IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέα / Ανακοινώσεις
Τέλος 2014 ή το 2015 η παραγωγή του Fisker Atlantic
Η Fisker επιδιώκει να ξεκινήσει την παραγωγή του 2ου μοντέλου της στα τέλη του 2014 ή το 2015, όπως δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, τουλάχιστον 2 χρόνια αργότερα απΆ ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει.
Polestar αναβάθμιση για τους κινητήρες Volvo και στην Ελλάδα
Όλοι οι κινητήρες Volvo είναι πλέον αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενοι, με τη Volvo να δίνει έμφαση και στις υψηλές ιπποδυνάμεις. Για το λόγο αυτό, η Volvo Car Hellas φέρνει στην Ελλάδα τα πακέτα αναβάθμισης κινητήρων της Polestar.
¶ρχισαν οι παραδόσεις του Nissan Juke-R
Το πρώτο Nissan Juke-R παραγωγής είναι ήδη έτοιμο και οδεύει προς παράδοση στον «τυχερό» ιδιοκτήτη του. Το Juke-R έχει νέα εμφάνιση, χάρη στις επεμβάσεις των ειδικών του σχεδιαστικού τμήματος της Nissan Europe. Η τιμή του ξεκινάει από 500.000 ευρώ.
Παύση παραγωγής της Volvo για μία εβδομάδα
Η Volvo δήλωσε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 ότι θα σταματήσει την παραγωγή στο κεντρικό της εργοστάσιο στη Σουηδία για μια εβδομάδα αυτόν τον μήνα λόγω της μειωμένης Ευρωπαϊκής ζήτησης.
Ιστορικά Ferrari και Maserati για πρώτη φορά μαζί
Η νέα έκθεση «Οι μεγάλες προκλήσεις Ferrari-Maserati», αφιερωμένη στον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο σπουδαίων ονομάτων στα Ιταλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2013.
10.000.000 Fiat Πολωνικής κατασκευής
Στις 11 Οκτωβρίου 2012 το 10.000.000στό όχημα, το οποίο παράχθηκε στη διάρκεια των 41 χρόνων ιστορίας των δύο βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Fiat στην Πολωνία, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.
Στο NedCar της Ολλανδίας μέρος της παραγωγής της Mini
Η Magna International πιθανό να χάσει την παραγωγή των αυτοκινήτων Mini, καθώς η μητρική της εταιρίας, ο όμιλος BMW, φαίνεται να επικεντρώνεται στην παραγωγή της νέας γενιάς των μοντέλων Mini στη Βρετανία και τις Κάτω Χώρες.
Σε νέες εγκαταστάσεις η Skoda-Interauto
Η εταιρία Interauto ΑΕΑ, μέλος του επίσημου δικτύου της Skoda στην Ελλάδα από το Νοέμβριο του 1992, μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στη Λεωφ. Μεσογείων 397 στην Αγ. Παρασκευή Αττικής.
Νέα μονάδα τεχνικής εξυπηρέτησης για την Αφοί Βυτινάρου ΟΕ
Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2012 η εταιρία Αφοί Βυτινάρου ΟΕ στεγάζει τις τεχνικές της υπηρεσίες σε νέες εγκαταστάσεις στη Λεωφ. Βουλιαγμένης 270 στον Αγ. Δημήτριο Αττικής.
Στο όμιλο Πετρόπουλου η εκπροσώπηση της Jaguar στην Ελλάδα
Ο όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ανέλαβε επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Jaguar στην Ελλάδα. Τα μοντέλα Jaguar που διατίθενται σήμερα στην Ελληνική αγορά είναι τα XF, XK, και XJ.
Η νέα Porsche Cayenne Turbo S με εκρηκτική δύναμη
Η νέα Cayenne Turbo S καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στη σειρά των μοντέλων SUV της Porsche, με την ισχύ του κινητήρα του που φτάνει τους 550 ίππους. Οι παραδόσεις της νέας Cayenne Turbo S θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2013.
Ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013
Το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας να γίνεται με αποστολή ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων, καταργώντας έτσι το γνωστό αυτοκόλλητο στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου. Τα τέλη κυκλοφορίας θα βγουν φέτος στο taxisnet.
Έτοιμη για όλα η Renault για το ψευδές σκάνδαλο κατασκοπείας
Η Renault, η οποία κατηγόρησε ψευδώς 3 διευθυντές για κατασκοπεία, είχε ετοιμάσει σχέδια δηλώσεων σε περίπτωση που αυτοκτονούσαν, όπως προέκυψε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου (2012).
Βυθίστηκε η μετοχή της Tokai Rika μετά την ανάκληση της Toyota
Η μετοχή της προμηθεύτριας εταιρίας της Toyota, Tokai Rika Co. έπεσε σχεδόν 10% στην Ιαπωνία μετά τις αποκαλύψεις ότι τα εξαρτήματά της εμπλέκονται στην παγκόσμια ανάκληση της αυτοκινητοβιομηχανίας των 7.430.000 οχημάτων για τους ελαττωματικούς διακόπτες των παραθύρων.
Συγχώνευση της Opel με τις μάρκες του ομίλου PSA σχεδιάζει η GM
Η General Motors και ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen διερευνούν τρόπους για να μπορέσουν να συνδυάσουν τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τους σε μια 2η φάση της συμμαχίας τους, νωρίτερα μέσα στο 2012, όπως αναφέρουν πηγές.
Σημαντική αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων για την Porsche
Η Porsche πούλησε 11.888 οχήματα παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο (2012), 12,6% πιο πολλά απΆ ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά οι πωλήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν, λόγω της οικονομικής ύφεσης στην περιοχή.
Σε νέους αγοραστές στοχεύει η Hyundai με το νέο Santa Fe
Η Hyundai ελπίζει μια πιο συναισθηματικά ελκυστική και πιο τολμηρή ματιά για το νέο της Sante Fe που θα την βοηθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις του μοντέλου στην Ευρώπη, στοχεύοντας το 5% της αγοράς στην κατηγορία των μεγάλων SUV, με την 3η γενιά Sante Fe.
Καθυστερούν τα SUV μοντέλα των Bentley και Lamborghini
Τα σχέδια των Bentley και Lamborghini να ξεκινήσουν τα SUV μοντέλα τους μπορεί να τεθούν σε αναμονή προς χάρη της ρευστότητας της μητρικής εταιρίας, του ομίλου VW, όπως δήλωσαν πηγές της εταιρίας, ως ένδειξη ότι της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.
6.000 τα ανακαλούμενα Honda CR-V στην Ελλάδα
Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου (2012) με εκπρόσωπο της Ελληνικής εταιρίας αντιπροσώπευσης της Honda η ανάκληση που αφορά το μοντέλο CR-V χρονολογίας 2002-2006, επηρεάζει περίπου 6.000 οχήματα στην Ελλάδα.
Η προβολή της Volvo στα χέρια του Jeremy Lin από το NBA
Λαμβάνοντας το πρώτο βήμα της συμφωνίας για την υποστήριξη του παίκτη του ΝΒΑ, Jeremy Lin, η Volvo με μία τηλεοπτική διαφήμιση τονίζει τις αξίες που οδήγησαν τον Lin από την ανωνυμία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
Ε. Ι. ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Έκθεση - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ: Γέφυρα Κλαδισού 3, 731 31 Χανιά
Τηλ. Έκθεσης: +302821073793, Fax Έκθεσης: +302821095159
Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο: Φυντίκι 11, 731 31 Χανιά
Τηλ. Servive/Ανταλλακτικών: +302821074539, +302821099683
Fax Service/Ανταλλακτικών: +302821095159
E-mail: gkelakis@baroyxakis.gr, Website: www.baroyxakis.gr
 
Χρήσιμα