IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Οδική Ασφάλεια
Το νέο Seat Ibiza -που κατασκευάστηκε στη Βαρκελώνη πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0- αξιολογήθηκε με 5 αστέρια στις απαιτητικές δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης EuroNCAP.
Κορυφαία ασφάλεια με 5 αστέρια για το νέο πολυτελές VW Arteon
Στις πρόσφατες δοκιμές αξιολόγησης του EuroNCAP το νέο VW Arteon πέτυχε άριστα αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης. Ο ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός οργανισμός απέδωσε στο Arteon την υψηλότερη βαθμολογία του, των 5 αστεριών.
5 αστέρια του EuroNCAP για το επίπεδο ασφάλειας του νέου Skoda Kodiaq
Ο οργανισμός EuroNCAP έδωσε στο νέο μεγάλο SUV της Skoda, το Kodiaq, τη μέγιστη δυνατή διάκριση των 5 αστέρων. Η προστασία ενηλίκων, παιδιών, πεζών και η αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης αξιολογήθηκαν στις δοκιμές.
Μείωση προστίμων έως και 50% μεθοδεύεται στο νέο ΚΟΚ
Μειωμένα πρόστιμα έως και 50% που θα επιβάλλονται στους παραβάτες με εισοδηματικά κριτήρια και κοινωνική εργασία ως ποινή, είναι μερικές από τις αλλαγές στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που μεθοδεύει να εφαρμόσει το υπουργείο Μεταφορών.
Κορυφαία ασφάλεια και 5 αστέρια από τον EuroNCAP στο Toyota C-HR
Το νέο Toyota C-HR πέτυχε 5 αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP, προσφέροντας εξαιρετική προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα και στον τομέα ενεργητικής ασφάλειας.
Η εξέλιξη ενός αιώνα των φώτων ενός οχήματος μέσα από τα μοντέλα Ford
Με τη νέα τεχνολογία των προβολέων Ford, οι σύγχρονοι οδηγοί ζούμε πραγματικά σε μια εποχή «διαφωτισμού», αφού απολαμβάνουν πλέον εκπληκτική ορατότητα και τη νύχτα, σε αντίθεση με τα φώτα που οι παππούδες μας είχαν στο παρελθόν.
Η Ford επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για τα αυτόνομα οχήματά της
Η Ford ανακοίνωσε επένδυση 1 δις δολάρια (939.730.000 ευρώ) στην επόμενη 5ετία σε μία εταιρία τεχνητής νοημοσύνης, για την ανάπτυξη ενός συστήματος «εικονικού οδηγού» που προορίζεται για το αυτόνομο όχημά της που θα λανσαριστεί το 2021.
Πρωτοποριακή ασφάλιση ποδηλάτου και ποδηλάτη από την Generali
Τη δημιουργία ενός νέου, άκρως ανταγωνιστικού προγράμματος ασφάλισης ποδηλάτου με την ονομασία «Cycle Way», το οποίο καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές ανάγκες των οπαδών του είδους, ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρία Generali.
Υποχρεωτική η ασφάλιση των αυτόνομων αυτοκίνητων στη Βρετανία
Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας πρότεινε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο και να συμπεριληφθεί η υποχρεωτική ασφάλιση αυτόνομων οχημάτων, τα οποία θα έρθουν στην αγορά σε 5-10 χρόνια.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την online ασφάλιση του αυτοκινήτου σας
Το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτού είναι άπειρες σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σαφέστατα κι ο ασφαλιστικός κλάδος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ειδικότερα η online ασφάλιση των οχημάτων μας.
Μειωμένα έως και 70% θα είναι τα ασφάλιστρα στα αυτόνομα οχήματα
O πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στο 18ο διεθνές ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας, είπε ότι τα ασφάλιστρα των αυτόνομων οχημάτων θα μειωθούν έως και 70%.
Στην κορυφή της παθητικής ασφάλειας των pick-up το νέο Toyota Hilux
Το νέο Toyota Hilux πέτυχε βαθμολογία 5 αστέρων με το πακέτο ασφαλείας Toyota Safety Sense στις επίσημες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP, ενώ η βασική έκδοση διατήρησε την ανταγωνιστική αξιολόγηση 3 αστέρων.
Στον αέρα 140.000 ασφαλιστήρια αυτοκινήτου της Enterprise Insurance
ΑπΆ το Επικουρικό Κεφάλαιο και για μόνον έναν μήνα θα έχουν κάλυψη όσοι είχαν ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου στην Enterprise Insurance. Πέραν αυτού του χρονικού ορίου οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να αναζητήσουν ασφαλιστική εταιρία.
Ανέτοιμες οι ασφαλιστικές για την κάλυψη αυτόνομων αυτοκινήτων
Σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν προετοιμαστεί για τον ερχομό των αυτόνομων αυτοκινήτων, καθώς μόνον το 10% των ασφαλιστικών εταιριών έχουν εκπονήσει σχετικά πλάνα.
5 αστέρων η παθητική ασφάλεια του νέου Seat Ateca από τον EuroNCAP
Το νέο Seat Ateca απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στα πλαίσια των πρόσφατων δοκιμών του EuroNCAP. Το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας αξιολογήθηκε με 5 αστέρια αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που το διακρίνει.
Γυαλιά-καρφιά τα κάνουν οι Έλληνες οδηγοί στο εξωτερικό
Σε 1.139 ανήλθαν το 2015 τα ατυχήματα από αυτοκίνητα με Ελληνικές πινακίδες στο εξωτερικό έναντι 1.006 ατυχημάτων το 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 13,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης.
Μέσω smartphone η Φιλική Δήλωση Τροχαίου Ατυχήματος
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών που παρέχει στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέλη της και στους καταναλωτές, η ΕΑΕΕ θα προχωρήσει στη δημιουργία εφαρμογής για υποβολή Φιλικής Δήλωσης Τροχαίου Ατυχήματος μέσω smartphone.
Με 5 αστέρια τα νέα Kia Optima και Sportage στις δοκιμές του EuroNCAP
Τα νέα Kia Optima και Sportage έλαβαν 5 αστέρια στην ασφάλεια, τη μέγιστη βαθμολογία, στον τελευταίο γύρο δοκιμών ασφαλείας του EuroNCAP. Τόσο το Optima όσο και το Sportage, σημείωσαν ιδιαίτερα υψηλά νούμερα στην προστασία των επιβατών.
Το σύστημα Citroen Connect Box φέρουν ήδη αρκετά μοντέλα Citroen
Το νέο σύστημα Citroen Connect Box, που ενσωματώνεται ήδη σε αρκετά μοντέλα της Γαλλικής μάρκας, αποτελεί μια νέα υπηρεσία της Citroen, όπου χρησιμοποιώντας μια ανεξάρτητη κάρτα SIM, επιτρέπει την επικοινωνία οδηγού και επιβατών με σωστικά μέσα.
Μεγάλη πτώση συνεχίζει να καταγράφει ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων
Η πορεία του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτου διατηρεί φθίνουσα πορεία, όπου σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος), παρουσιάζει 43% μείωση στον κλάδο αστικής ευθύνης το 7μηνο του 2015, σε σχέση με το 7μηνο του 2011.
Υψηλή αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας για το νέο SsangYong Tivoli
Το νέο SsangYong Tivoli πέτυχε την κορυφαία βαθμολογία στα crash test που έκανε ο KNAP (Οργανισμός Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Κορέας). Στα οποία πήραν μέρος 5 μοντέλα παραγωγής 2015 (SsangYong Tivoli, Infiniti Q50, BMW X3, Kia Soul Hyundai Tucson).
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ

Εισαγωγή & Εμπορία Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών & Αξεσουάρ
Λιοσίων 194 & Μωραϊτίνη, 104 45 Κάτω Πατήσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302108542663, Fax: +302114110346
E-mail: kostas_ax@windowslive.com,
Website: www.smartaxouristos.com, www.axouristos.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα