IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Στην Ισπανία η παραγωγή του μικρομεσαίου συμπαγούς της Nissan
Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα συμπαγές αυτοκίνητο στο εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, παρά τις ελπίδες των Γαλλικών συνδικάτων ότι το μοντέλο θα πρέπει να γίνει σε ένα από τα εργοστάσια της συμμαχικής Renault στη Γαλλία.
Η VW δίνει το πράσινο φως για την παραγωγή του Bentley SUV
Το νέο SUV της Bentley έχει εγκριθεί για την παραγωγή από την μητρική VW, αναφέρει σε δημοσίευμά της μία Γερμανική εφημερίδα. Το εποπτικό συμβουλίου της VW έχει συμφωνήσει να κατασκευαστεί ένα υπερπολυτελές όχημα που θα βασίζεται στο πρωτότυπο EXP 9F.
Για 4η χρονιά χωρίς κερδοφορία η Suzuki στην Ευρωπαϊκή αγορά
Η Suzuki έχει να δηλώσει κέρδος για τις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητές εδώ και 4 χρόνια και δεν μπορεί να πει πότε θα σταματήσει να μετράει ζημιές στη Γηραιά ήπειρο, είπε ο περιφερειακός επικεφαλής της εταιρίας σε ένα Γερμανικό έντυπο επιχειρηματικού χαρακτήρα.
Στο Τορίνο η κατασκευή των SUV Maserati και Alfa Romeo
Η Fiat θα κατασκευάσει το νέο SUV Maserati Levante στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, πηγές από την εργατική ένωση ανέφεραν στην Automotive News Europe. Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να κατασκευάσει επίσης ένα SUV για την Alfa Romeo στο ίδιο εργοστάσιο.
Μάρκα χαμηλού κόστους εξετάζει ο όμιλος Fiat
Η Fiat εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια χαμηλού κόστους μάρκα για να ανταγωνιστεί την Dacia της Renault, είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Sergio Marchionne. Αν εγκριθεί, τα αυτοκίνητα της μάρκας θα κατασκευαστούν εκτός Ευρώπης, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
Ξεκίνημα από το σαλόνι της Γενεύης για το νέο Opel Cascada
Εστιάζοντας στην κορυφή της γκάμας Opel, το νέο μεσαίο cabrio Cascada με κομψές επιμήκεις γραμμές, υψηλά ποιοτικά στάνταρ και μία αεροδυναμική μαλακή οροφή, θα κάνει ντεμπούτο στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου 2013).
Στην Κινεζική Geely ο κατασκευαστής των Βρετανικών μαύρων ταξί
Η Κινεζική Zhejiang Geely Holding Group Co. συμφώνησε να αγοράσει την Manganese Bronze Holdings, τη διασωθείσα εταιρία κατασκευής των παραδοσιακών μαύρων ταξί του Λονδίνου, μετά την υπό επιτήρηση διοίκηση. Η Zhejiang Geely θα καταβάλει 11.040.000 λίρες (12.800.000 ευρώ) για την εταιρία.
Νέοι στόχοι για το 2022 της VW, ήδη κοντά σ’ αυτούς του 2018
Τα κορυφαία στελέχη της VW καταρτίζουν νέους στόχους επέκτασης που απλώνονται μέχρι και 9 χρόνια μπροστά, καθώς η σταθερή αύξηση του όγκου ήδη προωθεί την αυτοκινητοβιομηχανία σε κοντινή απόσταση από τον τρέχοντα στόχο των πωλήσεων της για το 2018.
Η Honda υποστηρικτής διεθνούς γυναικείας ποδηλατικής ομάδας
Η Honda ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη νεοσύστατη γυναικεία ποδηλατική ομάδα Wiggle Honda Women’s Pro Cycling Team, η οποία ιδρύθηκε το 2012 από την αυστραλιανή πρωταθλήτρια ποδηλασίας Rochelle Gilmore. Η συνεργασία συμπεριλαμβάνει την παροχή 4 νέων Accord και 2 νέων CRV.
Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία ξεκινούν το 2013 με ανάκαμψη πωλήσεων
Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, μετά την πτώση τους, αυξήθηκαν σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία τον Ιανουάριο (2013), αφήνοντας πολλές ελπίδες για ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η BMW πουλάει τη Husqvarna και στρέφεται στις δικές της μηχανές
Ο όμιλος BMW συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα παραγωγής αγωνιστικών εκτός δρόμου μοτοσικλετών Husqvarna, για να επικεντρωθεί στη δική της μονάδα δικύκλων, BMW Motorrad. Η Pierer Industrie που κατέχει το 51% στην KTM, είναι ο νέος αγοραστής της υπεραιωνόβιας μάρκας μοτοσικλετών.
