπλασιασμός των premium πωλήσεων στη Βραζιλία έως το 2017
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πολυτελείας Audi και Mercedes ετοιμάζονται για την κατασκευή αυτοκινήτων και πάλι στη Βραζιλία, μετά την αποχώρησή τους τη δεκαετία του 2000, σε ένα στοίχημα ότι η αγορά της χώρας για τα πολυτελή οχήματα ενδέχεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2017.
Η Toyota παραμένει πολυτιμότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων
Η Toyota παραμένει η πιο πολύτιμη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, ακολουθούμενη από τις Γερμανικές αντιπάλους της, Mercedes και BMW, σύμφωνα με νέα έρευνα για τα 100 πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα, με τη Hyundai να εισέρχεται στο Top-50 για πρώτη φορά.
Αυξήθηκαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo και τον Σεπτέμβριο
Η Volvo Cars, δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν 14% από έτος σε έτος τον Σεπτέμβριο (2013), ο 3ος συνεχόμενος μήνας με αύξηση των παραδόσεων της εταιρίας, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στην Κίνα και την Ευρώπη. Η εταιρία πούλησε 40.952 αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο.
Και νέα αύξηση πωλήσεων στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο
Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Βρετανία αυξήθηκαν 12% το Σεπτέμβριο (2013) στο υψηλότερο μηνιαίο συνολικά σε περισσότερα από 5 χρόνια. Οι ταξινομήσεις ανήλθαν σε 403.136 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008.
Σε πλήρη παραγωγή το εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία
Η Hyundai σχεδιάζει να κατασκευάσει 300.000 αυτοκίνητα το 2013 στο εργοστάσιό της στην Τσεχία και να κρατήσει την παραγωγή σε πλήρη δυναμικότητα τα επόμενα χρόνια. Το εργοστάσιο παρήγαγε 303.035 αυτοκίνητα το 2012, το 1ο έτος πλήρους χωρητικότητας.
Η αύξηση του ΦΠΑ συγκράτησε τη μείωση πωλήσεων στην Ιταλία
Μια αύξηση του ΦΠΑ συνέβαλε στον περιορισμό της μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο (2013) στο 3%, είπαν οι αντιπρόσωποι, όπου η αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας του ΦΠΑ στο 22%, βοήθησε για μία τεχνητή διόγκωση της ζήτησης τον Σεπτέμβριο (2013).
Η Opel θα μειώσει την παραγωγή των Adam και Corsa
Η Opel θα μειώσει την παραγωγή των Adam και Corsa στο εργοστάσιό της στο Eisenach της Γερμανίας για αρκετές ημέρες μέσα στον Οκτώβριο (2013). Η Opel άρχισε την παραγωγή του Adam τον Ιανουάριο (2013) και παρήγαγε 41.000 μονάδες το 1ο 7μηνο, μέσα στο οποίο πούλησε 27.214 Adam στην Ευρώπη.
Η Γερμανία αύξησε την παραγωγή αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο
Η Γερμανική παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε 14% σε 515.200 οχήματα τον Σεπτέμβριο (2013), λόγω της ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό, δήλωσε η ένωση της βιομηχανίας αυτοκινήτων της χώρας, VDA. Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά μόλις 1% σε 247.199 οχήματα τον Σεπτέμβριο.
Η Porsche εστιάζει την παραγωγή της νέας Panamera στη Λειψία
Η Porsche θα επικεντρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την παραγωγή της επόμενης γενιάς της 4-θυρης Panamera στο εργοστάσιό της στη Λειψία της Γερμανίας, είπαν πηγές με άμεση γνώση του θέματος, μια κίνηση που θα μπορούσε να απειλήσει τις θέσεις εργασίας στη μητρική VW Group.
Η BMW φρενάρει τις επενδύσεις στη Νότια Αφρική λόγω απεργιών
Ο όμιλος BMW θα σταματήσει την επέκταση στη Νότια Αφρική, καθώς απεργίες την έχουν διαταράξει τους τελευταίους 2 μήνες. Τα εργοστάσια των BMW, Toyota και VW, έκλεισαν για 3 εβδομάδες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (2013), όταν οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας αύξηση μισθών.
Η Audi σχεδιάζει να λανσάρει το μεσαίο συμπαγές SUV Q1 το 2016
Η Audi σχεδιάζει να ενταχθεί στην αναπτυσσόμενη κατηγορία της Ευρώπης, των μεσαίων συμπαγών SUV/crossover, με ένα νέο μοντέλο που θα ονομάζεται Q1, σύμφωνα με Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου. Αν παραχθεί, το Q1 θα ξεκινήσει το 2016 και θα είναι το πρώτο premium-entry στην κατηγορία.
Επαγγελματικά οχήματα Opel για την Japan Tobacco στην Ελλάδα
H Japan Tobacco Inc. ανήκει στο πανευρωπαϊκό πελατολόγιο της Opel και μέσω της εταιρίας που διακινεί τα προϊόντα της στην Ελλάδα, εκδήλωσε το ενδιαφέρον ανανέωσης του στόλου της, καταλήγοντας σε μια τελική σειρά 84 μονάδων, ελαφρών φορτηγών Opel.
Έλληνες τεχνικοί πρωτεύουν στον διαγωνισμό Audi Twin Top 2013
Η Κοsmocar AE συμμετείχε στον διαγωνισμό Audi Twin Cup που διεξάγεται κάθε χρόνο από την Audi AG, με την ομάδα της εταιρίας Karenta-Θεσσαλονίκης, που είχε αναδειχθεί νικήτρια σε εθνικό επίπεδο. Η Ελληνική τεχνική ομάδα αναδείχθηκε η καλύτερη ομάδα τεχνικού τομέα παγκοσμίως.
Στην Ισπανία θα παραχθούν τα μελλοντικά minivans Opel και PSA
Το Opel εργοστάσιο της General Motors στη Zaragoza της Ισπανίας θα παράγει μελλοντικά μεσαία πολυμορφικά για την Opel και τον όμιλο PSA/Peugeot-Citroen. Τα μοντέλα θα πρέπει να βασίζεται σε μια πλατφόρμα του ομίλου PSA, δήλωσε η Opel την Τρίτη 1η Οκτώβρη 2013.
Νέο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων Mercedes στη Βραζιλία
Η Daimler δήλωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στη Βραζιλία για την κατασκευή αυτοκινήτων Mercedes, στη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής, για να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση και να παρακάμψει τους υψηλούς φόρους εισαγωγής που περιορίζουν την ανάπτυξή της στη χώρα.
Η Κινεζική Changan ξεκινάει πωλήσεις στη Ρωσία από το 2014
Η Changan Automobile Co. σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014 στη Ρωσία, μία δημοφιλής εξαγωγική αγορά για τις Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Chongqing Business Daily.
Στις 860.000 οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Τουρκία το 2013
Οι πωλήσεις οχημάτων στην Τουρκία μπορεί να ανέλθουν σε 820-860.000 μονάδες το 2013, από 777.761 το 2012, προέβλεψε ένα όργανο του κλάδου. Όμως, ο γενικός γραμματέας της ένωσης διανομέων αυτοκινήτων της Τουρκίας κ. Hayri Erce, είπε ότι η συρρίκνωση είναι δυνατή το 2014.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ

Ελαστικά, Ζάντες, Ζυγοσταθμίσεις, Επισκευές ζαντών Auto-Moto
Δημητρίου Γούναρη 56, 166 74 Γλυφάδα Αττικής
Τηλ.: +302109626466, E-mail: info@elastika-patsiaouras.gr
Website: http://elastika-patsiaouras.gr/
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα