IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Η Porsche Holding σχεδιάζει εξαγορές στρατηγικής σημασίας
Ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου VW, η Porsche Automobil Holding SE, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των 2,59 δις της σε μετρητά, για καθαρά στρατηγικές εξαγορές αντί να τα επιστρέψει στους μετόχους.
Ιδιοκτήτες Fisker Karma κατακλύζουν την Santa Monica
Σχεδόν 50 ιδιοκτήτες Fisker Karma από την περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας οδήγησαν τα αυτοκίνητά τους προς την Σάντα Μόνικα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 για να μοιραστούν τον ενθουσιασμό και την εκτίμησή τους για το βραβευμένο ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας.
Βραβείο Vincentric Best Value στον Καναδά για το Volvo S60
Τα πρώτα ετήσια βραβεία Vincentric Best Value στον Καναδά που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ανέδειξαν το Volvo S60 στην premium κατηγορία μεσαίου μεγέθους, συνεχίζοντας έτσι τον μακρύ κατάλογο διακρίσεων για το σπορ sedan της Σουηδικής μάρκας.
Καλύτερη Ευρωπαϊκή μάρκα η Audi στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Consumer Reports 2012, η Audi αξιολογήθηκε ως ο καλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Ευρώπης, βελτιωμένη κατά 18 θέσεις σε σχέση με το 2011, πολύ πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές της.
Κοινές πλατφόρμες και εγκαταστάσεις για τις Honda και Proton
Η Honda, η 3η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, ίσως μοιραστεί πλατφόρμες αυτοκινήτων και εγκαταστάσεις παραγωγής με την κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Μαλαισίας, την Proton, ιδιοκτήτρια της Βρετανικής εταιρίας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, Lotus.
Γερμανικό Bραβείο Σχεδιασμού 2013 για το νέο Kia cee’d
Το Kia cee'd 2ης γενιάς κατέκτησε το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού 2013 (German Design Award). Το cee'd έλαβε βραβείο για τον σχεδιασμό του στην κατηγορία Transportation & Public Space (Μεταφορές & Δημόσιος Χώρος).
Ανοίγει τις πύλες του το νέο μουσείο της Skoda
Από τέλη Νοεμβρίου 2012, οι επισκέπτες του νέου μουσείου της Skoda θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά την ιστορία της μάρκας σε έναν νέο εντυπωσιακό χώρο 1.800 τμ., που θα εκτίθενται οι κορυφαίες στιγμές των 117 ετών πορείας της μάρκας στην αυτοκίνηση.
Η Renault στρέφεται στην αγορά της Ινδίας
Η προϊοντική επίθεση της Renault στην Ινδία έχει αυξηθεί τους τελευταίους 18 μήνες σε 5 αυτοκίνητα, καθώς η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τρόπους για να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη.
Η BMW αντέχει 30% πτώση πωλήσεων χωρίς απώλειες και απολύσεις
Η BMW θα μπορούσε να αντέξει μία πτώση πωλήσεων 30% χωρίς ζημίες ή απολύσεις προσωπικού, χάρη σ’ ένα πακέτο κατά της κρίσης που συμφωνήθηκε μεταξύ του προσωπικού και της διαχείρισης.
Κοινοπραξία της Valeo αγοράζει το τμήμα κλιματισμού της Ford
Η Detroit Thermal Systems, μια κοινοπραξία μεταξύ της Γαλλικής Valeo και της Αμερικανικής V. Johnson Enterprises, θα αναλάβει τον έλεγχο του τμήματος κλιματισμού της Ford, μετά την ανακοίνωση της τελευταίας ότι συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα σε τιμή που παραμένει άγνωστη.
Η Volvo λανσάρει το Volvo Heritage Club
Η Volvo Cars της Βόρειας Αμερικής (VCNA) θα ξεκινήσει το νέο Volvo Heritage Club την 1η Νοεμβρίου 2012 ως ένας τρόπος για να αναγνωρίσει και να γιορτάσει τους μακροχρόνιους ιδιοκτήτες Volvo ή αυτούς με πολλά χιλιόμετρα.
