IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Ημερήσιες διακοπές παραγωγής στη Σλοβακία κάνει ο όμιλος PSA
Ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων στη Σλοβακία τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 για μία ημέρα και θα προσθέσει άλλες 4 ημέρες διακοπή τον Φεβρουάριο ως απάντηση στην αδύναμη ζήτηση σε όλη την Ευρώπη, όπως δήλωσε η μονάδα της Σλοβακίας.
Ξανά 1η σε παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων η Toyota το 2012
Η Toyota ξεπέρασε τις General Motors και VW το 2012, ανακτώντας την παγκόσμια πρωτοπορία των πωλήσεων μετά την ανάκτηση από τις φυσικές καταστροφές και το ρεκόρ ανακλήσεων που αμαύρωσαν τη φήμη της για την ποιότητα, με παγκόσμιες πωλήσεις ρεκόρ σε 9.750.000 μονάδες το 2012.
8-10 Μαρτίου η έκθεση χρονομίσθωσης και ενοικίασης οχημάτων
Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοργανωτή (Promauto) το 3ήμερο 8-10 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η 1η έκθεση Leasing-Renting αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (1st Fleet Sales Show) στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη Αττικής.
Η Jaguar Land Rover σε θετικό οικονομικό δείκτη χάρη στο Evoque
Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι το 3ο 3μηνο του 2012 είχε αύξηση κερδών κατά πάσα πιθανότητα λόγω μετατοπίσεων του νομίσματος και του φθηνότερου μοντέλου της, του Evoque, που προσέλκυσε μεγαλύτερο μερίδιο αγοραστών.
Πράσινο φως των συνδικάτων στη Fiat για το εργοστάσιο του Melfi
Η Fiat έχει λάβει από τα συνδικάτα πράσινο φως για ένα καθεστώς απολύσεων στο εργοστάσιο του Melfi στη Νότια Ιταλία, που θα επιτρέψει στην εταιρία να αναδιαρθρώσει το εργοστάσιο πριν από την παραγωγή εκεί ενός νέου Jeep και ενός μοντέλου της Fiat.
Η VW διευρύνει τις επενδύσεις της στην Ισπανία
Η VW σχεδιάζει να επενδύσει 785.000.000 ευρώ σε ένα εργοστάσιο στη Βόρεια Ισπανία στα επόμενα 5 χρόνια, γεγονός που την καθιστά την 3η αυτοκινητοβιομηχανία στους τελευταίους μήνες για την τόνωση των επενδύσεων στη χώρα που έχει πληγεί βάναυσα από την ύφεση.
Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα της S-class κόβοντας την Maybach
Η ανασχεδιασμένη Mercedes S-Class θα περιλαμβάνει στη γκάμα της 3-5 εκδόσεις με την προσθήκη ενός convertible και ενός υπερπολυτελούς sedan. Θα αρχίσει να πωλείται τέλος του 2013 και θα καλύψει μερικούς ελίτ πελάτες της Mercedes, αφού «πάγωσε» την υπερπολυτελή της μάρκα Maybach το 2012.
Μάρκα χαμηλού κόστους σχεδιάζει η VW για την αγορά της Κίνας
Η VW μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο χαμηλού κόστους αυτοκίνητο στην Κίνα, δήλωσε ο κ. Ulrich Hackenberg, επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρίας, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί ότι με μια τέτοια κίνηση θα ανταγωνιστεί την Dacia της Renault και την Datsun της Nissan.
Σε Γαλλικές πλατφόρμες Ευρωπαϊκά μοντέλα των GM και PSA
Η General Motors και ο νέος της συνεργάτης, όμιλος PSA/Peugeot-Citroen, θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα με κοινά προγράμματα βασισμένα σε πλατφόρμες της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν επίσης οριστική συμφωνία σε σχέση με τις προμήθειες.
Οι Σουηδοί στο Trollhaettan ελπίζουν στους Κινέζους για την Saab
Αυξάνονται οι ελπίδες για την Saab στη Σουηδική πόλη-έδρα της, το Trollhaettan, για άλλη μία αναγέννηση της μάρκας, πάνω από ένα χρόνο μετά την πτώχευσή της. Περίπου 3.400 άνθρωποι, 7% του πληθυσμού της πόλης, εργαζόταν εκεί για τη Saab πριν από την πτώχευσή της.
Η VW θα παράγει το Golf στο εργοστάσιο της Puebla στο Μεξικό
Η VW σχεδιάζει να παράγει το Golf στο Μεξικό, για να ωθήσει το μερίδιό της στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Η εταιρία θα κατασκευάσει το Golf στο εργοστάσιό της στην Puebla ξεκινώντας το 1ο 3μηνο του 2014, με στόχο το 75% των αυτοκινήτων να πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.
Η Mercedes ξεκινάει την παραγωγή της νέας CLA στην Ουγγαρία
Η Daimler έχει ξεκινήσει την παραγωγή του νέου 4-θυρου συμπαγούς coupe Mercedes CLA σε ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, ένα από τα 3 νέα μικρά μοντέλα που ξεκινάει στην προσπάθειά της να γίνει η 1η premium κατασκευάστρια στον κόσμο.
Η ανάκληση των ηλεκτροκίνητων Mitsubishi δεν αφορά την Ελλάδα
Η ανάκληση που ανακοίνωσε η Mitsubishi την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου (2013) και αφορά 14.700 ηλεκτρικά της οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν επηρεάζει την αγορά της Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρίας αντιπροσώπευσης της Mitsubishi στη Ελλάδα.
Πρόσθετη παραγωγή για το νέο Golf σχεδιάζει η VW
Η VW αναφέρει ότι σχεδιάζει πρόσθετη παραγωγή για να ανταποκριθεί στη ζήτηση του νέου Golf, το οποίο άρχισε να πωλείται στο τέλος του 2012. Οι παραγγελίες του 7ης γενιάς μοντέλου, το οποίο λανσαρίστηκε στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2012, έχουν υπερβεί τις 100.000, σύμφωνα με την εταιρία.
Ξαναρχίζει η παραγωγή της Ford στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο
Η Ford ξαναρχίζει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Genk του Βελγίου, μετά τη λήξη του αποκλεισμού του από τους εργαζόμενους, αντιδρώντας στα σχέδια της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει τα μοντέλα Mondeo, S-Max και Galaxy.
Η Mitsubishi ανακαλεί παγκοσμίως 14.700 ηλεκτρικά οχήματα
Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περίπου 14.700 ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για πρόβλημα που οφείλεται στα φρένα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα με χρήση μπαταριών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Alfa Romeo Giulia TI Super στο Winter Marathon 2013
Το 25ο Winter Marathon θα πραγματοποιηθεί 25-27 Ιανουαρίου στη Madonna Di Campiglio, στο οποίο θα συμμετέχει και η Afla Romeo Giulia TI Super του 1963, η πιο σπάνια και περίβλεπτη των Giulia, μία έκδοση έτοιμη για αγώνα, από την οποία παρήχθησαν 501 αυτοκίνητα.
Την επιτυχία του Cayenne βλέπει στο Macan η Porsche στην Κίνα
Η Porsche ανακοίνωσε ότι αναμένει σημαντικά υψηλές πωλήσεις του νέου της συμπαγούς SUV Macan, όταν θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα, το 2ο 6μηνο του 2014. Η εταιρία έχει το υπάρχον SUV της Cayenne ως best-seller της στην Κίνα κι ελπίζει να αξιοποιήσει την επιτυχία του.
Διαφωνούν οι εργάτες της Opel για πάγωμα των μισθών τους
Το Γερμανικό συνδικάτο IG Metall δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί αιτήματα της General Motors για πάγωμα των μισθών των εργαζομένων της Opel στη Γερμανία. Η GM εντείνει την πίεση στα συνδικάτα της Opel, όπου βλέπει στη Γερμανία τον κίνδυνο ολίσθησης λόγω ύφεσης.
Αρνείται η Renault ότι σχεδιάζει να κλείσει εργοστάσια στη Γαλλία
Η Renault δήλωσε ότι οι εργαζόμενοί της στη Γαλλία πρέπει να προβούν σε παραχωρήσεις στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, για το μέλλον των εγχώριων εργοστασίων, αλλά αρνήθηκε αίτημα ενός ηγετικού στελέχους εργατικής ένωσης, ότι σχεδιάζει να κλείσει 2 εργοστάσια στη χώρα.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Audi-VW-Seat-Skoda
Σκύρου 21, 341 00 Χαλκίδα
Τηλ.: +302221079696, Τηλ. & Fax: +302221077304
E-mail: skodars@otenet.gr, Website: www.skoda-gianoutsos.gr

 
Χρήσιμα