Η Daimler διείσδυσε με 12% στην Κινεζική Beijing Automotive
H Daimler με 640.000.000 ευρώ, μπαίνει μέτοχος με μερίδιο 12% στη μονάδα αυτοκινήτων του Κινέζου εταίρου της, Beijing Automotive Group και θα πάρει 2 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο, δήλωσε η εταιρία την Παρασκευή 1η Φλεβάρη 2013. Η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί τέλος 2013 με αρχές 2014.
Ψηφιακή έκθεση αυτοκινήτων της Audi στην πρωτεύουσα της Κίνας
Η Audi υιοθετεί μια νέα προσέγγιση στην Κίνα, θέτοντας σε λειτουργία την ψηφιακή έκθεση αυτοκινήτων Audi City Beijing στο Πεκίνο την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στο κέντρο της μητρόπολης στο βόρειο τμήμα της Κίνας, η πρώτη ψηφιακή έκθεση αυτοκινήτων της Audi στην Ασία.
Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Audi για την Ασία στο Πεκίνο
Με την έναρξη του νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της Audi στο Πεκίνο για την Ασία, η Audi AG ενισχύει περαιτέρω την ικανότητα καινοτομίας της στην Ασία και την εμβάθυνση της συνεργασίας με το συνεργάτη της FAW-VW στην Κίνα.
Η GM αναβαθμίζει το παγκόσμιο κέντρο κινητήρων στο Pontiac
Η General Motors επενδύει 200.000.000 δολάρια (147.400.000 ευρώ) στο παγκόσμιο κέντρο κινητήρων στο Pontiac του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, μέρος ενός προγράμματος για την εδραίωση των εργασιών που γίνονται αλλού και να επιταχύνει την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών κινητήρων.
Μερίδιο από τις πωλήσεις-ρεκόρ ζητούν οι εργαζόμενοι στην VW
Οι εργαζόμενοι στα Γερμανικά εργοστάσια της VW μπορεί να ζητήσουν 6,5% καλύτερο μισθό το 2013, απαιτώντας ένα μερίδιο από τις πωλήσεις ρεκόρ της εταιρίας. Η Γερμανική εργατική ένωση IG Metall μπορεί να ωθήσει μια αξίωση αμοιβής 5-6,5% για περίπου 100.000 εργαζομένους σε 6 εργοστάσια της VW.
Τρενάρει την παραγωγή του Passat στη Γερμανία η VW
Η VW σχεδιάζει περαιτέρω προσωρινή διακοπή της παραγωγής του Passat στη Γερμανία, ως αποτέλεσμα της αδύναμης Ευρωπαϊκής αγοράς. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις γραμμές συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του Emden 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου, καθώς και την 1η Μαρτίου 2013.
Η Goodyear κλείνει εργοστάσιό της στη Γαλλία λόγω της ύφεσης
Η κορυφαία εταιρία παραγωγής ελαστικών Goodyear θα κλείσει το κύριο Γαλλικό της εργοστάσιο και θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό στη χώρα 39%, μέσα σε εργασιακές διαφορές και βυθίζουν τη ζήτηση αυτοκινήτων στην Ευρώπη.
Η Tata αρνείται ότι σχεδιάζει παραγωγή οχημάτων στη Ρουμανία
Η Ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors έχει αρνηθεί ότι σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη Ρουμανία, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης. Ένας εκπρόσωπος της Tata είπε ότι η εταιρία δεν εξετάζει ένα τέτοιο βήμα.
Στις 20.000 έφτασαν οι παραγγελίες για το νέο Opel Adam
Μόλις μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμα του Opel Adam στην αγορά, οι παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη έχουν κιόλας ξεπεράσει τις 20.000, οι περισσότερες στη Γερμανία. Το μικρό hatchback έχει στόχο να κερδίσει το νεανικό κοινό που αναζητάει μία μεγάλη εξατομίκευση.

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Skoda
MOTOR VETERANI ΕΠΕ

Έκθεση (& Μεταχειρισμένα): Λεωφ. Αθηνών 144-146, 385 00 Βόλος
Τηλ.: +302421086200, +302421087442, Fax: +302421090129
E-mail: sales@motorveterani.gr
Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Δερβενακίων 11, 383 34 Βόλος
Τηλ.: +302421066473, +302421083214, Fax: +302421085592
E-mail: motorveterani@motorveterani.gr

 

 
Χρήσιμα