Υπηρεσία της Citroen για να νοικιάζουν οι πελάτες της τα αυτοκίνητά τους
Η Citroen προσφέρει μια νέα παραλλαγή του Car-Sharing που ελπίζει ότι θα βελτιώσει την αναγνώριση της μάρκας μεταξύ των νεότερων αγοραστών και την ενίσχυση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Το πρόγραμμα Multicity δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες Citroen να νοικιάσουν τα οχήματά τους σε άλλους ανθρώπους.
Διακοπή παραγωγής στο εργοστάσιο Pomigliano της Fiat
Η Fiat σχεδιάζει να διακόψει την παραγωγή για 2 εβδομάδες από τις 26 Νοεμβρίου 2012 στο εργοστάσιο του Pomigliano στη Νότια Ιταλία, λόγω της αδύναμης Ευρωπαϊκής αγοράς, θέτοντας έτσι 2.000 και πλέον εργαζόμενους σε καθεστώς προσωρινής απόλυσης.
Πάνω από 1.000.000 ελαστικά σε 2 χρόνια από την Motrio
Δύο χρόνια μετά την έναρξη των ελαστικών, η Motrio καταρρίπτει το όριο του 1.000.000 πωλήσεων. Η Motrio προσφέρει προϊόντα και μικρές εργασίες συντήρησης για σχεδόν 1.000 οχήματα από 40 διαφορετικές μάρκες, με ελκυστική τιμή.
Οδική βοήθεια ΕΛΠΑ σε προνομιακή τιμή για άνεργους οδηγούς
Η ΕΛΠΑ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σημερινού Έλληνα οδηγού και προσφέρει σε προνομιακή τιμή 15 ευρώ/6μηνo συνδρομή οδικής βοήθειας σε ανέργους κατόχους αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας, εγγεγραμμένων στο Ταμείο Ανεργίας.
Έναρξη παραγωγής για το νέο Seat Leon
Η Seat ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Leon στο Martorell στην Ισπανία. Η ανάπτυξη και παραγωγή του κόστισε 800.000.000 ευρώ. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν στα τέλη Νοεμβρίου 2012 σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία και σε Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες αρχές του 2013.
Το Γαλλικό κράτος σώζει οικονομικά τον όμιλο PSA
Η Γαλλική κυβέρνηση παρενέβη για να διασώσει τον όμιλο PSA/Peugeot-Citroen, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 7 δις ευρώ, σε νέα ομόλογα με αντάλλαγμα μεγαλύτερη επιρροή στην στρατηγική της εταιρίας. Το κράτος και οι εργαζόμενοι θα λάβουν μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
Δύο εργοστάσια θα κλείσει η Ford στη Βρετανία
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 2 εργοστάσια στη Βρετανία, δεδομένου ότι επιδιώκει να επιστρέψει τις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες σε κερδοφορία. Η εταιρία θα κλείσει το εργοστάσιο που συναρμολογεί το Transit στο Southampton κι άλλο ένα στο Dagenham το 2013.
Η Volvo μειώνει την παραγωγή της στη Γάνδη του Βελγίου
Η Volvo θα μειώσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο από το 2013. Αυτό θα γίνει μέσω της μείωσης της ταχύτητας της γραμμής από 59 αυτοκίνητα/ώρα σε 54. Ως συνέπεια αυτού, περίπου 300 απασχολούμενοι δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με την εταιρία.
Οριστικό τέλος για το εργοστάσιο της Ford στο Βέλγιο
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Βέλγιο, ενώ ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλο ένα εργοστάσιο στη Βρετανία από το 2013. Η παραγωγή του θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαλένθια της Ισπανίας.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φανοποιείο/Βαφείο
Δαρδανελίων 72, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109616318, Fax: +302109645849
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα