IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Δύο εργοστάσια θα κλείσει η Ford στη Βρετανία
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 2 εργοστάσια στη Βρετανία, δεδομένου ότι επιδιώκει να επιστρέψει τις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες σε κερδοφορία. Η εταιρία θα κλείσει το εργοστάσιο που συναρμολογεί το Transit στο Southampton κι άλλο ένα στο Dagenham το 2013.
Η Volvo μειώνει την παραγωγή της στη Γάνδη του Βελγίου
Η Volvo θα μειώσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο από το 2013. Αυτό θα γίνει μέσω της μείωσης της ταχύτητας της γραμμής από 59 αυτοκίνητα/ώρα σε 54. Ως συνέπεια αυτού, περίπου 300 απασχολούμενοι δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με την εταιρία.
Οριστικό τέλος για το εργοστάσιο της Ford στο Βέλγιο
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Βέλγιο, ενώ ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλο ένα εργοστάσιο στη Βρετανία από το 2013. Η παραγωγή του θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Με 4 κοινά προγράμματα ξεκινάει η συνεργασία PSA και GM
Ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen και η General Motors επιβεβαίωσαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 σημαντικά βήματα στην υλοποίηση της παγκόσμιας εταιρικής τους συμμαχίας. Επέλεξαν 4 αυτοκινητιστικά προγράμματα και επιβεβαίωσαν τα επόμενα βήματα στην κοινοπραξία προμηθειών.
Το Fiat 500L και επίσημα στην Ελληνική αγορά
Το 500L, η νέα πολυμορφική έκδοση του 500, λανσάρεται και στην Ελληνική αγορά, 5 χρόνια μετά την παρουσίαση του 500 και ύστερα από 800.000 και πλέον αυτοκίνητα που πωλήθηκαν σε 110 χώρες.
Σε επιφυλακή η ΟΒΕΛΠΑ εν όψει της 28ης Οκτωβρίου
Σε διαρκή κινητοποίηση θα βρίσκεται το τμήμα οδικής βοήθειας και τα κινητά συνεργεία της ΕΛΠΑ-ΟΒΕΛΠΑ καθΆ όλη τη διάρκεια της εξόδου (και εισόδου αντίστοιχα) των κατοίκων των αστικών κέντρων, ενόψει της 28ης Οκτωβρίου (2012).
Το νέο Ford Focus ST με σύστημα Sound Symposer
Ο ήχος του κινητήρα του νέου Ford Focus ST αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας, γιΆ αυτό οι μηχανικοί της Ford επινόησαν μία μοναδική, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη λύση, που παράγει πιο σπορ χροιά ή προσφέρει μία αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.
45.224 τα οχήματα της ανάκλησης της Toyota στην Ελλάδα
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Toyota Ελλάς ABEE, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε σε 45.224 οχήματα RAV4, Yaris, Auris και Corolla, παραγωγής από 1 Σεπτεμβρίου 2006 έως και 26 Δεκεμβρίου 2008, που σχετίζεται με την παγκόσμια ανάκληση της μάρκας.
Εσωτερική η παραγωγή του νέου μικρού συμπαγούς Infiniti
Η Infiniti, η μάρκα πολυτελείας της Nissan, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο πολυτελές μικρομεσαίο αυτοκίνητο στο «δικό» της Ευρωπαϊκό εργοστάσιο αντί στης αναθέτουσας Magna Steyr για την παραγωγή του.
Νέες after market προτάσεις της Fisker στην έκθεση SEMA
Η Fisker δημιούργησε νέες συνεργασίες με προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, για να δώσει στους ιδιοκτήτες του Karma, περισσότερους τρόπους για να διαμορφώσουν προσωπική ταυτότητα στο αυτοκίνητό τους.
Επέκταση δραστηριοτήτων για τη Mopar, θυγατρική του ομίλου Fiat
Η συνεργασία των ομίλων Fiat και Chrysler επεκτείνεται ακόμα περισσότερο και στον τομέα του after sales, με επέκταση των δραστηριοτήτων της Mopar, κοινής εταιρίας των Fiat SpA και Chrysler Group LLC για ανταλλακτικά και υπηρεσίες after sales σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά το νέο Seat Mii
Η εταιρία αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και διάθεσης των αυτοκινήτων Seat στην Ελλάδα, Τεχνοκάρ, από 19 Οκτωβρίου 2012 θέτει σε ισχύ τον τιμοκατάλογο του νέου Mii, στα πλαίσια της πρώτης πανελλαδικής παρουσίασής του στην έκθεση Αυτοκίνηση 2012.
Νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Βραζιλία για την BMW
Η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη Βραζιλία, αξιοποιώντας την αυξανόμενη αγορά για πολυτελή αυτοκίνητα στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Νέα ειδική έκδοση Platinum Edition για την Porsche Panamera
Η Porsche θα προσφέρει από τα τέλη Νοεμβρίου 2012 μία ιδιαίτερη έκδοση της Panamera, την Platinum Edition, διαθέσιμη ως Panamera 4 και Panamera Diesel, με διακριτικά σχεδιαστικά στοιχεία, που συνδυάζονται με εκτεταμένα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.
Μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους ετοιμάζει η Daimler
Η Daimler σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά τουλάχιστον 1 δις ευρώ σε απάντηση στην επιδείνωση της αγοράς αυτοκινήτων της Ευρώπης. Οι μειώσεις γίνονται για ενίσχυση της κερδοφορίας της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Νέος πρόεδρος στη Volvo Car Group
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Group αναλαμβάνει ο κ. Hakan Samuelsson, στη θέση του κ. Stefan Jacoby, που αποχωρεί από την εταιρία. Ο νέος πρόεδρος έχει μία 35ετή καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε διάφορες ηγετικές θέσεις.
Σημαντική μείωση τιμών των αυτοκινήτων στη Γερμανική αγορά
Η Γερμανία, λόγω της σημαντικής πτώσης στην αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη, έχει υποκύψει στην οικονομική ύφεση, ωθώντας τις εταιρίες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των premium αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Mercedes, να αυξήσουν τα κίνητρα αγοράς αυτοκινήτου.
Το BMW Group λανσάρει τη Mini στην αγορά της Κίνας
Η BMW άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία στο Πεκίνο τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου (2012) για τη μάρκα Mini, καθώς η ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται.
Η Mercedes προσεγγίζει τις εταιρικές πωλήσεις με τη νέα A-Class
Με δεδομένη την ασθενούσα κατάσταση της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα στις λιανικές πωλήσεις, η Mercedes-Benz Ελλάς κάνει στροφή στις εταιρικές πωλήσεις. Έτσι, παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά Αττικής, τη νέα Α-Class σε εταιρίες μακροχρόνιας μίσθωσης.
Με αγωνία αναμένεται το επενδυτικό σχέδιο της Fiat για την Ιταλία
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, κ. Sergio Marchionne, θα ανακοινώσει ένα νέο επενδυτικό σχέδιο για την Ιταλία στις 30 Οκτωβρίου 2012, μαζί με τα αποτελέσματα του 3ου 3μήνου και τους νέους οικονομικούς στόχους.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζ. & Γ. ΧΑΛΙΔΑΣ

Χρώματα Αυτοκινήτων, Σκαφών, Κτιρίων
Μυστρά 25, 165 61 Γλυφάδα Αττικής
Τηλ.: +302109631114, +302109623199, E-mail: halidaszg@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα